ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 69

Tema: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

 1. #1
  Starosedelac eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  92.940
  Reputaciona moć
  1911

  Podrazumevano ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Tadić u nedelju u Jasenovcu

  Tanjug, 09.04.2010 10:55:01  BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće komemorativnom skupu povodom 65 godina od proboja logoraša u Jasenovcu, najavila
  je pres-služba predsednika Republike.
  Kako je saopsteno, Tadić će Donju Gradinu kod Kozarske Dubice, gde će biti održana ceremonija povodom pomena žrtvama, posetiti u nedelju, 11. aprila.
  Preživeo pakao Jasenovcu Aleksandar MACANOVIĆ, 08.04.2010 20:59:57


  Gojko Knežević  PUT stradanja, a potom i izbavljenje Gojka Kneževića, tada malog logoraša koji je uspeo da preživi pakao Stare Gradiške, Jasenovca i Jastrebarskog, u potpunosti se poklapa sa spasilačkim akcijama Diane Budisavljević. Iako to i ne zna, Gojko je, verovatno, jedno od hiljade dece koje je zahvaljujući njoj spaseno od sigurne smrti u logorima.
  U trošnoj i skučenoj kancelariji Udruženja logoraša Drugog svetskog rata u Banjaluci, čiji je predsednik, Gojko nam priznaje da nije čuo za Dianu Budisavljević, ali jeste "za neku ženu koja je spasla mnogo dece od smrti u logorima". I eto, opet: Dianino ime toliko je potisnuto da se za nju ne zna čak ni među preživelim logorašima sa Kozare!

  Svirepost

  POTRESNA trasa Gojkovog stradanja vodi od Stare Gradiške, gde su ga ustaše, kao osmogodišnjaka, transportovale u leto 1942. godine iz zbega na Kozari, pa preko Jasenovca, gde, u organizaciji Diane Budisavljević, prvi put interveniše Crveni krst.
  Iz Jasenovca dolazi u Sisak, gde raspoređuju male logoraše, a potom ga nevoljni put vodi do "kužne" bolnice u Zagrebu, pa sve do Jastrebarskog. Odatle ga u jesen 1944. godine odvode u Zavod za gluvonemu decu u Zagreb, gde će ga konačno spasti jedna druga žena.
  Kroz čitavu sudbinu tada tek dečarca, poput nevidljive niti - a da toga nikada nije postao svestan - provlači se ime Diane Budisavljević, koja je vodila većinu akcija spasavanja iz pobrojanih logora. Na jednom od sačuvanih dokumenata iz Hrvatskog državnog arhiva gledamo spisak dece odvedene iz Siska u Zagreb te 1942. Gojkovog imena ni na jedinoj strani nema, ali tu su druga deca iz njegovog sela, Knežice...
  - Majku Jovanku su zaklali na moje oči u Jasenovcu, a izgubio sam i devetoro braće i sestara. Svi su pobijeni u logorima. Jedini ja, eto, preživeh - kaže Gojko, kao da se jada. - Ustaše su uživale u otimanju dece od majki, pa su tako moju tek rođenu, dvomesečnu sestricu oteli od majke. Moja mama, krupna i jaka žena, Kozarčanka, u rvanju sa ustašama, četvoricu poobara u blato, a ostale ustaše, koje su posmatrale, iskidali su se od smeha, kako ih jedna žena pobaca okolo kao snoplje. Poniženi, izvadili su noževe, uhvatili je i odsekli joj dojku. Majka je izgubila svest, i tada su je zaklali. Sestricu su samo bacili uvis i dočekali na nož.

  Spasenje

  DEČAK je bio u grupi logoraša koji su sve to posmatrali. Jedan od starijih rukom je zatvorio usta, da ne jaukne za majkom i sestrom, da se ne oda i bude sledeći pod ustaškim nožem.
  Preživelo je kozaračko dete i odvođenje na streljanje, i mnoga druga mučenja i bolesti u logorima, ali će se do kraja života sećati dana kada je spasen i svog anđela-spasioca.

  - Bilo je to u jesen 1944. godine, kada su nas, grupu dece, ponovo odveli u Zavod za gluvonemu decu. Pavelić je dozvolio da Zagrepčani uzimaju decu pod uslovom da im promene ime, da ih vaspitavaju u duhu hrvatstva i ustaštva, te da zatru svaki trag porekla toj deci - priča Gojko.

