Kakve devojke privlace vasu paznju?

Tuzni_patak:
Same žene ne veruju u individualnost svoje duše i svog intelekta i svoje unutrašnjosti.
Jer su od pelena nakljukane turskim idealom zarobljene lepotice, bajkama, qrcima palcima... Usamljenim lepoticama... lepo = dobro. Ko je pisao te bajke? Žene?
Ko je naturio ideal lepote kod žene ako ne životinja u muškarcu koja u zadnje vreme dobija sve više na značaju, od koje se pravi nešto... he... pozitivno?!
 
Još u osnovnoj školi rivalstvo među devojčicama započinje najpre sa najatraktivnijom među njima, ma koliko male bile. Ona koja privlači najviše pažnje kod dečaka (a koja je to? najpametnija?! :) ) ta će uvek imati više samopouzdanja ali i dobre šanse da izraste u monstruma.
No, vas baš toliko i ne zamara monstruozni deo njene ličnosti, ako ima dve velike, okrugle dinje? :)
 
Тако је Лексо...не занима нас, ако планирамо да је последњи пут видимо...сутра ујутру...:)

Ни један мушкарац није имун на то (поготово ако има две доообре диње...:) ). Али се ради само о физичком задовољењу, опуштању......као кад поједеш чоколадицу...задовољство чисто...без испуњења...без поштовања...

Са друге стране...оне које пожелиш другачије...да их привијеш уз себе, помазиш, пољубиш за лаку ноћ, попричаш, поштујеш због нечега...
Најбоље је кад се споји прво и друго (тј из другог да пожелиш прво), али јб... ми видимо оно што ви желите да истакнете, покажете. Сад што су сви збуњени...и што и добре девојке не показују оно што јесу...него оно што мисле да се од њих очекује и да ће тако најбоље проћи...јбг...
 
E pa to ja začarani krug koji Patku onako subjektivno uvek promakne... Da li ste vi površni zbog toga što mi i ne baratamo drugim do sisama (ali ovo je ipak prilično jaka generalizacija) ili se mi oslanjamo na izgled jer smo provalile da kod vas jedino to privlači pažnju...?
Ah... mi :lol:
 
Na ovom svetu živi preko 6 milijardi muškaraca i žena koji se uglavnom nikada neće međusobno sresti. Zato oni koji hoće, zbog toga što pripadaju određenoj grupi i/ili praktikuju određene vidove aktivnosti i/ili se igrom slučaja zateknu pod nekim određenim okolnostima, imaju priliku da privuku jedni druge iz bilo kojih razloga. Naravno, pod pojmom određeni mislim na bilo koji šta već koji utiče na šta već, niukom slučaju na neki obavezujući šta već, sad lupetam već. Želim reći da ne postoji opštevažeće pravilo, niti skup istih, već samo slučaj i ono što iz njega proizilazi.

U osnovnoj školi najviše pažnje privlače najkomunikativnije osobe, ne obavezno i najlepše. Isto je i kasnije: niko ne obraća previše pažnje na one koji se zature negde, a oni kao da ne primećuju kako se pažnja (o kako to moćno zvuči, a malo znači) stiče. Oni koji nauče da komuniciraju sa drugima imaju više uspeha, oni koji ne i nemaju baš neke šanse za to. Neki dečaci i devojčice, ma koliko bili dobri kao osobe (a ne moraju to biti), nemaju baš neku šanse da privuku druge možda baš iz razloga što ne umeju da prerdstave sebe na odgovarajući način, niti da sagledaju prezentaciju drugih. I onda imamo pojavu da se tamo neki proseravaju o tome kako treba mahati sisama ili buđelarom. A uistinu, koliko god svako od nas imao izgrađen sistem vrednosti na osnovu kojih nas neko privlači ili ne, uglavnom se to svodi na sudbinu, da bi se sreli, i nas same, šta i kako će se iz toga izroditi.

Tako da bi neki moj odgovor na temu bio da ona (da proširim, i on) mora biti tu. Jer kad bih pokušao da izvedem neku zajedničku osobinu svih osoba (pa makar i samo devojaka) koje su na neki način privukle ikada moju pažnju, to je da su se našle u okruženju (ne samo fizičkom), te da sam imao priliku da nešto primetim na njoj: kolike su joj sise (da ih nisam prvo spomenuo verovatno bi me neko podsetio na to), kako se ophodi, na šta smrdi, kako razmišlja (tj šta govori ili piše, uz predpostavku da ne folira)... Bilo šta može da privuče moju pažnju ukoliko se dešava; kakvu i šta sa time niko nije ni pitao.
 
