Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i slika:
dsc00019ie9.th.jpg

dsc00029zr7.th.jpg

dsc00036yp4.th.jpg

dsc00037fm2.th.jpg

dsc00038fv9.th.jpg

dsc00040qw7.th.jpg

Ja znam da je atmosfera na severu sa 3.000 navijača ista kao i da se u Češkoj na stadionu nadje svih 30.000. Tu smo nenadmašni. Mene brine ona druga stvar. Gde su pare od ulaznica? Sa prodatih 3.000 Zvezda ne moze da pokrije troškove organizacije samog meča. Nadam se u one velike evropske mečeve. Valjda će onda i Zvezdi "krenuti".

Pozdravljam svih 3.000 Delija u kopu (Izuzimajući one koji se služe noževima. Neka ih stave sami sebi pod grlo i neka skoče sa tribina.)
Shalletu i Plesu: hvala na slikama. Treba nam malo i toga.

Баста и Ранђеловић о утакмици у Милану
07.08.2006

Конференција за медије

Црвена звезда се увелико припрема за меч са Миалном који у среду игра у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Стручни штаб и играчи уз помоћ касета анализирају игру противника којем припада улога фаворита, али напомињу да ће учинити све да остваре добар резултат пред реванш на нашој Маракани.

Гости конференције за медије која је одржана у понедељак били су голман Иван Ранђеловић и везни играч Душан Баста.

Оно што може да иде на руку нашем тиму је чињеница да атмосфера на стадиону у Милану неће бити уобичајена јер су и сами домаћини изразили уверење да ће број навијача бити знатно мањи од уобичајеног.

"То може, али и не мора да буде олакшавајућа околност. Знамо против кога играмо у среду и то што ће број навијача бити мањи може да буде олакшавајућа околност само нашим навијачима који ће бити на стадиону", рекао је Ранђеловић, а на његове речи се надовезао Баста.

"Сигурно је да изостанак специфичне атмосфере може да буде олакшање, али са екипом Милана ће бити јако тешко играти, без обзира што неће наступити у најјачем саставу. Храбром и мудром игром ћемо покушати да остваримо повољан резултат, а затим и да се пласирамо у Лигу шампиона".

Звезда је три утакмице одиграла као фаворит и сада улази у меч без императива победе. Наши провтимци улогу фаворита препуштају Италијанима.

"Они јесу фаворити, али то у фудбалу не мора ништа да значи. Чека нас тежи посао него у ранијим покушајима да се пласирамо у Лигу шампиона, али фудбал је чудна игра и изненађења су увек могућа. Не видим разлог да тако не буде и сада", сматра Баста.

"Идемо са чврстом намером да остваримо добар резултат. Најважније је да не примимо гол како би у реваншу, пред нашим Делијама који су наш дванаести играч. Надам се да ћемо искористити то што је Милан касно почео са припремама и није у такмичарској форми, иако то нисмо ни ми у потпуности. Немамо шта да изгубимо и сви смо жељни да докажемо колико вреди ова генерација Црвене звезде", истакао је Ранђеловић који је задовољан што на три сусрета ове сезоне није вадио лопту из мреже.

Ранђеловић је био члан екипе која је пре четири године играла против Кјева и Лација и за те мечеве га веу лепе успомене.

"Против Кјева у Верони сам ушао на полувремену и бранио веома добро, као и против Лација, па се надам да ће тако бити и у среду. Немам позитиван скор против италијанских екипа, али сам добро бранио на свим сусретима".

На мегдан нашим играчима ће изаћи светски асови попут Каке, Гатуза, Пирла, Инзагија и других, па се поставља питање постоји ли одређени страх пред окршаје с њима.

"Респект свакако постоји, али не бих рекао да је то страхопоштовање. Сваког противника поштујем, нарочито екипу Милана. За мене је само додатни мотив то што играмо против таквих величина. Најлакше је и најлепше играти овакве утакмице. За мене је ово највећа утакмица у досадашњој каријери, верујем и за моје саиграче", изјавио је Баста који очекује да меч почне у везном реду.

Непознаница је какав ће састав против Црвене звезде извести Карло Анћелоти, тренер Милана, али наша екипа се спрема као да ће противник играти са свим звездама.

"Праву анализу ћемо почети данас поподне, гледаћемо њихове касете и тренер ће нам објаснити игру противника. Ко год да изађе на терен иам квалитет јер да га нема не би био члан Милана", сматра Баста који верује да ће први меч у Милану бити тежи од реванша у Београду са чим се слаже и наш голман.

"Слажем се са Бастом да ће прва утакмица бити тежа, али обе су подједнако битне. Међутим, никад се не зна унапред, а на нама је да већ у првој утакмици урадимо све што је у нашој моћи да остваримо повољан резултат за реванш".

УЕФА је одредила судије за дуел Милана и Црвене звезде. Главни арбитар ће бити Холанђанин Јан Вегереф, а помагаће му сународници Ханс Тен Хофе и Роџер Хетјес. Делегат сусрета ће бити Словенац Рудолф Заврл.

Од сутра у Милану
07.08.2006

Нада у изненађење

Експедиција Црвене звезде у уторак у 13 часова одлази пут Милана где ће у среду од 20:45 часова одиграти први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Експедиција нашег клуба ће чартер летом отићи за Италију где је првог дана чека згуснут распоред. Одмах по доласку у хотел биће одржана конференција за медије, а од 19 часова ће бити уприличен пријем у конзулату наше земље у Милану. Потом, у термину одигравања утакмице следи тренинг на стадиону Сан Сиро. Повратак за Београд је планиран одмах после утакмице у среду.

Шеф стручног штаба, Душан Бајевић, још није одредио списак путника за Милано, док је његов колега Карло Анћелоти за утакмице са Црвеном звездом одредио следећих 25 фудбалера:

Голмани: Дида, Калач, Фјори
Одбрана: Кафу, Каладзе, Костакурта, Неста, Шимић, Фавали, Бонера, Сержињо, Броки
Везни ред: Гатузо, Седорф, Фогел, Јанкуловски, Горкуф, Пирло, Кака, Амброзини, Фођа
Напад: Инзаги, Ђилардино, Аморосо, Боријело

Нису пријављени искусни играчи попут Малдинија и Дала Боне због повреде, а могуће је да још неки од играча са списка не буду у конкренцији за први меч из остпг разлога. Ипак, и без њих Милан је изузетно јак тим који свакако има улогу фаворита.

Међутим, сигурно је да се наша екипа неће лако предати и да ће дати све од себе да оствари добар резултат што су потврдили сви првотимци и тренер Бајевић.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back