Zvučnici rade ali ne rade?

Kakve ima veze potenciomer,kada mu na vise uredjaja rade zvucnici normalno,a na kompu nece.Jesi li probao zvucnike da povezes na prednji panel.
Ama diskutujemo, ne tvrdim da sam u pravu.
Na istom tom kompu mu rade stari zvučnici normalno, novi neće - znači, možda je konektor.
Ali na drugim uređajima ti isti zvučnici rade normalno, znači, nije konektor.
I sad?

Treba u Sound Manageru sada da podesi.Ne moze u podesavanju da bude stereo,vec Quadraphonic,ili 5.1,jer sada audio kartica ima vise zvucnika.Mozda ce se desiti da samim podesavanjem sredi to,a moze se desiti i da moraju noviji drajveri za audio karticu,zbog dodavanja novih zvucnika.

Malo sam u gužvi zbog posla pa nikako da sednem ko čovek i sve da isprobam. Ovo za podešavanja bi imalo smisla da nisam probao na obe kartice na tom kompu i na oba audio izlaza (imam integrisanu zvučnu ali imam i staru drugu zvučnu nakačenu na PCI na istom tom kompu). Prvo sam probao sa ovom koja je na PCI, svi ulazi sva podešavanja sa njenim drajverima sve kombinacije i bilo je to krčanje (efekti pogašeni, stavljeno na 2.0 sve, default podešavanja). Onda sam tu karticu ugasio na Disabled i upalio integrisanu koja je klasika Realtek kao i na većini kompova ali i tu se pojavio gotovo isti problem uz zanemarljivo bolji zvuk stim što to krčanje i brujanje takođe počinje čim se malo sve pojača baš je kao neki propali radio :roll: . Javljam rezultate nakon reinstaliranja celog sistema i ubacivanja najnovijih drajvera, to svakako ovih dana moram da uradim.

Back