Lexa:
E pa to ja začarani krug koji Patku onako subjektivno uvek promakne... Da li ste vi površni zbog toga što mi i ne baratamo drugim do sisama (ali ovo je ipak prilično jaka generalizacija) ili se mi oslanjamo na izgled jer smo provalile da kod vas jedino to privlači pažnju...?
Ah... mi :lol:

...а значи Лексо волиш да бациш бутку повремено а? Провалили смо те...:lol: :lol: :lol:
:wink:

...не ради се ту у површности...у ствари може се рећи да се ради о намерној површности...ради се о томе да ми свесно од таквих, кад смо слободни не тражимо ништа више...само мало уживања...то је све...а ви крећете од тога да би дошле до нечега више...:) ...а то не иде...Ретко се поклопи да ти се девојка која те животињски привлачи, свиди и овако и обрнуто...али је сигурно реалније да ћу девојку која ми је овако супер пожелети и физички...него што ћу пожелети нешто више са девојком са наступом фуксе...
јер......лепа, згодна девојка...и да хоће...не може да сакрије своју лепоту. То се лако после увиди...ако је овако ок. Још ако уме све своје атрибуте дискретно и укусно да запакује...али да ти ипак можеш да наслутиш...то је права ствар...

...и наравно то је само моје мишљење...милион људи, милион ћуди...неки типови баш желе да су им девојке онако, што је могуће курвастије...чак жене такве...неки пак, воле оне забрађене светице...таман посла да пожеле више од мисионара...:lol:
 
Lexa:
Jer su od pelena nakljukane turskim idealom zarobljene lepotice, bajkama, qrcima palcima... Usamljenim lepoticama... lepo = dobro. Ko je pisao te bajke? Žene?
Ko je naturio ideal lepote kod žene ako ne životinja u muškarcu koja u zadnje vreme dobija sve više na značaju, od koje se pravi nešto... he... pozitivno?!

Molim te lepo , ali u ranijim "turskim" razdobljima , znači 60-80 žene su pored svog estetskog koje je bilo koliko toliko razvijeno imale i radni identitet, i intelektualni identitet, jer se cenilo ko je koliko pametan.
Danas ,kad nema ili je oslabljen turski ideal, mnogo je gora situacija....Nešto ti tu ne štima u teoriji.
 
Patku ne promačinje sledeće....
Ti bi da se okrene za tobom neko ko se okreće za sisama, ali da bude intelektualac koji je toliko različitih potreba od onoga koga posmatraš i oko koga se trudiš svakodnevno....

Uvek postoji ciljna grupa. Samo što je danas razmišljanje ukinuto u tom pravcu, pa se sve unifikuje , a opet očekuješ nešto što nije unifikovano....

Meni sve promačinje šta je bitno...ja samo na svoju vodenicu....
Iskreno postoje ženske osobe koje imaju pored naglašenog estetskog i ostale identitete. Poznajem ih lično. Ali to je tako mali procenat , i toliko retko biće da postaje raritet kao mogućnost , a ne kao realno postojanje. Treba ipak razlikovati estetski frustriranu osobu , od osobe koja je razvila i druge identitete (ne imidže, ne stajlinge , kao što se obično misli kad se kaže identitet, po tome me prepoznaju i uspešna sam po tome.)

Meni je interesantno posmatrati koliko je takva osoba slična i različita sa muškarcima.
Slična , zato što , pošto je strašno retko, izgovoreno ima stvarno argumentovano, suštinsko,idejno , logično pokriće, ima tako malo pretvaranja (osim u normalnoj komunikaciji svakodnevnoj, ono što je skoro neophodno danas) , suštinske istine su stalno prisutne...
Različita, zato što je način vrednovanja svih ovih logičkih i suštinskih istina pomeren ka biološkoj odgovornosti, ružno bi bilo reći ka praktičnosti , jer danas to tumače kao makijavelizam, a to nije to.
Znači odgovor bi bio:
Ne klonite ili se klonite klonova.
One koje su pristale da budu razmaženice "jer mora" su to postale jer su morale.
One koje su pristale da budu usamljene lepotice koje biraju i umeju da natuknu i motivišu ka sebi usmerenu aktivnost su to jer nisu morale.
One koje zahtevaju da budete očarani njihovom estetikom , da bi tako bile sigurne da vam nešto znače, forsiraju formu, ne očekujte suštinu.
A opet , treningom i od balvana se može napraviti daska, sa dobrim alatom i čvrstim zahvatima.
Ako time niste opremljeni ili niste na to spremni , onda tražite polufabrikate, već oformljeno ili poluoformljeno , sad da li vaspitanjem ili negledanjem TV i časopisa ili nestizanjem usled nekih aktivnosti....
 
