Znao sam da ću matirati Kralja
Autor: G. Anđelković | 20.04.2007 - 11:16
Gol Nenada Milijaša u polufinalnom meču Lav kupa dugo će se vrteti na našim televizijama, a možda i na „Eurosportu“ koji je dan posle večitog derbija prikazo kratku reportažu sa „Marakane“. Zvezdina „haubica“ sa razlogom je proglašena junakom meča protiv Partizana.
Milijaš je, poput ostalih igrača koji su igrali u sredu uveče, juče odradio lakši trening.
- Neka si i ti dao gol - našalio se golman Ranđelović sa Nenadom pred svlačionicom.
- Dobro je da si i ti nešto odbranio - nije ostao dužan Milijaš.
Kako se osećate posle prespavane noći?
- Mogu slobodno reći da mi je ovo najdraži gol u karijeri. Ipak, ne i najlepši - istakao je Milijaš.
Niste razmišljali prilikom dobijanja lopte na oko 22 metara od Ivice Kralja?
- Video sam nepokriven ugao njihovog gola, odmah šutnuo i ispostavilo se doneo pobedu. Žao mi je što nismo još koji put zatresli mrežu, ali nije loše i što smo se sa minimalnim rezultatom plasirali u finale. Možda je tako i najslađe.
Tokom utakmice ste se često koškali sa Albertom Nađom. Do srede je bar vladalo mišljenje da nikad ne bi udario Zemunac na Zemunca.
- Nađ i ja se zaista znamo dugo, ali u derbiju smo svi naelektrisani, neko manje, neko više. Ipak, to što smo se koškali na terenu ne znači da smo narušili odnose. On mi je, recimo, posle utakmice prvi prišao i čestitao.
Imate izuzetno čudnu sezonu. Kod Bajevića ste često sedeli na tribini, ređe na klupi, da biste kod Đurovskog postali možda i najstandardniji prvotimac?
- Čekao sam svoju šansu i nadam se dočekao. Svestan sam da mogu još mnogo više da pružim, tako da tek očekujem pravo izdanje, kako Zvezdino tako i moje. Nikad se ne zadovoljavam trenutnom formom pa ni sada.
Do kraja sezone vam je ostalo još sedam prvenstvenih kola i Vojvodina u finalu.
- Drago mi je što su se Novosađani plasirali u finale jer su po prikazanoj igri i rezultatima to i zaslužili. Poznato je da su nam uzeli četiri boda, tako da očekujem naplatu duga. Ne mislim da smo odbranili duplu krunu, ali verujem da smo blizu nje - konstatovao je Nenad Milijaš.
Ibrahim Gaj je tokom većeg dela derbija bio na udaru Partizanovih navijača. Zvezdin Senegalac je na rasističke uvrede odgovorio podizanjem ruku sa pogledom ka „jugu“.
- Ma, oguglao sam na to - osvrnuo se Gaj na događaje sa polufinalne utakmice koju je završio u 50. minutu zbog povrede zadnje lože.
Šteta zbog polomljenih stolica 41.690 evra
Na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde tokom prekjučerašnjeg večitog derbija polomljeno je 1.895 stolica. Tom prilikom načinjena je šteta u iznosu od 41.690 evra.
- Pre utakmice smo postavili 50 sigurnosnih kamera, snimak je jasan, tako da očekujemo reakciju. Policija je preuzela snimak i bio bi red da se konačno kazne vandali - istakao je Stefan Ivanović, direktor marketinga Crvene zvezde.
Navijačima Partizana je postala praksa da lome stolice na „Marakani“, a osiguravajućem društvu „Viner štediše“ da plaća ceh. Neke stolice čak nisu ni uspele da prenoće na stadionu imajući u vidu da je čak 2.500 novih postavljeno na dan polufinalne utakmice umesto polomljenih na derbiju odigranog nedelju dana ranije. Jedno je bar sigurno, stolice koje budu postavljene narednih dana sigurno će ostati na svom mestu do jeseni - do sledećeg večitog derbija.