Kulturocid u Beogradu, ukidanje biblioteka i muzeja!

mario80

Legenda
Poruka
60.217
Danas iseljavaju biblioteku fontana na nbgd. Sutra zatvaraju domove zdravlja i bolnice?

Aleksandar šapić grobar naše kulture!

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...o-iseljena-novobeogradska-biblioteka-fontana/

IMG_20240424_170815.jpg
 
Vec neko vreme stoji da biblioteka na Fontani ne radi
LINK, LINK <-----
tako da nije istina da se iznenada seli. Odlicno se zna i gde se sele, ogranak u Fontani sele u maticno odejenje biblioteke Vuk Karadzic na Radnickom univerzitetu u bul.Z.Djindjica nekih 500m dalje.
Verovatno je cela vest plasirana na N1 i u Danasu zbog predstojecih beogradskih izbora, po sistemu "sto gore to bolje", u stilu naprednjaci unisitise grad.

EDIT.
Inace je kraj oko Fontane poprilicno devastiran, nekada davno to je bio jedan od savremenijih delova Beograda, preko puta TC sa bioskopom se nalazila RK Beograd, meni omiljena, nedaleko je bila i Hala sportova. RK Beograd je propala, tamo se sad nalazi neko skaldiste, Halu sportova je okupirala grobarska bagra, horde maloletnih delikvenata maltretiraju normalne ljude, kraj je unakazen besmislenim "navijackim" grafitima. TC sa biskopom je zadnjih 30 godina u ocajnom stanju ( jedno vreme je bioskop bio OK, u vreme dok ga je uzeo Darko Bajic pod svoje tj dok nisu finansijski propali), sem Maksija sve ostale prodavnice su neke prcvarnice koje prodaju kinseku robu, sve u svemu rasulo. Pre par godina je otvoren kafe na dva sprata te su oni malo sredili bar deo tog TC. Biblioteka u TC je bila skrajnuta, te mnogi ljudi iz kraja nisu znali ni da postoji a zadnjih 10-tak godina, realno, i stravicno opalo interesovanje za pozajmljivanje papirnih knjiga ( mladi i lektiru vise ne citaju, svi su online, pojavio se elektronski oblik knjige a "metuzalemi" koji su se navadili da citaju polako izumiru). Jednostavo, vreme je pregazilo taj kraj... kao i vecinu NBGD-a, usotalom.
 
Poslednja izmena:
Stara dortjolska elektricna centrala iz doba kada je Tesla ziveo i radio je idealno mesto za muzej posvecen njemu, mislim da ne postoji bolje mesto ni da ga zamisljas. A ako tu zgradu i kraj budu sredili priblizno renderima koje su pustili u medije to ce biti jedna od najvecih turistickih atrakcija BGD-a. Jedna od pozitivnijih stvari koje su naprednjaci uradili u BGD.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Stara dortjolska elektricna centrala iz doba kada je Tesla ziveo i radio je idealno mesto za muzej posvecen njemu, mislim da ne postoji bolje mesto ni da ga zamisljas. A ako tu zgradu i kraj budu sredili priblizno renderima koje su pustili u medije to ce biti jedna od najvecih turistickih atrakcija BGD-a. Jedna od pozitivnijih stvari koje su naprednjaci uradili u BGD.
Nisam video projekat, ali ja tu ne bih mnogo menjao, samo renoviranje zgrade i sređivanje
marine i priobalja.
Ali će opet milion posto da bude kuknjava kao sa Beogradom na vodi, uglavnom od onih koji
nikada nisu ni videli na šta je ličio taj deo obale.
 
Ovo je deponija edukuj se malo, idi poseti ruševine:

Pogledajte prilog 1536720
Mario sine, cuo si za pojam "rekonstrukcija"?
U ovom slucaju taj objekat doteraju, prezidaju, dozidaju, zamene instalacije, poprave krov, postave novu fasadu...

I nemoj sad da se izvlacis, nisi znao sta znaci pojma "depo" pa si odmah uklavirio u glavi da je to "deponija". Ne, nije deponija, objekat je napusten ali ogradjen i da se vrlo lako rekonstruisati.
 
Tako su i za muzej starih automobila pričali o raznim lokacijama pa sve izbacili u kontejner. Isto će i da urade sa muzejom nikole tesle.

Narod koji ne poštuje istoriju ne treba ni da postoji.
Лажеш, и сам знаш да лажеш, али лажеш.

То је громогласни знак да не поштујеш ништа и никога.


Чињенице:
Од око 60 аутомобила из музеја 26 је у Наваку, остатак је по малим приватним гаражама. У међувремену су држава и један власник узели по један аутомобил.
То је потпуна истина.

Све остало је лаж, и неће бити толерисано.


Имаш врло кратак рок да покажеш линк са контернерима, и аутомобиле у њима.
 

Back
Top