Moj pribor za pecanje....

Koji ce ti djavo,pecas soma na Ebru? :) Za nasu sicu ce ti bolje biti da uzmes onaj HM Turbo 6 150-gramac sa Varalicar forumskih oglasa,Tierru 4000 od mene :lol: saku kasika i velikih sedova i samo da pucaju"kapitalci"po virovima! ;)
Pozdrav :cool:

hehe .. os da mi uvalis tvoje neke letve a ???? hehe .. salim se, pa znas kako ja volim jake stapove ne volim da mi se savijaju do vode .. al ne znaci da necu ovaj model uzeti uobzir ... stapova nikad dosta ... :)

U bre komšo, pa vidiš da čovek rešio da mlati orahe, a ti ga zajebavaš umesto da pomogneš.:per:

pa da su malo duzi, mozda bi i mogao da pomogne, mada i sa 3 metra moze da se resi pitanje oraha ...

Ako mu se za orahe dobro pokaze mozemo letos kod mene i sljive da mlatimo,pa da sa mojim caletom uz kazan probaju kako su odradili posao! :lol:
Pozdrav :cool:

a sto se sljiva i tvog matorog tice, sve stapove koje imam spreman sam da zrtvujem kad je sezona, a posle cemo da probamo da povucemo kazan sa njim .. hi hihi... :D
 
Nisam pisao o stapu (nisam jos video da neki stap ima toliki brojcani model,sem Conolon 1000),nego o masinici,ali je ona prodata pre par dana,samo cekam da mi potvrdi da je postar isporucio,a za sljive ne brini,uzmi neki Formax ili nesto slicno da nije skupo pa da ga slatko zrtvujes u sljive,pa prezalis uz kazan! ;)
Pozdrav :cool:
 
Moze li neko da mi preporuci stap za pecanje smudja? U pitanju je varalicarenje, na reci Brzavi, ako je ko cuo za nju... Iskreno ispao sam skroz i ribo sveta od kada studiram u opste nisam u toku, i nazalost pocinjem da nemam pojma o trendovima, a voleo bi da kada dodjem do nekih parica da kupim nesto specijalno za mog ljubimca staklenookog :) Prijalo bi mi neko licno iskustvo... Hvala puno unapred!!! pozzz
 
Kupi polovan Speedmaster,ako mozes da priustis (nov je oko 130 eura u sverc komerc"prodavnici"ispod Pancevca,polovni idu do 100 eura),ne treba ti vise od 20-50gr t.b. jer mi nije poznata ta reka pa je verovatno dosta manja od V.Morave na kojoj meni Aspire 20-50gr ekstra vrsi posao,samo sto je on mnogo skuplji i zato ti je Speedmaster best buy,jos ako imas za nov... milina jedna!

P.S.Ako ti je mnogo da das 80-130 eura za jedan zaista vrlo dobar stap (nebitno dal nemas love,volje ili neceg treceg da potrosis tu lovu),nije ti losa opcija u Formax-u ovaj Berkley Skeletor Series One,vrlo dobar stap za samo 6000 dinkica sto je sad 60 eura maltene,smesno malo s obzirom da je letos kostao 10000 dinkica kad je euro bio 80-ak,malo tvrdji stap ali moci ces sa njim i da dzigujes i da voblerises,meni se svideo i umalo da ga uzmem letos pa mi nalete Aspire i... mozda je on bas tvoj novi favorit! ;)
Pozdrav :cool:
 
Poslednja izmena:
Moze li neko da mi preporuci stap za pecanje smudja? U pitanju je varalicarenje, na reci Brzavi, ako je ko cuo za nju... Iskreno ispao sam skroz i ribo sveta od kada studiram u opste nisam u toku, i nazalost pocinjem da nemam pojma o trendovima, a voleo bi da kada dodjem do nekih parica da kupim nesto specijalno za mog ljubimca staklenookog :) Prijalo bi mi neko licno iskustvo... Hvala puno unapred!!! pozzz

Koliko para toliko i muzike.
Do 100eura ima brdo jeftinih štapova, ali i istog kvaliteta.
Za te pare, ili Shimano ili Robinson poslednja serija Diaflex, može i Awa-Shima, kažu nisu loši.
 
Koji Robinson,to samo ako mu je budzet 50-ak eura,a tek Awa-Shima,mom ortaku njihov Hitman pukao DVA puta,prvi put pukao u samom rukohvatu,zato sto su DEBILI koji su pravili to sranje odsekli blank cim je usao mozda 2cm u rukohvat,pukne u zabacaju (voblera od 4cm,lovili pastrmke) a drugi put je pukao na sledecem pecanju kad je pecao njegov sincic stuke,jedno 15-20cm od vrha,ne secam se kako!
Inace taj stap je platio,tada,50-ak eura,da je dodao jos 10 eura pa da uzme mnogo bolju Shimano Catanu,ili jos 20 eura da uzme jos bolju Daiwu Powermash,tek od nje bih poceo da razmisljam o klasi,ispod toga je ŽNJ klasa,znaci ako hoce do 100 eura onda Powermash ili Series One Skeletor,krajnje resenje Catana,od 100-150 eura Speedmaster,preko 150 eura vec ima mnogo dobrih stapova,Antares je odlican a svega malo preko 150 eura ali je krut kao Skeletor,itd...!
Pozdrav :cool:
 
