Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đurovski o planovima za novu sezonu

Upravni odbor Crvene Zvezde je potvrdio da će Boško Đurovski biti šef stručnog štaba naredne sezone. Trener koji je prošle sezone doveo Zvezdu do duple krune, održao je prvu konferenciju za novinare na novoj-staroj funkciji. Zahvalivši se na ukazanom poverenju, Đurovski je rekao da mu je čast da vodi ekipu i da će se truditi da ne izneveri očekivanja u nastupajućoj sezoni.

"Znamo svi da Crvena zvezda u domaćim takmičenjima uvek ima najveće ambicije i sigurno je cilj da se odbrani dupla kruna. Kada su evropske ambicije u pitanju, ulazak u Ligu šampiona bi bio pravi podvig, a realna opcija je plasman u grupu Kupa UEFA. Mislim da ćemo stvoriti jak tim i da ćemo na pravi način predstavljati Crvenu zvezdu".

U ponedeljak kreću pripreme za novu sezonu. Crvena zvezda raspolaže sa čak 41 fudbalerom, a to su:

Ranđelović, Banović, Radivojević, Bajković, Pavlović, Pantić, Tutorić, V.Đorđević, Gaj, Bajalica, Joksimović, Anđelković, Koroman, Burzanović, Lukaš, Bogdanović, Milijaš, Trajković, Trišović, Purović, Rašković, F.Đorđević, Stančić, Tadeu, Ailton, Vuković, Srećković, Nikolić, S.Perović, Tomović, M.Perović, Basta, Kastiljo, Milovanović, Adamović, Milosavljev, Miladinović, da Silva, Krivokapić, Mudrinić i Lečić.

"Očekujem da na prozivci bude oko 35 igrača. Neki igrači će dobiti duži odmor, a definitivan spisak igrača za odlazak u Sloveniju biće poznat krajem nedelje", reči su Zvezdinog trenera koji je dodao da će uz konsultacije sa klupskim rukovodstvom biti određeno koji igrači će moći da promene sredinu, misleći pre svega na one sa manjom minutažom.

Prvo pojačanje je Portugalac Lukaš o kom Đurovski govori veoma pohvalno. U isto vreme, Zvezdin trener očekuje bar još dva pojačanja.

"Da bismo bili spremni da se uhvatimo u koštac sa najboljim timovima Evrope neophodni su nam jedan napadač i jedan levi spoljni igrač. Razmišljali smo i o štoperu, ali mislim da sada imamo dovoljan broj igrača na toj poziciji. Nadamo se da će Koroman i Kastiljo ostati bar do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Postoji mogućnost da ode i Milovanović, ali zato je angažovan Lukaš. Mislim da smo dobri pokriveni na pozicijama u veznom redu", rekao je Đurovski.

Đurovski najavljuje i osveženja u stručnom štabu.

"Dovešćemo trenera koji će pojačati stručni štab. Voleo bih da to bude trener srednjih godina koji ima određeno iskustvo u našoj ligi. Postoji nekoliko opcija, predložio sam predsedniku Stojkoviću ko bi to mogao da bude. Taj trener mora da bude zvezdaš i da poseduje kvalitete koji su potrebni ta rad u klubu kao što je Crvena zvezda. Ja i dalje imam puno poverenje u moje dosadašnje saradnike koji će ostati u stručnom štabu i kojima pripadaju velike zasluge za trofeje osvojene prošle sezone".

Đurovski će se sa predsednikom Stojkovićem dogovoriti oko detalja novog ugovora, ali kaže da ga to ne brine.

"Meni je najvažnije da sam dobio podršku i postao šef stručnog štaba, a o ostalom ćemo se lako dogovoriti", uz osmeh je rekao Boško Đurovski.

Tokan:
Пикси је причао са три тренера, очито су сви били скупи. И боље што на њих није дао огромне паре. Три милиона није мала кинта, може пар добрих играча да се узме за те паре.

