Kotor

andjela pizelli

Zainteresovan član
Poruka
122
LJETNJI KARNEVAL
Autor Radio Kotor
18.07.2011

karneval_ljetnji_2010_2.jpg


10. Internacionalni ljetnji kotorski karneval biće održan od 3. do 6. avgusta u organizaciji nevladine organizacije „Fešta“ iz Kotora a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Opštine, Turističke organizacije Crne Gore i gradske Turističke organizacije. Mnogobrojnim karnevalskim grupama iz Kotora i Crne Gore ove godine će se pridružiti maske iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, a očekuje se dolazak i gostiju iz Afrike

picture409.jpg


picture371.jpg


picture404u.jpg
 
SMOTRA MODE
Autor Radio Kotor
22.07.2011

smotra_mode_08_revillon_08.jpg


Četrnaesta inter­nacionalna smotra mode u Koto­ru biće održana večeras i sjutra veče na trgu ispred katedrale Sv.Tripuna. Organizatori smotre su Opština Kotor i modna agencija „Fabrika". Direktorka Modne agencije ,,Fabrika“ Vesna Mandić najavila je da će se kreacijama prvog dana predstaviti modne kuće „Who's Who“ i „Ju NoFui", a drugog dana „Mila Schon". Revije počinju u 21 sat.
Generalni pokrovitelj manifesta­cije je „PIMA Kotor".
 
"ARS VIVA" U CRKVI SV.NIKOLE
Autor Radio Kotor
22.07.2011

hor_art_viva.jpg

Koncert kamernog hora Sveruskog muzičkog društva „Ars viva“ iz Moskve biće održan u crkvi Svetog Nikole u nedjelju 24.jula u 21 sat.
Dirigent je Pavel Karpov, a na programu su djela duhovne i ruske klasične muzike.
Organizator je Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ iz Kotora.
 
SEA ROCK FESTIVAL NA LJETNJOJ POZORNICI
Autor Radio Kotor
23.07.2011

rock.jpg


„Sea Rock festival“ – naziv je muzičke manifestacije koja će u Kotoru prvi put biti održana u četvrtak 4.avgusta.
Na ljetnjoj pozornici će nastupiti jedan crnogorski bend – „Autumn for free“ i dva hrvatska – „My Buddy Moose“ i „The Bambi Molesters“. Ulaz je besplatan.
 
KONCERT TRIA BRAMS
Autor Radio Kotor
29.07.2011

brams20trio.jpg


Večeras će se na „Don Brankovim danima muzike“ nastupiti trio „Brams“ koji čine umjetnici iz Rusije – violončelista Kiril Rodin, violinista Nikolaj Sačenko i pijanistkinja Natalija Rubinštajn.
Trio „Brams“ je nastupao u poznatijim svjetskim salama, a jedini su ruski kamerni sastav koji je svojevremeno nastupio u Velikoj sali Bruknerhausa u Austriji, kao i prvi „svjetovni” ansambl koji je održao resital u centru Ruske pravoslavne crkve, lavri sv.Trojstva. Od 1995. djeluju pod okriljem Moskovskog državnog filharmonijskog društva.
Na koncertu večeras od 21 sat u crkvi sv. Duha ovi umjetnici će izvesti dvije kompozicije –„Klavirski trio br. 1 u B-duru” Johanesa Bramsa i „Klavirski trio br. 2 u d-molu”, poznat kao „Elegični” Sergeja Rahmanjinova. Ulaz je slobodan.
 
OTVOREN KOTORSKI KARNEVAL
Autor Radio Kotor
04.08.2011

karneval_lj_11.jpg


04.08.11.g. je svečano otvoren 10. Internacionalni ljetnji kotorski karneval.
Večeras su na programu dječji maskenbal u 21 sat na Trgu od oružja i „Fešta od mušulja“ na prčanjskoj rivi u isto vrijeme.
Za sjutra veče su planirani muzički hepening „Najmaškaraniji grade“ i predstavljanje karnevalskih grupa, nakon čega će na glavnom gradskom trgu biti održan koncert „Salsa i punto“.
Organizator manifestacije je NVO „Fešta“ iz Kotora, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Opština, Nacionalne turističke organizacije i Turističke organizacije Kotor

VEČERAS PREDSTAVLJANJE KARNEVALSKIH GRUPA
Autor Radio Kotor
05.08.2011

karneval_int.jpg


U okviru programa 10. Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala večeras će sa početkom u 21 sat na glavnom gradskom trgu biti priređeni muzički hepening i predstavljanje karnevalskih grupa, nakon čega će na istom prostoru biti održan koncert „Salsa i punto“.
Manifestacija će biti okončana sjutra veče velikim ljetnjim karnevalom – karnevalska povorka krenuće u 21 sat glavnom gradskom ulicom, u 22 će na Trgu od oružja nastupiti grupa „Slatka tajna“, a potom će uslijediti „Karnevalska noć“ u Starom gradu.
 
