Zver,lovina,i sve izmedju

• Začetnik teme Začetnik teme Raisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam ocigledno tvrdo srecna osoba jer zaista nemam neke posebne nesuglasice sa ljudima...cak i kada me neko napadne (bas danas instruktor voznje) ja nekako krenem logikom polako, resicemo, obajsnicu ti pa ces ti objasniti meni i misteriozno obicno upali kod ljudi kada im neko samo posveti par minuta, nisam stalno u trci da nemam tih par minuta...uvek nastupam maximalno ljubazno i pristojno i nije mi se desilo da me neko proziva, maltretira, ugrize...desava se to u prolazu, tipa vozac u busu i iznervira me ali se ne raspravljam, koji djavo da rasipam energiju, kazem sebi ja odlazim a ti ostajes da zivis sam sa sobom i zavrsim...ne volim ni kada moram da budem malo jaca, da pokazem ono zube, muci me to posle...lepo iskuliram koliko mogu a ukoliko ne mogu pokusam da srocim misli fino i tako ga kazem...Nisam pristalica modernog fazona sada cu ti sve u lice jer sam jel iskren ili direktan, niko nam ne daje za pravo da se tako ponasamo prema drugima...

Ne diram nikog i očekujem da me ne diraju. Kad me neko maltretira, loše se ponaša prema meni, tu osobu odstranim iz svog života i kraj. Ako moramo da održavamo kontakt, to svodim samo na kurtoazni, profesionalni kontakt, jer posao ipak ne sme da trpi. Sad kad bolje razmislim, ja u životu nikad nisam ni bila prinuđena da se borim sa neprijateljima za opstanak.

Hvala Bogu nisam ni ja, a nadam se i da necu
Slicno razmisljam i postupam kao ti

2j4bsdv.jpg

htela sam naci sliku neke manje zivotinje protiv koje se bori ali nisam mogla...

Svi kazu,covek coveku vuk je,nastavak,zato bolje ti ugrizi prvi,nego tebe da napadnu. Bolje da budesh napadach nego zrtva,bolje da budes siledzija nego onaj kojeg kinje,u zatvoru,bolje budi onaj koji napada,pravi nerede,jer ako ne pravish,tebe ce videti kao slabica i napasti te,glumi se snaga iz straha da se ne bude zrtva...sa druge strane negde sam napisala da neki idu u krajnost i neku aroganciju koju poseduju { '' ja sam najbolji,ja sve mogu '',shto samo po sebi nije loshe } pretvore u neku agresivnost,preveliku kompetitivnost, za prezivljavanjem,i drugi ljudi,se instinktivno udrzue protiv takve osobe i zbace je,tako je ta prevelika agresija nulirala samu sebe na kraju. Neki kazu da treba u zivotu biti kao gushter,kome eto,priroda nije darovala snagu,ali mu je dala drugo stredstvo-brzinu i moze da s e kamuflira,moze da se provuche i kroz kamenje,polako,necujno,al ipak prezivi. Neka tema bude koji su vashi stavovi na sve te ''borbe za prezivljavanje '' ,vashe misljenje kako covek treba da se postavi,shta je za vas krajnost a shta nije,koju metodu vi volite,koliko je po vama pametno to '' oko za oko,zub za zub '' , '' on tebe sa kamenom ti njega sa dva..'' ... neka bude vasha folozifija borbe i prezivljavanje u RL.

Не нападам никог док нисам нападнута, угрожена. Тада може бити као на овој слици z:shock:

2j4bsdv.jpg

htela sam naci sliku neke manje zivotinje protiv koje se bori ali nisam mogla...

Svi kazu,covek coveku vuk je,nastavak,zato bolje ti ugrizi prvi,nego tebe da napadnu. Bolje da budesh napadach nego zrtva,bolje da budes siledzija nego onaj kojeg kinje,u zatvoru,bolje budi onaj koji napada,pravi nerede,jer ako ne pravish,tebe ce videti kao slabica i napasti te,glumi se snaga iz straha da se ne bude zrtva...sa druge strane negde sam napisala da neki idu u krajnost i neku aroganciju koju poseduju { '' ja sam najbolji,ja sve mogu '',shto samo po sebi nije loshe } pretvore u neku agresivnost,preveliku kompetitivnost, za prezivljavanjem,i drugi ljudi,se instinktivno udrzue protiv takve osobe i zbace je,tako je ta prevelika agresija nulirala samu sebe na kraju. Neki kazu da treba u zivotu biti kao gushter,kome eto,priroda nije darovala snagu,ali mu je dala drugo stredstvo-brzinu i moze da s e kamuflira,moze da se provuche i kroz kamenje,polako,necujno,al ipak prezivi. Neka tema bude koji su vashi stavovi na sve te ''borbe za prezivljavanje '' ,vashe misljenje kako covek treba da se postavi,shta je za vas krajnost a shta nije,koju metodu vi volite,koliko je po vama pametno to '' oko za oko,zub za zub '' , '' on tebe sa kamenom ti njega sa dva..'' ... neka bude vasha folozifija borbe i prezivljavanje u RL.

