Masovna hapsenja i premlacivanja profesora i studenata sirom univerziteta u Americi zbog podrske narodu Palestine!

Масовно хапшење студената у Тексасу (видео)​

У Тексасу су јуче ухапшене 34 особе, након сукоба демонстраната и полиције и полицијске коњице
677z381_Capture-6629f7d7cd746.JPG

принтскрин
Америчка полиција ухапсила је више десетина студената у Тексасу и Калифорнији који су протестовали против рата Израела и Хамаса у Гази.
У Тексасу су јуче ухапшене 34 особе, након сукоба демонстраната и полиције и полицијске коњице, а међу ухапшенима је и новинар америчке телевизије Фокс, преноси Асошијетед прес.
Студенти из Тексаса су захтевали од њиховог универзитета да прекине сваку сарадњу са компанијама које производе и продају оружје Израелу, пише Индепендент.
Хапшења су прошла мирније у Калифорнији, где је ухапшено око 20 студената који су претходно забаракадирали три дана зграду универзитета, на шта је универзитет одговорио организујући наставу преко интернета.
Раније ове недеље је полиција саопштила да су 133 демонстранта приведена на Универзитету у Њујорку, а око 40 на универзитету Јејл.




@Sizif @dlugomir da li podrzavate ovo nasilje cionista i americkih nasilnika protiv slobodoljubivih i pravdoljubivih americkih studenata i profesora ?
 
Ционистички лоби је успео да Американцима и ЕУ наметне тезу да је свака подршка слободној Палестини подршка и исламистима-Хамасу, и да се само исламисти боре против Израела.

Међу Палестинцима има и хришћана(6%) па чак и нешто мало палестинских Јевреја, а све њих Израел третира исто као и муслиманске Палестинце.Палестински хришћани су такође учесници борбе за слободу Палестине, а палестински православац Хабаш је и оснивач Народног фронта за ослобођење Палестине(PFLP).

PFLP је марксистичко-лењинистичка организација и заједно са Фатахом је највећа чланица ПЛО-Палестинске ослободилачке организације.Фатах је као и PFLP секуларна, левичарска и антиисламистичка организација.Међу другим чланицама су и Палестинска народна партија(бивша Комунистичка партија Палестине), Демократски народни фронт за ослобођење Палестине-маостичка фракција PFLP и други неисламистички покрети.

Највеће акције против Израела су предузимале чланице ПЛО а не Хамас и други исламисти.
 
Poslednja izmena:

Back
Top