KARNEVAL REDUKUJE SAOBRAĆAJ
Autor Radio Kotor
05.08.2011

karnevalska_grupa_iz_mostara.jpg


Iz udruženja FEŠTA obavještavaju da će zbog održavanja karnevala, donji put u Dobroti od samoposluge Ela do otvorenog bazena, sjutra od 14 sati biti zatvoren za saobraćaj. Glavna gradska ulica biće zatvorena za saobraćaj sjutra od 21 sat do prolaska karnevalske povorke.
 
Zimski karneval,Kotor

Tradicionalni Kotorski karneval se već stotinjak godina redovno održava svake godine u februaru, a svoje korijene vuče još iz doba renesansne Venecije. Kotorski karneval je član Udruženja Evropskih Gradova Evrope (FECC) od 2000-te.

karneval%20kotor%201.JPG

Svečanost predstavlja izuzetnu feštu za Kotorane i pravu atrakciju za mnoge turiste kojima su zimske karnevalske svečanosti poseban motiv da borave na Crnogorskom primorju u ovo vrijeme.

Svecano otvaranje zimskog kotorskog karnevala zakazano je za 14.februar, mjesto desavanja -glavni gradski trg. Slijedi smotra mazuretki.

Na karnevalskom programu su i dva maskenbala, 21. februara u hotelu „Splendid“ u Bečićima i jedan u kotorskoj diskoteci „Maksimus“,14.februara. Planiran je i dječiji maskenbal takođe u „Maksimusu“, kao i izložba karnevalskih fotografija i kostima kroz vrijeme, koncerti kotorskih grupa, smotra mažoretki, veče klapa i kulinarske večeri, „karnevalska njokada“ i „papalada ala maka“.

Karneval se zavrsava 22.februara, svecanom karnevalskom povorkom.
www.kotor.travel
 
12. INTERNACIONALNI LJETNJI KOTORSKI KARNEVAL
Autor Radio Kotor
31.07.2013

226444_101756503347710_1600009756_n.jpg


Internacionalni ljetnji kotorski karneval, koji udruženje Fešta organizuje 12. put, ove godine biće održan od sjutra do subote 3.avgusta.
Sjutra veče u 21 sat ispred glavnih gradskih vrata je planirano otvaranje uz učešće gradskih muzika iz Kotora i Šibenika te mažoretki Fešta, a pola sata kasnije na muljanskoj rivi počinje tradicionalno Ribarsko veče.
Drugog dana manifestacije na Ljetnjem bazenu u 20.30 je predstavljanje karnevalskih grupa, a u 21.30 - Karnevalske igre bez granica.
Isto veče u 23 sata na Trgu od oružja je koncert grupe Berekini iz Šibenika.
U subotu 3.avgusta u 21 sat povorka će krenuti iz Dobrote glavnom gradskom saobraćajnicom, a zatim slijedi karnevalska noć u Starom gradu.
Nastupiće grupa Montenegrosingersi i di džej Jovo.
Kako nam je u ime organizatora rekao predsjednik udruženja Fešta Vaslije Bajrović ove godine učešće će uzeti karnevalske grupe iz Italije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Organizaciju karnevala pomogli su Nikšićka pivara,HDL Laković, Boka grup, Jugopetrol, Plantaže, Lovćen osiguranje, Morsko dobro, Džudo klub Kotor, Studentski dom Spasić Mašera i osnovna škola Njegoš, gdje su smješteni učesnici manifestacije.

- - - - - - - - - -

kao i svake godine u ovo vrijeme ...
namaškarajte se i dođite u Rijeku na karneval

Kakve ovo ima veze sa Kotorom???
 
ZA VRIJEME KARNEVALA PROMIJENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA
Autor Radio Kotor
31.07.2013

Za vrijeme trajanja Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala u subotu 3.avgusta od 16 sati do prolaska karnevalske povorke biće zatvoren za saobraćaj donji put u Dobroti od prodavnice “Ela” do otvorenog bazena.
Mole se vlasnici, da za vrijeme trajanja ljetnjeg karnevala uklone svoja vozila sa pomenute lokacije.
Glavna gradska saobraćajnica od ljetnjeg bazena do kružnog toka biće zatvorena za saobraćaj od 21 sat pa do proslaka karnevalske povorke.
 
U brojnim prostorima istinske scenografije tokom čitave godine,
a posebno u ljetnjim mjesecima odvija se bogat kulturno-umjetnički program.

Morinjska gitarijada 2014.

Morinjska gitarijada održaće se 8. avgusta na plaži u Morinju

Nastupaće:
Happy Hour Band
Beer & Steel
Off Duty
Abzofran

Početak u 21h, cijena ulaza 1€

--------------------

Tradicionalna mušuljada

Mjesto i vrijeme: Prčanj 7. avgust

----------------------------------
Risansko veče,
Mjesto i vrijeme: Risanska pijaca 8. avgust

------------------------------------

Ribarsko veče u Bigovi,
Mjesto i vrijeme: Bigova 9. avgust


----------------
Svi na Banj

Svi-na-banj-2.jpg


Josipa-Lisac.jpg



Na ljetnjoj pozornici u Kotoru u okviru Međunarodnog festivala „Kotor art" 11. avgusta u 21h
održaće se koncert hrvatske muzičke dive Josipe Lisac. To će biti prvi nastup Josipe Lisac u našem gradu.
Cijena ulaznice 12€.
----------------