Uze mi rec iz usta.I ja mislim da je bolje da te pare da na igrace...Nije lose sto je Bosko ostao...........8)

MadonnaGirl:
Uze mi rec iz usta.I ja mislim da je bolje da te pare da na igrace...Nije lose sto je Bosko ostao...........8)
Cak je, po meni, to mnogo dobro. Moramo afirmisati jos trenera koje posle mozemo prodati u Evropu. :wink: Mislim cak da je mnogo bolje imati domaceg "neznalicu" nego stranog "znalca".
Ne mislim da je Bosko lik koji spada u trenerski vrh, ali je najbolje resenje koje je Zvezda mogla da izabere.

DELIJE HN:
Crvena zvezda raspolaže sa čak 41 fudbalerom, a to su:

Ranđelović, Banović, Radivojević, Bajković, Pavlović, Pantić, Tutorić, V.Đorđević, Gaj, Bajalica, Joksimović, Anđelković, Koroman, Burzanović, Lukaš, Bogdanović, Milijaš, Trajković, Trišović, Purović, Rašković, F.Đorđević, Stančić, Tadeu, Ailton, Vuković, Srećković, Nikolić, S.Perović, Tomović, M.Perović, Basta, Kastiljo, Milovanović, Adamović, Milosavljev, Miladinović, da Silva, Krivokapić, Mudrinić i Lečić.

Marakana će ove sezone izgleda biti solidno popunjena ! :lol: :lol: :lol:

Počinju pripreme Crvene zvezde
Crvena zvezda u ponedeljak u 10 časova počinje pripreme za novu sezonu. Boško Đurovski na prvom treningu očekuje oko 35 fudbalera

od 41 koliko ih ima na spisku. Pojedini igrači će dobiti duži odmor ( reprezentativci na U21 u Holandiji).

Nikad duži odmor (bezmalo mesec dana) za veći deo šampionskog pogona Crvene zvezde se završava u ponedeljak u 10 časova prozivkom na našem najvećem stadionu, kojom crveno-beli započinju ambiciozan pohod na tri fronta. Sa druge strane, tandem iz mlade reprezentacije Milovanović-Basta radio je kao dragstor u poslednjih mesec dana, tako da će posle konsultacija sa šefom struke Boškom Đurovskim biti poznato kada će se priključiti ostatku ekipe.

-Na spisku imamo 41. fudbalera, svi su pozvani na prvo okupljanje, ostaje da se vidi ko će se sve pojaviti. Realno je da prvom sastanku u novoj sezoni prisustvuje oko 35 fudbalera. Milovanović i Basta su zaslužili odmor i dogovorom ćemo doći do najboljeg rešenja i za njih i za klub – najavljuje Đurovski start crveno-belih, koji će uz okupljanje u jutarnjim časovima sadržati i popodnevni trening.

Ciljevi srpskog osvajača duple krune na domaćoj sceni su jasni, dok će u Evropi pored znanja i standardno teških priprema biti potrebno i mnogo sreće. Zato se u evropskim okvirima operacija u koju Crvena zvezda kreće zove samo Liga. Tri tačke ostavljaju prostor za sve ono što će se tokom leta dešavati na Marakani. I sam Đurovski je na konferenciji za štampu posle produženja mandata najavio da je plasman u Ligu šampiona ravan podvigu, a u Ligu UEFA realnost.

Posle tri meseca rada sa ekipom novi,stari trener mnogo drugačije gleda na obaveze koje očekuju njega i pulene u predstojećem periodu.

-Tada je situacija bila specifična i priznajem da sam se malo plašio odnosa sa igračima. Međutim, oni su odgovorili na pravi način i ispoštovali sve zahteve. Kada ubedite igrače da je ono što kažete pravo, onda vas svi poštuju. Zadovoljstvo svih na kraju sezone me ispunilo kao trenera.

Skraćivanje spiska planirano je do petka, kada ekipa u popodnevnim časovima putuje na prvi deo priprema u Sloveniju.

Do polaska na prvi deo priprema van Beograda, crveno-beli će raditi dva puta dnevno, od čega će utorak i sreda biti rezervisani za testiranja.

-Jedna grupa će u prepodnevnim časovima obaviti testove izdržljivosti, dok će odraditi trening. Narednog dana igrači će zameniti uloge – referiše Đurovski.

