Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bas smo sujetni i ljubomorni na Partizan,hahahaaaa! Mozda u vaterpolu ako to neko i gleda u opste.

Ma Zvezda je zarila i palila jos za vreme SFRJ kada se fudbal zaista igrao a to namestanje titula i ostala sranja su i dovela nasu ligu i fudbal ovde gde je sada.Pa samo pogledaj koliko je bilo gledalaca na derbiju.Nekada je na Marakani bilo 100000 i jos toliko ih ostane ispred.Danas fudbal malo ko prati bas zbog namestenih prvenstava u 90-im kao i zbog mafije koja je u fudbalu i dan danas.U ostalom i sami ste se izlajali kada su vasi funkcioneri izjavili(mislim Bjekovic) da Partizan lose stoji u prvenstvu zato sto ove godine igra posteno) Sta tu ima vise da se prica.

Torrente-BG:
Ne lupaj gluposti.Sampion Evrope je sampion Evrope a to sto su izmenili sistem takmicenja da bi bilo vise utakmica i zaradili vise para nema veze sa tim.
Po tvome onda sve titule prvaka Evrope koje su osvojene pre te lige sampiona treba ukinuti.
Inace koliko se secam Zvezda je igrala u prvoj Ligi sampiona.Bila je u grupi sa Sampdorijom ,A nderlehtom i ne secam se ko je treci bio.Ali nije mogla u BGD da igra vec u Sofiji i u Madjarskoj.Samo tada su bile samo dve grupe.

Group 1Clubs Pld W D L GF GA Pts
Sampdoria 6 3 2 1 10 5 8
Crvena Zvezda 6 3 0 3 9 10 6
Anderlecht 6 2 2 2 8 9 6
Panathinaikos 6 0 4 2 1 4 4

MatchesAnderlecht 0 - 0 Panathinaikos
Sampdoria 2 - 0 Crvena Zvezda
Panathinaikos 0 - 0 Sampdoria
Crvena Zvezda 3 - 2 Anderlecht
Panathinaikos 0 - 2 Crvena Zvezda
Anderlecht 3 - 2 Sampdoria
Sampdoria 2 - 0 Anderlecht
Crvena Zvezda 1 - 0 Panathinaikos
Panathinaikos 0 - 0 Anderlecht
Crvena Zvezda 1 - 3 Sampdoria
Anderlecht 3 - 2 Crvena Zvezda
Sampdoria 1 - 1 Panathinaikos

Last updated: 22/12/2006 23:10 CET
Season 1991 - 1992

Te godine je Barsa bila sampion ,pobedila je Sampdoriu u finalu.

Imas sve lepo na uefa sajtu

http://www.uefa.com/competitions/ucl/history/index.html
Sve ti je lepo objasnjeno kakav je sistem takmicenja bio onda.Kada je Zvezda u kosarci
bila 10 puta zaredom sampion vi sad treb sa tim da se hvalute.Pa u toj ligi je igralo 5 klubova sa prostora cele bivse SFRJ.Tako i u toj "ligi sampiona" nije ucestvovalo po 3-4 tima iz Italije,Spanije...

To sam se i ja oduvek pitao.Platini sad zeli da pruzi jos vecu sansu slabijim ekipama(Srbija, Hrvatska, Madjarska...)kako bi se domogle LS.Cemu to sve vodi.Ja sam za to da se ovi iz G14 ili kako se zove to udruzenje klubova skupe i naprave jednu super league gde ce igrati samo najjaci i najbogatiji.