Ljuba82:
...а значи Лексо волиш да бациш бутку повремено а? Провалили смо те...

...и наравно то је само моје мишљење...милион људи, милион ћуди...неки типови баш желе да су им девојке онако, што је могуће курвастије...чак жене такве...неки пак, воле оне забрађене светице...таман посла да пожеле више од мисионара...:lol:

Misliš li da žene favorizuju postojanje milion ćudi....
Naprotiv one favorizuju alfa jedinku , ono što je u trendu , samo ili na alfa način ili kao preslikano ogledalo , bundžiju za alfa način....
Naravno postoje i one koje traže sebi najpogodnijeg i za njih je totalno nebitan IN i alfa mužjak.....
Tako da i po tome LEXi ne možemo da pripišemo zahvalnost za raznorodnost muškaraca.
 
Naravno to je krug.
Jer neko bi rekao da je kopiranje zahteva ustvari posledica nedostatka identiteta , već kopiranje globalnog identiteta.
Forsiranje globalnog normalnog sa individualnim sitnicama kao prestižnim detaljima i mogućnostima.
To je ipak evoluciono u ženama i treba da se poštuje....možda odraz i manje fizičke snage, ali i to treba da se poštuje....

Ono što ne treba da se poštuje je zahtev za ujednačenjem različitosti kod muškaraca.
To treba da bude odredjeno biranjem žena.
Naravno , ko kome pre ili ko je bolji i sladji tom sve, ostalima šta ostane.
Tako evoluciono ostaje smisleno, jeste da je jedna od posledica i nezadovoljstvo izborom, ali to bi trebalo da se reši prihvatanjem svojih mogućnosti i nemogućnosti...
Problem jeste što se na našim predelima nekako sa ženske strane teško prihataju nemogućnosti, ili ih prihvataju one koje nisu toliko nekvalitetne , već pre neaktivne, presečene ovakvim "kajla" sistemom komunikacije na ulici , na javnim mestima , presečene strahom od tipova "gde si ribo, šta si digla nos, smrdi ti ****".

Ali nismo svi isti , i trebalo bi da tragamo bez obzira na to na šta nalećemo , upravo na ono što nam odgovara.
Neki imaju snage, neki bi više da maštaju....
 
Nešto ti tu ne štima u teoriji.
Mmm ne, ja ne vidim da nešto ne štima. Tvoje pogrešno i potpuno neosnovano (već više nabijeno emocijama i ogorčenošću današnjom proširenom ulogom žene) opažanje da su pod velom bile obrazovanije, vrednije i pametnije žene ne može nikako da bude reper za grešku u teoriji. Može, doduše, da bude reper za uvid u tvoje lično viđenje stvari i uzrok istog, ali to nije ono o čemu bismo da razgovaramo sada?
Ti bi da se okrene za tobom neko ko se okreće za sisama, ali da bude intelektualac koji je toliko različitih potreba od onoga koga posmatraš i oko koga se trudiš svakodnevno....
:roll: Čemu ovo?
Meni sve promačinje šta je bitno...ja samo na svoju vodenicu....
Ne "promačinje ti" nego svesno/podsvesno izbegavaš suštinu. Slabo šta tebi može da promakne, ja to eto znam (ili bar mislim da znam). Kako se zove ono što se natakari konju na oči? Čini mi se da si to jednom prilikom natuknuo i da čuješ, osećaš, razumeš, ali odbijaš da vidiš. Ili izbaciš. Nema žena koje muški momenat čini blaženim, intelektualnim, vrednim pažnje, ne radi to testosteron, postoje ljudi i postoje ljudi. Svaka kategorizacija u cilju prikrivene osude će te koštati svesti sveta oko sebe.
Ali to je tako mali procenat , i toliko retko biće da postaje raritet kao mogućnost , a ne kao realno postojanje.
Pa da... prilično je ista situacija i sa muškarcima.

Mene zapanjuje ta stočnost koju tako olako pripisuješ ženama (skoro svakom prilikom), zaboravljajući da bi muškarac u svojim "biološkim potrebama" bio sveden na raspomamljenog vepra. Ustvari, skroz ti (vam) je neinteresantna njegova uloga u svemu tome, jednosmernost i ograničenost njegove biološke uloge - samim tim i egzistencije. Ili je neinteresantna, ili zgodno odbijate polemiku o tome. Trpam te u određen koš, zato govorim u množini.