Bokeška noć

Bokeljska-noc-2014.jpg


Izvor:tokotor.me
 
Poslednja izmena:
LJETNJI KARNEVAL
Autor Radio Kotor
18.07.2011

karneval_ljetnji_2010_2.jpg


10. Internacionalni ljetnji kotorski karneval biće održan od 3. do 6. avgusta u organizaciji nevladine organizacije „Fešta“ iz Kotora a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Opštine, Turističke organizacije Crne Gore i gradske Turističke organizacije. Mnogobrojnim karnevalskim grupama iz Kotora i Crne Gore ove godine će se pridružiti maske iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, a očekuje se dolazak i gostiju iz Afrike

picture409.jpg


picture371.jpg


picture404u.jpg

gosti iz afrike uz EBOLU
 
VOZILA ZA BOKELJSKU NOĆ PARKIRATI DO 20 SATI

U subotu 23.avgusta od 21 sat biće održana tradicionalna manifestacija "BOKELJSKA NOĆ 2014".
Organizator očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca i apeluje na vozače da u cilju smanjenja gužvi vozila parkiraju do 20 sati.

WEB-BOKELJSKA-NOC.jpg
 
Cijene ostale iste

Ulaz na bedeme košta tri eura, a od ovog ljeta na plato ispod male tvrđave Turistička organizacija Kotora je postavila panoramski dvogled koji posjetioci koriste po cijeni od jednog eura za tri minuta razgledanja dvogledom.

Za organizovani obilazak Starog grada sa vodičem naplaćuje se jedan euro po turisti. Ulaz u Pomorski muzej sa upotrebom audio gajd uređaja na šest svjetskih jezika je 4 eura za pojedinačne posjete, a za grupne obilaske vaučer je 1,5 euro po osobi, za djecu jedan euro. Ulaz u katedralu je 2,5 eura. Ulaz na Rimske mozaike za pojedinačni obilazak je 1,5 eura, a za organizovani jedan euro. Vožnja panoramskim autobusom je 20 eura, a jednočasovna tura podmornicama košta 12 za odrasle, osam za djecu.

Najskuplji smještaj je u hotelu Forza Mare u Dobroti, za sada jedinom malom hotelu sa pet zvjezdica , gdje za noćenje sa doručkom u zavisnosti od veličine sobe ili apartmana treba izdvojiti od 250 do 375 eura. U ostalim hotelima, u zavisnosti od kategorizacije, ta cijena se kreće od 70 do 200 eura. U privatnom smještaju cijene se kreću od 20 eura do 200 eura, u zavisnosti da li se iznamljuje soba, apartman ili vila.

Prema tvrdnjama kotorskih ugostitelja cijene nijesu povećavali, već su na nivou prošlogodišnjih, pa je tako espreso kafa od jednog eura do 1,1 euro, espreso sa mlijekom 1,2 eura, produženi espreso 1,40, kapućino 1,5, nes kafa 1,60, sokovi od 2,2 do 2,5 eura.
Izvor: vijesti.me
 
Cijene ostale iste

Ulaz na bedeme košta tri eura, a od ovog ljeta na plato ispod male tvrđave Turistička organizacija Kotora je postavila panoramski dvogled koji posjetioci koriste po cijeni od jednog eura za tri minuta razgledanja dvogledom.

Za organizovani obilazak Starog grada sa vodičem naplaćuje se jedan euro po turisti. Ulaz u Pomorski muzej sa upotrebom audio gajd uređaja na šest svjetskih jezika je 4 eura za pojedinačne posjete, a za grupne obilaske vaučer je 1,5 euro po osobi, za djecu jedan euro. Ulaz u katedralu je 2,5 eura. Ulaz na Rimske mozaike za pojedinačni obilazak je 1,5 eura, a za organizovani jedan euro. Vožnja panoramskim autobusom je 20 eura, a jednočasovna tura podmornicama košta 12 za odrasle, osam za djecu.

Najskuplji smještaj je u hotelu Forza Mare u Dobroti, za sada jedinom malom hotelu sa pet zvjezdica , gdje za noćenje sa doručkom u zavisnosti od veličine sobe ili apartmana treba izdvojiti od 250 do 375 eura. U ostalim hotelima, u zavisnosti od kategorizacije, ta cijena se kreće od 70 do 200 eura. U privatnom smještaju cijene se kreću od 20 eura do 200 eura, u zavisnosti da li se iznamljuje soba, apartman ili vila.

Prema tvrdnjama kotorskih ugostitelja cijene nijesu povećavali, već su na nivou prošlogodišnjih, pa je tako espreso kafa od jednog eura do 1,1 euro, espreso sa mlijekom 1,2 eura, produženi espreso 1,40, kapućino 1,5, nes kafa 1,60, sokovi od 2,2 do 2,5 eura.
Izvor: vijesti.me

kad ovo uporedite sa cenama u baru ovo je deracina
 

Back
Top