  Blanka Novaković je bila zagrebačka intelektualka, ženevski student, bogatašica, otac joj je bio senator, građevinski preduzetnik, a bila je udata za Stjepana Novakovića građevinskog inženjera.
  - Ako postoji anđeo, to je bila ona. Kada je čula za taj logor-prihvatilište dece, ona je odmah uzela sedmoro srpske dece - priča Gojko. - Kada je došla do mene, ja sam bio na samrti sa nekih
  petnaestak raznih bolesti: difterija, dizenterija, upala pluća, upala porebrice, rahitis, gliste, uši... Na glavi je imala maramu, i ja sam u onoj agoniji, kako ju je obasjalo sunce, pomislio da je moja mama i povikao sam: "Mama, vodi me odavde!" To joj je, valjda, osim humanih, pobudilo i majčinske osećaje, jer nije imala svoje dece, uzela me u naručje i ponela prema kapiji.

  Novi dom

  A NA kapiji - poslednja prepreka.
  - Ustaša me pita: "Hoćeš da ideš sa ovom tetom?" Ja tada malo dolazim sebi iz onog bunila, gledam u ustašu, pa u nju i kažem: "Neću!" A taj ustaša odmah dočeka: "Ma milostiva, mali ima pravo, dok dođete do kuće on će umreti". Ona se iznenadila pa me pita: "A sinko, zašto nećeš?" Ja gledam u nju, vidim neka dobrota, nežnost isijava joj iz očiju, pa kažem: "Hoću, ali da uzmeš i mog prijatelja Boška". A taj Boško je bio zdrav dečak, rodom sa Korduna, koji je pola svoje hrane delio sa mnom, onako iznemoglim.
  Tog dana Blanka je osim sedmoro ranije uzete dece, spasla i Gojka i Boška. Sve je udomila kod prijatelja, a Gojka je uzela sebi. Oporavila ga od bolesti i posle školovala pod imenom Vojko Novaković.
  Gojka je 1949. godine pronašao otac-partizan, koji je tražio familiju izgubljenu u ratu. Kada je preminuo poočim Stjepan, 1954, Gojko je napustio Zagreb i otišao na dalje školovanje u Tehničku školu u Beogradu. Blanka je umrla tri godine kasnije. Do kraja života posećivala je Gojka dok je bio na školovanju u Beogradu.

  IZ “DNEVNIKA DIANE BUDISAVLjEVIĆ“

  4. avgust 1942, Jasenovac
  "Prošla sam kroz čitav logor i govorila ženama da ću preuzeti decu. Bilo je mnogo teško bolesnih žena i dece. Ležali su na zemlji. Žele da mi predaju mnogo dece koja su teško bolesna, čudnovato plava u licu. Kažem da ne smem da dovedem teško bolesnu decu. Znam da u Zagrebu nema mogućnosti za smeštaj. Ne možemo da ih smestimo u ustanove sa zdravom decom, jer će nam sva umreti. Bilo je strašno što nisam majkama, u njihovom očaju, mogla pomoći. (...)
  Požurivala sam polazak, znajući da me nestrpljivo očekuju. Napunili smo 15 kola s decom i poslali ih na kolodvor. Kao i prethodnog dana, upozoravam veće dečake da se prilikom vožnje kroz logor sagnu i budu potpuno tihi. Jako se bojim da će mi opet dečake zadržati, ako budu smatrali da su stariji od 14 godina. (...)
  Bio je to naporan dan, pun stravičnih utisaka, jada i očaja, utisaka koji su me dugo progonili i te žalosne spoznaje su verovatno bile uzrok mom dugotrajnom pobolevanju.
  Polazimo oko 23 časa, s 1.200 dece. Imala sam dojenčad koju sam opet pažljivo pokrila belim omotnim papirom, jer noć je bila hladna."

  CISTERNA
  U LOGOR su nam dovozili cisternu za vodu koja je sa stražnje strane imala vrata. Ustaše su nam govorile: "Hajte, deco, vodimo vas mamama i tatama kući". Deca nagrnu u cisternu, to je cika, vriska. Ja se nisam gurao jer su mi mamu već zaklali, a za oca sam znao da je u partizanima. Kad napune cisternu decom, zatvore je, negde usput puste gas i podave ih, pa se vrate po još dece - svedoči Gojko.