Od Shimano priznajem smo mašinice.
Štapovi su po mom mišljenju nikakvi, smo nalickani.
Reka sam da Awa-Shima nij loš za te pare. Od ljudi koji pecaju sa tim štapo čuo samo.
Ja sam pecao sa Robinsonovim štapom pre pet godina i OK.
Novi dijafleks je za 100 eura dobar štap. Meni se dopada i jako dobar za voblere. Za tako malu reku mu i ne treba bolji.
Inače ja koristim CD blue rapid i spin mastre II( CMW)
 
Ja pak mislim skroz kontra,od njihovih masinica mi samo odgovara,i vec je u procesu nabavke,Aspire 4000,preferiram Daiwe zato sto su robusnije i nude vise za slicne pare,a posto nema svako 300+ eura za CD... Shimano ili Daiwa stapovi ce mu biti vrlo dobro resenje,a ako hoce nesto prosecno moze i Robinson,samo normalno ne neki najjeftiniji!
Pozdrav :cool:
 
Tako je komšo Shimano ima zaista odlične štapove, a i mašinice. Interesantno je da pominješ Speed Master, jer sam ja gledao pre neki dan jedan nov Beast Master t.b. 50-100 g za drugara. Deluje mi da nije lakiran blank već brušen.Hteo je da ga kupi za soma, ali kad sam ga sklopio nisam mogao da poverujem da se Shimano tako zajeb'o sa težinom bacanja. Naime štap je izvanredan, lagan fino izbalansiran, oštar, ali nije suviše krut i tvrd. Jedino je ona stotka u oznaci problem. Nema veze sa stvarnom jačinom štapa. Po meni je to odličan 50-o gramac za smuđa, bucova i po neko somče do 10 kg. Nov je oko 130-140 € i ima zaista odličan odnos cena/kvalitet.
 
Poslednja izmena:
Kupi Pro-Speed, bolje nego Robinson - duplo jeftiniji, a oba su made in China! Ja vec tri godine lomim jedan od 2.70m / 30-60g po Moravi, Savi, Dunavu, Tamišu... Izvadio je brdo štuka, soma 12kg, a testirao sam ga i na degenericima od 15 kg sa Ade Safari. Za 1400 din(!) nema mu premca, prevazilazi sve do 50 evra! Ja sam mu skinuo natpis, pa izgleda kao fantom; pokazivao sam ga profi smuđarošima po Beogradskim kejevima i svi se oduševili! Imaš i 3m verziju, ali je 2.70m baš idealno izbalansiran i neoprpstivo lagan.
 
Od koje vrste kartona,hocu reci karbona je za te pare (u maloprodaji,znaci verovatno oko 1000 u veleprodaji,iz fabrike izadje verovatno za jednu flasu piva od 2l) a"pluta"jel stvarno pluta ili reciklirani toalet papir? :lol:
Mozda sam malo previse sarkastican,ali toliko brate nahvali stap za takvu sicu da je to nerealno da tako nesto postoji,mozda je neko pri pisanju cena pogresio pa zaboravio da doda jos jednu 0 na kraju ako je stvarno tako dobar da zasenjuje ove Shimanovce i Daiwice koje nabrojismo?
Ja bih dodao jos da pogledas model Sportex Black Stream,ako sam dobro zapamptio,ekstra ga ishvalise na Varalicaru,kupicu ga za pastrmku i klena u verziji 2,1m 20gr,cena za 3m verziju je 100 eura,kazu da vredi bar duplo jer je ekstra kvalitetan,finalna obrada super,dobro balansiran... samo mozda malo nesrecno izabranih boja,i neko vise voli plutu neko EVU ali dobro,to je stvar ukusa a Nemci nisu glupi da dizajniraju tako nesto a da ne valja!
Pozdrav :cool:
 
Ima jedna radnja ovde u Kladovu , covek nabavlja sve sto zelis i cene su sasvim ok , uvek za 10-15 % nize nego kod konkurencije , drzi je momak po imenu "Kota" , ustvari nadimku , kod njega sam gledao Sportex stapove znatno jeftinije nego u onoj radnji u Bg (Bandjur?) , a ima i Shimance , ma sto ti padne na ludu glavu stvore za dva dana.
Sto se tice stapa kupi nesto malo skuplje , ja sa Sportexom Black Arrowu pecam godinama , sto ja a sto onaj od koga sam ga kupio , jes da nemam para za mecku ali mi stojadinu skace cena kad ubacim strelu u njega !
Bistro:)
 
Sta varalicaris njime,ja sam hteo da uzmem Skeletor,ali noviji model,kazu da Berkley ima jako dobar odnos kvalitet-cena s obzirom da su made in China,pogotovo sad sto su preko zime imali cenu,prodalo se na desetine a Cherrywood sam merkao neki manji za pastrmku ali ga nema kod nas izgleda?
Pozdrav :cool:
 

Back
Top