Crvena zvezda će do početka evro sezone krajem jula pripreme obaviti u dve baze, u Sloveniji i u Austriji. Posle četiri dana rada, ekipa u petak popodne kreće u Sloveniju, gde će im baza biti hotel “Habakuk” na Pohorju.

Tokom prvog dela priprema crveno-beli će odigrati dve test utakmice protiv Bežigrad Olimpije 4.jula, i četiri dana kasnije rival će u Celju biti domaći Publikum.

Povratak u Beograd planiran je za 11.jul, a samo tri dana kasnije baza od pre dve godine, “Avita” u Bad Tacmansdorfu ugostiće najtrofejniji srpski klub. Za sada su poznata dva rivala, to su novi austrijski drugoligaš Švarndorf i engleski Vest Bromvič Albion. Protiv kluba iz Birmingema Milovanović i društvo igraće 18.jula u Murskoj Soboti, dok će termin meča sa Švarndorfom i trećim još nepoznatim rivalom biti naknadno utvrđeni

Vanjor:
Znam taj to N me prati ceo život."Sportski žurnal"- Zoran Tošić ili Andre(mislim da je Andre) Duarte odlično rešenje za levu stranu.

POJAČANjA DO PETKA

NIKULAE I SANTOS

PRVI NA SPISKU

Priča o osveženju igračkog kadra Crvene zvezde svodi se na to da će u Ljutice Bogdana, pored Portugalca Lukaša, stići još dva fudbalera. Potraga je usmerena samo ka napadaču i levom beku, a po aktivnostima koje se poslednjih dana odvijaju na Marakani popunjavanje igračkog kadra bi lako moglo da se završi već do petka.

Izbor napadača koji su fudbalski i finansijski interesantni srpskom šampionu sveden je na dva imena. Reč je o ekvadorskom internacionalcu Kristijanu Benitezu i Rumunu Marijušu Nikulaeu. Zvezdini čelnici su bliže opciji da angažuju Nikulaea, koji je svojevremeno igrao za Sporting i Standard. U slučaju povoljnog ishoda pregovora, Rumun bi do kraja nedelje mogao da parafira ugovor.

Prvi favorit za pojačavanje konkurencije na levom beku je fudbaler brazilskog Figuirensea Andre Santos. I u njegovom slučaju, do realizacije bi moglo da dođe u najkraćem roku.

ODE MILOVANOVIĆ

KAPITEN Dejan Milovanović ovog leta može da napusti Crvenu zvezdu. U ponedeljak je došao na "Marakanu" i razgovarao sa predsednikom Draganom Stojkovićem. Detalji su ostali tajna, a fudbaler koji je sa mladom reprezentacijom osvojio titulu vicešampiona Evrope, karijeru bi mogao da nastavi u nekom od nemačkih ili španskih klubova.
"Zeleno svetlo" mogao bi da dobije i Dušan Basta, pod uslovom da stigne ponuda koja bi zadovoljila i njega i klub.

(Novosti)

Rainbow Six:
KAPITEN Dejan Milovanović mogao da nastavi u nekom od nemačkih ili španskih klubova.

Ја чуо да ће да иде у Сампдорију, тамо ће вероватно и Гулан бити на позајмици од Фиорентине!
И ја се слажем да треба човек да иде, с обзиром на конкуренцију, глупо би било да капитен седи на клупи!

Ranđelović još 2 godine u C.zvezdi

Golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović produžiće ugovor sa Crvenom zvezdom do 2010. godine. Sadašnji ugovor iskusnom čuvaru mrežu isticao je na kraju ove sezone. Ivan Ranđelović je u Crvenoj zvezdi od leta 2001. godine. Stigao je iz Milicionara i debitovao na zvaničnom meču 25. jula iste godine protiv Omonije u Nikoziji u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. Ukupno je branio na 127 zvaničnih mečeva i 59 prijateljskih utakmica.

“Drago mi je što je Uprava kluba odlučila da mi ponudi produžetak saradnje i sa zadovoljstvom sam ponudu prihvatio. U Crvenoj zvezdi ostajem po svemu sudeći do kraja karijere, jer ću imati 36. godina kada mi novi ugovor bude istekao. Ovde se zaista fenomenalno osećam i nadam se da ću svojim iskustvom i kvalitetetom pomoći ekipi da i u narednom periodu beleži vrhunske rezultate“, izjavio je Ranđelović.