  DUMBOVIĆ
  U PRILOGU "Dnevnika" među dokumentima su i transportne liste dece iz logora Sisak u jesen 1942, kada je Gojko Knežević, skupa sa stotinama kozaračke dece, i prebačen u Zagreb. Evidenciju dece koja su stizala u Sisak radio je Ante Dumbović, učitelj i blizak Dianin saradnik. On je, verovatno, i pomogao da se sačuva Gojkov identitet.

  VEĆA OD ŠINDLERA
  * Austrijanka udata za Srbina, organizovala je akciju spasavanja srpske dece iz ustaških logora u vreme NDH.
  * Decu sa Kozare, Korduna, iz hrvatskih i bosanskih sela, lečila je u Zagrebu i pokušavala da nađe familije koje bi ih podizale.
  * Popisala je oko 12.000 mališana u svoju kartoteku, kako bi im sačuvala imena vratila ih roditeljima posle rata.
  * Imala je podršku uskog kruga ljudi, i svi su rizikovali svoje živote zbog srpske dece. Protiv nje i saradnika bile su ustaške vlasti, a posle rata je pala i u nemilost komunista.
  * Umrla je gotovo zaboravljena, u Insbruku, u Austriji. Njeno ime ne nosi nijedna ulica, ni institucija u Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj. Nema je u udžbenicima, nema ni knjige ni filma o njoj.

  Sutra: Sudbine nestale u arhivama

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  Е, сада мене интересује, поштоване колеге, какво је ваше мишљење - да ли ће господин Тадић ОДЛАСКОМ У ЈАСЕНОВАЦ СТАВИТИ ТАЧКУ НА ТЕЖАК ГЕНОЦИД УСТАША-ХРВАТА ПРЕМА СРБИМА ТАКО ШТО ЋЕ ПОВУЋИ ТУЖБУ ПРОТИВ ХРВАТА ИЛИ НЕ??? (Овде се ради о контратужби коју је поднела Србија и у којој помиње и геноцид за време НДХ).

  Иначе, са правне тачке гледишта - ПОВЛАЧЕЊЕ КОНТРАТУЖБЕ ЗНАЧИ ДА ПОДНОСИЛАЦ НИЈЕ БИО У ПРАВУ!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Legenda
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  ..najbolje bi bilo da mi podnesemo tuzhbu za genocid i etnichko chiscenje medjunarodnom sudu pravde, i da donoshenjem presude zavrsimo sa tom prichom i krenemo dalje..i mi i oni..

 3. #3
  Domaćin Babino`unuce (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZEMLJA
  Poruke
  3.036
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Ako ovo ucini, sve mu je oprosteno, postajem Borisov glasac, dozivotni glasac!!!
  nisam niciji klon - pukni ko balon

 4. #4
  Legenda RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  218

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio Babino`unuce Pogledaj poruku
  Ako ovo ucini, sve mu je oprosteno, postajem Borisov glasac, dozivotni glasac!!!
  Inace nisi bio do sada...

 5. #5
  Starosedelac *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.524
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1634

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  Inace nisi bio do sada...
  Odmah se vracam.Godo

 6. #6
  Ističe se blockhead (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.204
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Jel dolazi Josipovic sa srbosjekom na ruci da ga saceka?
  "I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice"

 7. #7
  Buduća legenda zplja (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  на брду
  Poruke
  7.531
  Reputaciona moć
  347

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Одласком ће само дати подршку новохрватској пропаганди која бесомучно умањује број жртава и злочина почињених од усташа.

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam u Škotskoj, al' znam jednog matorog koji živi tamo
  Poruke
  5.420
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio Anđa Pogledaj poruku
  Nisam u toku. Da li stvarno nameravaju da povuku tužbu ili su to vaša nagađanja?
  To samo Mita sveti zna da odlazak u Jasenovac znači da će biti povučena tužba. Pusti... Mitina posla, ništa novo

 9. #9
  Starosedelac Пресретач (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.311
  Reputaciona moć
  1356