Ona provokacija ti i nije neka. Ne zato što ne uspeva, već zato što je prostačka. Sad ja treba da balavim ovde kako ne volim alfe ni u kom obliku i kako ne bacam butkicu, a možda je i bacam ali je to tvojoj sujeti potrebno da istakne kao provokaciju, ne? Žali bože ženu koja te je odbila, a ne sumnjam da, ipak, postoji..... Gruba sam svesno, barem sada.

U svemu navedenom, zarad dobrobiti teme, vi valjda stvarno morate doći do tačke kada ste načisto sa sobom. Pustiti komentar o gadosti nečije spoljašnjosti u cilju povrede sujete (vrlo često na forumu od oba pola, malo češće sa vama), da dotična ostavi sliku... ili da obrati pažnju... a ako iskomentariše onda je njen ego učinio svoje i ustvari ništa zaista nije tako, tj. namere nisu. Mač sa dve oštrice, nerešiva glupost koja je, opet, tako očigledna.
I ako priđete u RL, ako to zapravo učinite, balavite sa nekom pričom ili se oslonite na šmekerski pogled, ako vas odbije... qrva... ako to učini, uvredi. Ja kapiram da je uvreda ali - hej, malo dostojanstva. U krajnjoj liniji, malo one istinske nebrige.
Jer, kada kažete da vas za nju nije bilo briga, a pojeli ste guzicu da bi vam uputila nekoliko reči, kada već stignete dotle ne u njenim očima, u svojim ste pali. I vi i mi, među nama one hrabrije, koje obično niko neće pa nemaju izbora. Da, možda su žene tu i gore, sujetnije. Ali to je samo zato što smo tako naučene i ne znamo za bolje, i ne možemo bolje ovde i sada.

Pa van svega toga, zar ne shvatate da ste vi mi, da smo mi vi? Da je to, *******, isto?!
Ako ne shvatate, treba li da se zabrinem za nivo vaše svesti, treba li da se zapitam da nisu žene, ipak, viši rod negde, nekako? Ili treba da pitam žene isto, pa da se potpuno razočaram.....?

Mislim da je najbolje da ne pitam ništa.
 
Hoću da kažem, neke osobine, reakcije, stanje svesti ili emociju treba najpre primetiti i onda, po potrebi, sakriti.
Iako ću u svako doba pevati o lepoti samospoznaje (u nedostatku boljeg izraza), ona ne mora uvek biti ispoljena, tj. ponuđena ljudima na uvid.
Ako smo sebični, a jesmo, svet u kome ćemo glumiti nesebičnost ima veće šanse da evoluira u nešto bolje. Kao i oni koji ostaju iza nas.
 
Tuzni_patak:
Same žene ne veruju u individualnost svoje duše i svog intelekta i svoje unutrašnjosti.

Odakle ti ovo? Da li sudis na osnovu svoje majke ili sestre? Mislim, odkud ti znas u sta recimo ja verujem? Verovatno si - mozda i nesvesno - ovo procitao kod nekog filozofa ili pesnika i preuzeo. Takvih izjava ima na tone ali to ne znaci da su istinite. Da si, recimo, citao zenu pisca ili filozofa naisao bi na nesto sasvim drugo... ili da si se ikada u zivotu druzio sa inteligentnom zenom...
 
Zanimljivo je što neki tipovi, kad vide da je devojka slobodna, druželjubiva, ili čak inteligentna, podrede to "muškim osobinama" u njoj, kao super je to - ali to je zato što ima više muškog u sebi od ostalih žena.

Ima i obrnuto doduše, ali i to komentarišu muškarci: tip se doteruje, koristi parfem, možda i puder za lice, čisti, uredan je i voli da kupuje garderobu, ne znam, depilira grudi - ženskast tip, lepo je to ali to je ženska osobina.

Koji balvani.

To što je univerzalno prihvaćeno da ste vi aljkavi a mi smotane i proračunate ne znači da (a ovde se uopšte ne radi o generalizaciji) nam to piše u kodu i da je žena inženjer jbeni hermafrodit ili lezbejka ili jednostavno ima poremećaj, ne znači da ne ume kao žena već da joj hormoni odrađuju posao, ja znam da treba opravdati sve one godine guranja u poslednje redove, ali nemojte biologijom!!!, ako devojka pije pivo iz flaše, takvu treba izbegavati jer nije pogodan element da isprdne vašu decu jednog dana, nekad mi se baš gadite.
 

Back
Top