U međuvremenu, fudbalski klub Crvena zvezda prihvatio je ponudu da učestvuje na triagonalu u Bergamu 26. jula 2007. godine.

Protivnici Crvene zvezde biće italijanski prvoligaš Atalanta i prvak Portugala i redovan učesnik Lige šampiona Porto.

Utakmice će trajati po 45 minuta i predstavljaće poslednju proveru Crvenoj zvezdi pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona 31. jula ili 1. avgusta.

(b92)

Mario Đurovski u Zvezdi

Mario Đurovski, kapiten Bežanije, potpisaće u sredu ili četvrtak dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Posle oca Milka, koji je sa uspehom nosio crveno-beli dres i strica Boška, koji je ponovo na trenerskoj klupi šampiona, ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom potpisuje još jedan Đurovski.

Kako stvari trenutno stoje, Mario Đurovski će sa crveno-belima potpisati ugovor, ali će istog trenutka biti ustupljen Bežaniji do zimskog prelaznog roka, tako da neće menjati sredinu u kojoj je bio poslednje dve godine.

Mario Đurovski je prošle sezone imao ponudu crveno-belih, ali je tada oklevao i na kraju ostao bez ugovora. U međuvremenu je imao problema sa povredom, ali i ponude iz inostranstva.

Idemo sad malo po rodbinskim vezama....:-)

SVE ISPOD LIGE UEFA NEUSPEH
Trener Zvezde Boško Đurovski zacrtao ciljeve za sledeću sezonu
Trener Crvene zvezde Boško Đurovski u razgovoru za Kurir tvrdi da bi za njega bio lični neuspeh ukoliko se šampion Srbije ne plasira u Ligu UEFA u predstojećoj sezoni! Đurovski očekuje da bi do početka priprema u inostranstvu u klub sa Marakane trebalo da stignu dva pojačanja, koja bi mogla da budu ključ uspeha u šampionatu Srbije, ali i na evropskoj sceni.

- Plasman u Ligu šampiona mogao bi da bude dostižan uz malo sreće u žrebu. Međutim, plasman u Ligu UEFA je moja obaveza, kao i obaveza celog tima, i ako ne uspemo da ostvarimo taj cilj, smatraću to velikim ličnim neuspehom - kaže Đurovski.

Prema njegovim rečima, crveno-beli trenutno pregovaraju sa dva napadača. Jedan je Ekvadorac Kristijan Benitez, dok je druga opcija Rumun Marijuš Nikulae.
- U našem prvenstvu trenutno ne postoji napadač koji bi mogao da nosi dres Crvene zvezde. Zbog toga tražimo š**** u inostranstvu, a trenutno su nam najbliži Nikulae i Benitez. Postoje i druge opcije, ali mislim da je dolazak jednog od ove dvojice najrealnija varijanta - kaže trener crveno-belih i ističe da će Ailton najverovatnije napustiti klub iz Ljutice Bogdana.

Šampion Srbije je nedavno angažovao Portugalca Lukaša, a očekuje se i dolazak Brazilca Andrea Santosa iz Figuirensea.
- Pre nekoliko dana gledao sam Andrea Santosa na televiziji i moram da priznam je on izuzetno dobar levi spoljni igrač, koji bi znatno pojačao konkurenciju u timu. Nisam upoznat sa detaljima, ali verujem da postoji velika šansa da se on nađe u redovima Crvene zvezde - rekao je Đurovski.
(Kurir)

26.06.2007 16:38
Црвена звезда на тријагоналу у Бергаму
Последња провера пред почетак сезоне
Фудбалски клуб Црвена звезда прихватио је понуду да учествује на тријагоналу у италијанском граду Бергаму 26. јула 2007. године.
Противници Црвене звезде биће италијански прволигаш Аталанта и шампион Португала и редовни учесник Лиге шампиона, Порто.
Утакмице ће трајати по 45 минута и представљаће последњу проверу нашем тиму пред почетак квалификација за Лигу шампиона 31. јула или 1. августа.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back