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Ubijeno 800.000 nevinih


  04.2009 20:28:32

  BANjALUKA - Međunarodna komisija za istinu o jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma, zaključila je da je nemoguće imenom i prezimenom nabrojati svaku žrtvu ubijenu u Jasenovcu, ali za sada dostupni podaci govore da je tu ubijeno više od 700.000 Srba, najmanje 23.000 Jevreja i oko 80.000 Roma.
  Podatke je izneo novoizabrani predsednik Međunarodne komisije Srboljub Živanović, nakon sednice Komisije održane u Banjaluci. Broj žrtava je utvrđen na osnovu proučavanja više od hiljadu knjiga, članaka, izjava i dokumenata, kao i sudskomedicinskih i antropoloških iskopavanja.
  - Ovo su konačne cifre oko kojih ne treba više da diskutujemo. Vreme je da prestanemo da remetimo grobove i mir žrtava. Strašno je šta pojedini ljudi rade “igrajući” se brojkama - upozorio je Živanović.
  U velikom broju objavljenih dokumenata i izjava o broju pobijenih
  žrtava u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora do sada je iznošen ili preterano veliki ili preterano mali broj žrtava.
  - Hrvatski zvaničnici i štampa za vreme Drugog svetskog rata hvalisali su se da su “rešili” problem Jevreja i Srba ubivši više od 1.400.000 osoba - kazao je Živanović. - Najnovija objavljena dokumenta iz vojnih arhiva Nemačke i Italije pokazuju da su to preterani brojevi.

  MANIPULACIJA
  ČLANOVI Međunarodne komisije upozorili su kako u novije vreme hrvatski zvaničnici, istraživači i kustosi Muzeja u Jasenovcu tvrde da je broj žrtava daleko manji, jer oni poseduju imena i podatke za manje od 83.000 osoba.
  - Ne pominju činjenicu da su mnogi od njih spaljeni, ne govore koliko leševa je skuvano da bi se pravio sapun, koliko žrtava bačeno u reku Savu ili koliko je njih preklano i ubijeno maljevima na putu do logora - navodi Komisija.


  http://www.novosti.rs/code/navigate...._add=jasenovac

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam u Škotskoj, al' znam jednog matorog koji živi tamo
  Poruke
  5.420
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Sad će da usledi opet nabrajanje podataka, copy/paste po hiljaditi put imena i prezimena ubijenih, a u stvari tema nije to...
  Treba jedna lepljiva o Jasenovcu

 11. #11
  Zaslužan član
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  493

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  ustaše na ravnoj gori na poziv spo "četnika",
  bota u jasenovcu.
  duplo golo nam rvati pokazuju

 12. #12
  Domaćin Babino`unuce (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZEMLJA
  Poruke
  3.036
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  Inace nisi bio do sada...
  Zezao sam se sa tom izjavom, ne bih nikada glasao. A ako bas zelis da znas, oduvek sam bio za Seselja, prvo za Vuka malo, pa za Seselja, kada je petog oktobra rusen Milosevic bio sam po prvi put u zivotu za Slobu ali sada sam slobodan, zauvek...
  nisam niciji klon - pukni ko balon

 13. #13
  Buduća legenda FLUID (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  dovoljno daleko
  Poruke
  7.943
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio zplja Pogledaj poruku
  Одласком ће само дати подршку новохрватској пропаганди која бесомучно умањује број жртава и злочина почињених од усташа.
  Aha sad je Tadić raskrinkan, on upravo hoće da odlaskom u Jasenovac da legitimitet ustaškim zločinima.

  Dakle narodu se definitivno ne može ugoditi. I u gestu koji je normalan da predsednik Srbije poseti mesto gde je stradao srpski narod i pokloni se žrtvama ima da se nađe neko ko će da to proglasi nekakvom izdajom. Stvarno se divim pojedincima.
  Vi ste samo lutke na koncu "Made in Česká"!

 14. #14
  Starosedelac Пресретач (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.311
  Reputaciona moć
  1356

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio avan-turista Pogledaj poruku
  Sad će da usledi opet nabrajanje podataka, copy/paste po hiljaditi put imena i prezimena ubijenih, a u stvari tema nije to...
  Treba jedna lepljiva o Jasenovcu
  Čisto ako neko bude u nedoumici i počne da umanjuje zločine koji su počinili nacisti na prostoru tzv. ND Hrvatske nad nevinim civilima Srbima, Romima, Jevrejima i Hrvatima antinacistima.

