Ko je bio Josip Broz Tito?

First of May parade, Skopje 1st of May 1946!
tito.jpg
 
Broz je negativna istorijska licnost.
О вратио се Шиме....
Дај колега убудуће конструктивне коментаре везано за Броза, овако се дискусија сведе на препуцавање.

Наравно да је негативна личност као и сваки диктатор.
 

U ime naroda za slobodnu Srbiju

Скоро објављени Титови дневници откривају необичан жар једног пролетерског Вође за ловом што је такође била аристократска забава само племића и краљева. Та страст га није напуштала чак и у најтежим тренуцима политичких ломова на пример у јеку сукоба са Стаљином. И тада он, како сам пише, изађе на терасу и пуца „на по којег гаврана или свраку“.
Тито је временом са годинама све више времена проводио у лову и проводу, богато гостећи и угледне званице. Са Миодрагом Зечевићем, функционером у савезу ловаца, причао је два сата о лову показујући му своје необичне трофеје, док га је на разговор чекао амбасадор Саудијске Арабије и генерал Никола Љубичић. А да би се организовао његов успешан лов, коришћени су знатни државни ресурси и била упослена армија државних чиновника. Тако 1962. амбасадор у Судану, Живадин Симић организује успешан лов у Јужном Судану, где је Тито првим метком устрелио лавицу и због тога бива похваљен. У другом случају, хитно се јавља од служби безбедности да је у Панчевачком риту примећен огроман вепар којег је Тито „дуго чекао да устрели“.
Поред лова и фотографисања његов опсесија су биле и кућне љубимци префињене пудлице које такође баш нису ишле уз пролетерског вођу. Водио их је чак и на званичне посете па се тако чује 1979. приликом посете Косову како у току говора покушава да их смири испод стола (,,Куш тамо!“ , ,,Доста!“, ,,Тишина!“ ).
Поред тога на острву Ванги код Бриона поседовао је огромну винотеку и волео скупа вина а био је и страствен гурманин. Такође често је носио скупа бела оделаи шешире које је често и на дневној бази мењао, скупе беле рукавице, златне сатове, пушио најскупље цигаре, играо билијар, имао беле пудлице, био је вожен у најскупљим аутомобилма. Држава је сваки дан трошила на његове поклоне, путовања и раскош у којем је узивао милијарде динара. На пример само 1960. за један месец је за Титове кравате, косуље и рукавице потрошено 214.725 динара његова плата која је иначе износила 250.000 и била знатно увећан дневницама ( и за 200 одсто).....

Јованка уловио сам ти бунду...ти да је носиш скромно јер је бунда пролетерска.
1715705266557.jpeg
 
Поред тога на острву Ванги код Бриона поседовао је огромну винотеку и волео скупа вина а био је и страствен гурманин. Такође често је носио скупа бела оделаи шешире које је често и на дневној бази мењао, скупе беле рукавице, златне сатове, пушио најскупље цигаре, играо билијар, имао беле пудлице, био је вожен у најскупљим аутомобилма. Држава је сваки дан трошила на његове поклоне, путовања и раскош у којем је узивао милијарде динара.
Zasluzio je, nije ukrao :super:
 
  • Haha
Reactions: PA8

Back
Top