Znao sam da ću matirati Kralja
Autor: G. Anđelković | 20.04.2007 - 11:16

Gol Nenada Milijaša u polufinalnom meču Lav kupa dugo će se vrteti na našim televizijama, a možda i na „Eurosportu“ koji je dan posle večitog derbija prikazo kratku reportažu sa „Marakane“. Zvezdina „haubica“ sa razlogom je proglašena junakom meča protiv Partizana.
Milijaš je, poput ostalih igrača koji su igrali u sredu uveče, juče odradio lakši trening.
- Neka si i ti dao gol - našalio se golman Ranđelović sa Nenadom pred svlačionicom.
- Dobro je da si i ti nešto odbranio - nije ostao dužan Milijaš.
Kako se osećate posle prespavane noći?
- Mogu slobodno reći da mi je ovo najdraži gol u karijeri. Ipak, ne i najlepši - istakao je Milijaš.
Niste razmišljali prilikom dobijanja lopte na oko 22 metara od Ivice Kralja?
- Video sam nepokriven ugao njihovog gola, odmah šutnuo i ispostavilo se doneo pobedu. Žao mi je što nismo još koji put zatresli mrežu, ali nije loše i što smo se sa minimalnim rezultatom plasirali u finale. Možda je tako i najslađe.
Tokom utakmice ste se često koškali sa Albertom Nađom. Do srede je bar vladalo mišljenje da nikad ne bi udario Zemunac na Zemunca.
- Nađ i ja se zaista znamo dugo, ali u derbiju smo svi naelektrisani, neko manje, neko više. Ipak, to što smo se koškali na terenu ne znači da smo narušili odnose. On mi je, recimo, posle utakmice prvi prišao i čestitao.
Imate izuzetno čudnu sezonu. Kod Bajevića ste često sedeli na tribini, ređe na klupi, da biste kod Đurovskog postali možda i najstandardniji prvotimac?
- Čekao sam svoju šansu i nadam se dočekao. Svestan sam da mogu još mnogo više da pružim, tako da tek očekujem pravo izdanje, kako Zvezdino tako i moje. Nikad se ne zadovoljavam trenutnom formom pa ni sada.
Do kraja sezone vam je ostalo još sedam prvenstvenih kola i Vojvodina u finalu.
- Drago mi je što su se Novosađani plasirali u finale jer su po prikazanoj igri i rezultatima to i zaslužili. Poznato je da su nam uzeli četiri boda, tako da očekujem naplatu duga. Ne mislim da smo odbranili duplu krunu, ali verujem da smo blizu nje - konstatovao je Nenad Milijaš.
Ibrahim Gaj je tokom većeg dela derbija bio na udaru Partizanovih navijača. Zvezdin Senegalac je na rasističke uvrede odgovorio podizanjem ruku sa pogledom ka „jugu“.
- Ma, oguglao sam na to - osvrnuo se Gaj na događaje sa polufinalne utakmice koju je završio u 50. minutu zbog povrede zadnje lože.

matirac_1.jpg

Šteta zbog polomljenih stolica 41.690 evra
Na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde tokom prekjučerašnjeg večitog derbija polomljeno je 1.895 stolica. Tom prilikom načinjena je šteta u iznosu od 41.690 evra.
- Pre utakmice smo postavili 50 sigurnosnih kamera, snimak je jasan, tako da očekujemo reakciju. Policija je preuzela snimak i bio bi red da se konačno kazne vandali - istakao je Stefan Ivanović, direktor marketinga Crvene zvezde.
Navijačima Partizana je postala praksa da lome stolice na „Marakani“, a osiguravajućem društvu „Viner štediše“ da plaća ceh. Neke stolice čak nisu ni uspele da prenoće na stadionu imajući u vidu da je čak 2.500 novih postavljeno na dan polufinalne utakmice umesto polomljenih na derbiju odigranog nedelju dana ranije. Jedno je bar sigurno, stolice koje budu postavljene narednih dana sigurno će ostati na svom mestu do jeseni - do sledećeg večitog derbija.

Moлио бих да се вратимо на тему, победишмо 2-1, гол смо примили пред крај утакмице. Игра мање више лоша, мада је прво полувреме било сасвим ок. Пуровић је дао два гола, други доста леп. Безвезе смо се повукли на почетку другог полувремена, неких 15-20 минута. ***** ти такав идиотски менталитет, Младост је пар пута озбиљно напала, мада све то генерално слабо. Сасвим заслужена победа уз прилично лошу игру.

