Facebook

Kad otvorim "podesavanje naloga" pa sa leve strane kad otvorim "bezbednost" i otvorim poslednje polje dole, vidim da je ulzeno u moj FB iz Sremske Mitrovice, juce, a ja tamo nisam bila dvadeset godina :eek:
Sta to znaci???
 
Student programerskih tehnologija Glen Mengam (26) iz Jorka, koji je u uspeo da provali u interni sistem društvene mreže Fejsbuk, osuđen je juče na osam meseci zatvora.

Izdajući se kao službenik ove socijalne mreže na godišnjem odmoru, on je u aprilu i maju 2011. uspeo da uđe na tri njena servera.

Pod imenom “Gama Rej”, Mengam je ukrao tajnu šifru “koja Fejsbuku daje vrednost” i sačuvao je na hard-disku svog kućnog kompjutera.

Krađa dragocene kompjuterske šifre izazvala je paniku među organima vlasti, uključujući i FBI, koji je pretpostavio da je reč o industrijskoj špijunaži.

Mengam, koji navodno boluje od Aspergerovog sindroma i nema društveni život, tvrdi da je hakovao društvenu mrežu iz etičkih pobuda kako bi otkrio njene slabosti, koje bi stručnjaci kasnije mogli da otklone.

Sudija je, međutim, ocenio da je student došao do velike količine osetljivih i poverljivih informacija, na šta nije imao pravo, i da je sve moglo da ima katastrofalan ishod po Fejsbuk.

Prema rečima državnog tužioca Sandipa Patela, Mangamov napad, zbog koga je pokrenuta “planska, skupa i dugotrajna istraga”, u kojoj su učestvovali FBI i policija, prouzrokovao je kompaniji troškove od 200.000 dolara.

http://www.blic.rs/IT/307723/Osudjen-haker-koji-je-mogao-da-unisti-Fejsbuk
 
ljudi a jel ne postoji više ona opcija da se blokiraju aplikacije i razno razne grupe, igrice i ostalo za koje šalju prijatelji zahteve

Postoji. Kada dobiješ zahtev, odbiješ ga i on ti ponudi mogućnost da blokiraš tu aplikaciju trajno. Možeš i da blokiraš sve takve zahteve od tog korisnika.
Samo pažljivo čitaj šta ti piše na ekranu.
 
jesu ,veruj mi,nisam se ulogovao valjda mesec/dva,i onda su trazili da im dokazujem ko sam ,sta sam,kao facebook je samo za prave ljude (jok ja sam vanzemaljac) ,meni se smuci da se dopisujem sa njima i napravim novi nalog
ne koristim fb,nego mi je trabao da isprobam neke opcije ubacivanja komentara na sajt,pravljenje stranica ,lajkova i td.
 
Posto mi niko nije uspeo pomoci na podforumu zivot, nadam se da cu ovde dobiti bar neki korisan savet. Problem je sledeci:

Upoznala sam jednog decka na fejsu. Toliko je sladak da sladji ne moze biti. Jedna drugarica mi je rekla da mu je to lazni profil. Ja mislim da je ona ljubomorna, pa tako prica. Jer kad sam je pitala zasto tako misli ona mi je odgovorila da joj jednostavno tako izgleda. Izbegava da odgovori detaljnije. Zato bi zamolila nekoga da mi kaze neki savet kako bih ja mogla da provalim da li je to lazni profil. Po cemu se tako nesto prepoznaje.
 
Posto mi niko nije uspeo pomoci na podforumu zivot, nadam se da cu ovde dobiti bar neki korisan savet. Problem je sledeci:
Ni po čemu se to ne prepoznaje. Jedino na osnovu instikta i misli "suviše je dobro da bi bilo istinito" možeš da pretpostaviš da li je profil lažan ili ne. Vidi ko su vam zajednički prijatelji, raspitaj se malo okolo za njega, to danas nije ni malo teško.
 
Stavi sliku da vidimo koliko je sladak pa ćemo ti pomoći....

Evo ti slika, mada ne vidim kako to moze pomoci.
ja.jpg
 
Kada otvorim podesavanje naloga, a zatim bezbednost, veceras mi pise da sam ulogovana u Pancevu, inace sam u BG. Pre nekoliko dana je pisalo Sremska Mitrovica, a pre par meseci Novi Sad. Veceras sam promenila sifru i opet pise Pancevo. Da li vam se to desava i sta znaci?
 
Kada otvorim podesavanje naloga, a zatim bezbednost, veceras mi pise da sam ulogovana u Pancevu, inace sam u BG. Pre nekoliko dana je pisalo Sremska Mitrovica, a pre par meseci Novi Sad. Veceras sam promenila sifru i opet pise Pancevo. Da li vam se to desava i sta znaci?
Ma ne obraćaj pažnju na to. U pitanju je detektovanje lokacije sa koje se prijavljuješ i tipujem da to rade time što detektuju lokaciju rutera tvog internet provajdera preko kojih izlaziš na internet. Nisam siguran, ali mislim da se vremenski menja tvoja veza u smislu preko kog od tih rutera će da se povezuje na internet i zbog toga možeš da dobijaš različita očitavanja lokacije sa koje se prijavljuješ na Facebook. Ponavljam, ne obraćaj pažnju toliko na tu informaciju (sem ako ti ne prijavi da ti se neko prijavio na nalog sa Kubanskih ostrva, što je bio jednom slučaj kod mene! :D).
 

Back
Top