Pravo pitanje je sta je impozantnije biti?

images

Vecina ljudi su i jedno i drugo i trece u zavisnosti od situacije, ali najmanje za sebe vole reci da su gusteri.

Lavovi su najbolji :)

Oni bas nikog ne diraju, ne maltretiraju, ne kinje, ne zlostavljaju.....
To sto je zebra na jelovniku za dorucak..... dodje mu isto kao kad ove moje krave brste detelinu

Nesto drugo meni pada na pamet!!!
Ja sam se dosta skitao po Kalahariu i divio lavovima, zabaciovao se po kojekakvim divljinama ... od Nigerije,.. Namibije....Kalharia.... ybmliga..... :)
... i sad kad se razmislim, svuda je bezbednije nego u mom rodnom gradu :zskace:

Vezbam Ultimate Fight, volim da se tucem, ... ne volim kad dobijem batine..... :zskace:
Medjutim,
sve te vestine ne mogu da primenim u Civilizovanom Svetu !!!
Civilizovani su smislili toliko mnogo razlicitih oblika visesmislenih komunikacija,
dvojne i trojne morale
bezbrojna lica
smislili su toliko razlicitih maski i nalepnica, da vise ne mozes da ukapiras ko je zrtva, ko je zver !?!?!?

Najvise bih voleo da nekog namlatim kad "zabrlja", ali to pravo imaju samo Roditelji prema svojoj deci :) Samo oni mogu "iz najbolje namere" da upotrebljavaju fizicku silu.
Ako ja nekog hocu da "tjushnem"..... svi se ljute, i zale,... i sline.... :)
Polako sam shvatio da nista nisam shvatio, i povuko sam se na planinu medju ovce... i sarplanince :)

Ako bas moram da biram izmejdu predatora, ili zrtve,..... mislim da sam ja samo jedan Magarac :)

Poslednja izmena:
trenitno izlazim iz jednog gadnog, podmuklog i nekorektnog stanja..
nametnutog voljom nekoga kome sam verovala..
potudio se da me oslabi..i onda napao..
lavica se probudila..
cak mi je zatecen i rekao da nije ocekivao moju reakciju..pogotovo ne takvu..
shvatio je sta je uradio kad je pojeo sebe do pola..
i ovu drugu polovinu ce uskoro..

trebalo je da budem lovina..a ispala sam zver..

sorry..ja sam se samo branila..:cao:

Pre 10-15 godina sam gledala film u kojem je jednu smušenu paćenicu prvo napušio muž, dečko, kojeg je uhvatila na delu, onda se preselila u drugi grad, ubrzo je počeo da proganja neki sajko... I, tako, šetala se jednom i naletela na radnju nekog proroka, tako nekog. On joj je rekao da na svetu postoje tri grupe ljudi - lovci, lovine i posmatrači. Kad je ona u pitanju, više ne može da bude posmatrač, već mora da odluči hoće li da bude lovac ili lovina. I tako je počela njena karijera serijskog ubice muškaraca koji joj naude... :lol:

Kad sam ja u pitanju, posmatrač sam. Eto, može mi se. Konflikte izbegavam koliko god je moguće, ne dam se lako upecati na eventualne provokacije, a kad nema druge i treba da se svađa - svađam se. Bez posebne želje da višestruko uzvratim, samo da skinem osobu sa grbače. Mada, moram da priznam da sam se u nekoliko navrata pokvareno naslađivala ispadanjem iz takta osobe sa kojom sam u datom trenutku bila u konfliktu.

Ono shto me isto zanima jel imate posebne nachine kako se postavljate u ljubavi,posebne u poslu,sa prijateljima? neki odgovaraju ''ako me neko napadne '' mada ja nisam mislila samo na to,vec uopshte stav koji zauzmemo kad treba za neshto da se borimo,u ophodjenu prema drugim ljudima { da li ste tip koji ce se na shalteru iz poslednjeg reda izlaktati do prvog iako vas ljudi pitaju ''izvinite,mozete li da cekate red? '' } ,koliko smatrate da je takva vrsta agresivnosti u zivotu shtetna { ljudi ce poceti da zaziru od vas,da se boje }. Da li ste osoba koja na neke probleme/izazove u ljubavi reaguje mirno,da vam se decko vdija sa drugom recimo uporedo sa vama i vi ne napravite skandal,ali zato na drugom zivotnom polju imate skroz drugaciji pristup prema ljudima oko sebe i stvarima....itd :)

Back