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam u Škotskoj, al' znam jednog matorog koji živi tamo
  Poruke
  5.420
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio FLUID Pogledaj poruku
  Aha sad je Tadić raskrinkan, on upravo hoće da odlaskom u Jasenovac da legitimitet ustaškim zločinima.

  Dakle narodu se definitivno ne može ugoditi. I u gestu koji je normalan da predsednik Srbije poseti mesto gde je stradao srpski narod i pokloni se žrtvama ima da se nađe neko ko će da to proglasi nekakvom izdajom. Stvarno se divim pojedincima.
  Pa ebg, upropastio je dobru priliku krstinim patriotama. Da ne ide, bilo bi 10-15 tema: Tadić ne poštuje žrtve itd. Sad se našli u procepu, mora da se smisli zamena

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  07.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam u Škotskoj, al' znam jednog matorog koji živi tamo
  Poruke
  5.420
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio Пресретач Pogledaj poruku
  Čisto ako neko bude u nedoumici i počne da umanjuje zločine koji su počinili nacisti na prostoru tzv. ND Hrvatske nad nevinim civilima Srbima, Romima, Jevrejima i Hrvatima antinacistima.
  Pa da, zato neka bude jedna lepljiva, postavite jednom i neka stoji za stalno...ovako samo gubi smisao

 17. #17
  Buduća legenda zplja (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  на брду
  Poruke
  7.531
  Reputaciona moć
  347

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio FLUID Pogledaj poruku
  Aha sad je Tadić raskrinkan, on upravo hoće da odlaskom u Jasenovac da legitimitet ustaškim zločinima.

  Dakle narodu se definitivno ne može ugoditi. I u gestu koji je normalan da predsednik Srbije poseti mesto gde je stradao srpski narod i pokloni se žrtvama ima da se nađe neko ko će da to proglasi nekakvom izdajom. Stvarno se divim pojedincima.
  Знаш, озбиљно вођење државе, подразумева и озбиљну политику.

  А то значи инсистирање на истини , а не подилажењу лажним опструктивним подметачинама које хрватска пропаганда шири у вези јасеновачких покоља и броја жртава.

  Ако Тадић иде у посету највећем српском стратишту, он мора инсистирати на истини и осудити хрватске фалсификате.Ако то не учини, а најверованије да неће, он се не може сврстати у озбиљне државнике.

 18. #18
  Zaslužan član
  Učlanjen
  17.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  постсербска еуропска бајка*
  Poruke
  24.037
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Када демокрацијска и антифашистичка Хрватска јавно и декларативно призна злочине те упути извињење народу кога је поклала,протерала и избрисала из устава може бити приче о искрености,евентуално.
  Овако је чист вид лицемерне пропаганде за еуропске и проеуропске медије.И за самозване балканске лидере.А само повлачење тужбе као пријатељски гест за мене уопште не ни било изненеђење.Србија је давно дигла руке од срба а сусједима би много знаћило,да добију подшку од овдашњих властодржаца.У моралном,политичком и међународном смислу.Па тумачите,како коме воља.

 19. #19
  Zaslužan član jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.091
  Reputaciona moć
  263

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  - Majku Jovanku su zaklali na moje oči u Jasenovcu, a izgubio sam i devetoro braće i sestara. Svi su pobijeni u logorima. Jedini ja, eto, preživeh - kaže Gojko, kao da se jada. - Ustaše su uživale u otimanju dece od majki, pa su tako moju tek rođenu, dvomesečnu sestricu oteli od majke. Moja mama, krupna i jaka žena, Kozarčanka, u rvanju sa ustašama, četvoricu poobara u blato, a ostale ustaše, koje su posmatrale, iskidali su se od smeha, kako ih jedna žena pobaca okolo kao snoplje. Poniženi, izvadili su noževe, uhvatili je i odsekli joj dojku. Majka je izgubila svest, i tada su je zaklali. Sestricu su samo bacili uvis i dočekali na nož.
  ...
  CISTERNA
  U LOGOR su nam dovozili cisternu za vodu koja je sa stražnje strane imala vrata. Ustaše su nam govorile: "Hajte, deco, vodimo vas mamama i tatama kući". Deca nagrnu u cisternu, to je cika, vriska. Ja se nisam gurao jer su mi mamu već zaklali, a za oca sam znao da je u partizanima. Kad napune cisternu decom, zatvore je, negde usput puste gas i podave ih, pa se vrate po još dece - svedoči Gojko.
  Да смо имали праву српску власт у Србији,а не оног комуњарског млакоњу Милошевића,ХР би платила цену за геноцид.