68Mustang428CJ:
Хајдук Кула, и да, мислим да Флуид као модератор сам крши нека правила форума, констатно писање о темама невезаним за Звездину тему, није за пример од стране једног модератора. Лако је кликнути на бан, а много теже размишљати о ономе о чему се пише.

Распоред против Звезде
Несхватљиво је да у финишу првог шампионата Србије „црвено-бели” три пута узастопно гостују као тим који је у плеј-оф ушао као први

Партизан је остао празних шака у Купу Србије јер је заслужено и уз одлично суђење Михајла Јекнића поражен у полуфиналу од Црвене звезде (0:1). „Не одричемо се првенства”, поручују из Партизана иако за вечитим ривалом, седам кола пре краја првенства, заостају седам бодова. „Јуримо и ове године дуплу круну”, оптимисти су у Црвеној звезди. Може се десити да се жеље и једних и других не остваре. Тиму Бошка Ђуровског, који је против Мирослава Ђукића у дербијима повео са 2:0 у победама (оба пута резултат 1:0) највећи противник биће – наредни распоред утакмице!!!

Заиста је необично, да у финишу првенствених утакмица тим који је током шампионата највише времена провео на челној позицији, а и у плеј оф ушао као лидер (после 22. кола поредак у врху: 1) Црвена звезда 22 16 3 3 37:16 51, 2) Партизан 22 13 3 6 32:20 42, 3) Војводина 22 11 4 7 23:16 37 итд), сада ће морати три пута заредом да – гостује!

Према распореду, који је сачињен одмах после извлачења бројева по принципу Бергерових таблица (тако пише у пропозицијама такмичења Супер лиге за сезону 2006/07) најбоље пласиране екипе највећег „противника” у финишу првенства имаће у – распореду!

У нас се први шампионат одвија по овом систему (плеј оф и плеј аут), али је несхватљиво да се тим који је после 22 првенства кола имао чак деет бодова предности, сада заредом гостује у Железнику (игра са Бежанијом), затим у Кули (ривал Хајдук) а 5. маја одлази на ноге Партизану у Хумску! И кад се погледа комплетан распоред плеј офа ниједна од шест екипа, сем првопласиране, три пута узастопце не игра ван свог стадиона! Истина, и Партизан као другопласирани није повлашћен јер у два маха по два пута узастопно игра у гостима!

Да тај распоред прављен по Бергеровим таблицама није „регуларан и спортски” показују и ови примери: најбоље су прошли трећепласиране и шеста Бежанија која ће до краја трке за бодове наизменично играти као гост и домаћин и – обрнуто.

Теоретски, баш због распореда у наредним рундама, Црвена звезда може да не стигне до циља а да Партизан у два сусрета ван Хумске (Апатин и Кула) и једном мечу на свом буњишту освоји све бодове – „црно-бели” могу да стану испред највећег ривала. Иста нелогичност би била да су у плеј оф као први ушли Партизан, Војводина или Бежанија.

Кад смо поменули Бергерове таблице и такмичење у финишу у две групе са по шест тимова (плеј оф и плеј аут) треба нагласити да мало земаља у Европи на овакав начин добија државног првака. Узгред, Ногометни савез Хрватске је после једне сезоне укинуо плеј оф и плеј аут. Није ни квалитет фудбала био бољи, нити се повећала посета.

Јуче смо хтели да чујемо и мишљење Бранислава Делића, комесара за такмичење Меридијан супер лиге о парадоксу да само Црвена звезда у наредна три кола гостује. Његово објашњење је било:

– Ми смо применили само искуства других.

– Да ли је распоред прављен на основу Бергерових таблица?
– Сматрали смо да је увођење плеј офа и плеј аута добро...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back