 20. #20
  Legenda dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.771
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio zplja Pogledaj poruku
  Одласком ће само дати подршку новохрватској пропаганди која бесомучно умањује број жртава и злочина почињених од усташа.

  A neodlaskom ce dati podrsku tebi da ga napadnes, zasto nije otisao?!

 21. #21
  Buduća legenda FLUID (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  dovoljno daleko
  Poruke
  7.943
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio zplja Pogledaj poruku
  Знаш, озбиљно вођење државе, подразумева и озбиљну политику.

  А то значи инсистирање на истини , а не подилажењу лажним опструктивним подметачинама које хрватска пропаганда шири у вези јасеновачких покоља и броја жртава.

  Ако Тадић иде у посету највећем српском стратишту, он мора инсистирати на истини и осудити хрватске фалсификате.Ако то не учини, а најверованије да неће, он се не може сврстати у озбиљне државнике.
  Znači po toj teoriji neće otići u Jasenovac nijedan predsednik Srbije jer će Hrvati uvek umanjivati broj žrtava. A kako bi dokazivanje broja žrtava potrajalo, kao što traje već decenijama, po tome nijedan srpski državnik u međuvremenu ne sme da obiđe Jasenovac jer time i on umanjuje broj žrtava. Da ti pravo kažem, to su budalaštine, a ti misli šta hoćeš.
  Obilasci i paralelno dokazivanje broja žrtava su jedino rešenje.
  Vi ste samo lutke na koncu "Made in Česká"!

 22. #22
  Starosedelac BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  73.823
  Tekstova u blogu
  56
  Reputaciona moć
  2237

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa Pogledaj poruku
  Да смо имали праву српску власт у Србији,а не оног комуњарског млакоњу Милошевића,ХР би платила цену за геноцид.
  Da smo imali "pravu srpsku vlast, a ne onog malkonju" izbombardovali bi nas tako i presli preko nas, da vise nikad ne bi znali ko je musko, a ko zensko.
  Covek u zivotu uvek ima dva izlaza, osim kada ga pojede djavo....Tada ima samo jedan izlaz....

 23. #23
  Zaslužan član
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  19.433
  Reputaciona moć
  295

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio FLUID Pogledaj poruku
  Aha sad je Tadić raskrinkan, on upravo hoće da odlaskom u Jasenovac da legitimitet ustaškim zločinima.

  Dakle narodu se definitivno ne može ugoditi. I u gestu koji je normalan da predsednik Srbije poseti mesto gde je stradao srpski narod i pokloni se žrtvama ima da se nađe neko ko će da to proglasi nekakvom izdajom. Stvarno se divim pojedincima.

  Ajd da vas cujem kad se vrati odande dal cete se i dalje praviti slepi, gluvi i glupi
  ............a sta ti ocekujes od njega posle donosenja rezolucije o Srebrenici?
  .........i jos bolje pitanje , sta je to do sad uradio u nasu korist?

 24. #24
  Zaslužan član jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.091
  Reputaciona moć
  263

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Da smo imali "pravu srpsku vlast, a ne onog malkonju" izbombardovali bi nas tako i presli preko nas, da vise nikad ne bi znali ko je musko, a ko zensko.
  Не лупај глупости.У време кад се будила модерна НДХ могло се муњевито реаговати и војна технологија обновити на време у случају страног мешања,а тада није ни постојао јединствен став о било каквој интервенцији.

 25. #25
  Buduća legenda zplja (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  на брду
  Poruke
  7.531
  Reputaciona moć
  347

  Podrazumevano Re: ТАДИЋ У НЕДЕЉУ У ЈАСЕНОВЦУ?!

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  A neodlaskom ce dati podrsku tebi da ga napadnes, zasto nije otisao?!
  Озбиљна је ово тема, много озбиљнија од твоје плитке логике.

Slične teme

 1. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 08.03.2010., 07:47
 2. Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 07.02.2010., 20:37
 3. Комеморација у Јасеновцу
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 26.04.2009., 11:27
 4. Истина о Јасеновцу
  Autor Oko Sokolovo u forumu Politika
  Odgovora: 109
  Poslednja poruka: 24.11.2007., 21:40

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •