Zuta minuta svakog horoskopskog znaka

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, ne, polako.
Ti si mene napala prva kako ne poznajem mitologiju i komparativne religije, da nemam obrazovanje.
Zato sam ti i postavio naizgled lako pitanje, koje je u sustini jako komplikovano, te se njegov odgovor ne moze izguglati.
Ali ti to nisi prepoznala, sto mi govori da ne poznajes dovoljno ono o cemu govorimo.
Ne moras nikome da se dokazujes, ali ne mozes da prozivas ljude i savetujes im da se obrazuju, citaju knjige. To se ne radi.
Znanje treba deliti ako ga posedujes, a ne koristiti da druge ismevas.

Horoskop, nesto najsmesnije ikada izmisljeno.
Bio je nekad dobar.Ali,davno bilo.Prije otkrića smiješnih transsaturna.Pa ako je neki kvalitetan astrolog bio pitan za fizički izgled nepoznate mu ženske osobe jer je pitaču ili ugovoren brak s njom (ili je pitao otac potencijalnog mladoženje) i želio je da mu je bolje opišu,astrolog je znao da kaže dovoljno da pitač ima sasvim jasnu predstavu o izgledu namijenjene mu mlade.
To i danas znaju da urade oni koji više proučavaju izvornu astrologiju.Dok ovo društvo od kog prepisuje naša Nina nema veze s vezom.Oni su inače sa čuvenog instituta Kepler.Institucija za zaglupljivanje putem astrologije.
Tako da znaš,i da drugi put selektivno,obazrivo pljuješ po astrologiji.Jer ima raznih.

Zmijonoša je zmija oko Eskulapovog štapa,ona iz čijeg otrova (Id) se prave lekovi
Takođe je prikazana na Higijinoj zdeli
Ljudi su egocentrični i bez astrologije
Zvanične religije tvrde da je Bog stvorio čoveka po svom obličju
To je veći egocentrizam od geocentričnosti koja je nastala zbog neznanja i nedostatka teleskopa u to doba
Astrologija i astronomija su nekad bile jedno,tako da su nastale istovremeno
tis pametna zena
al cu ti reci de gresis

bog nije stvorio coveka po svom oblicju jer religije lazu. egocentrizam nema blage veze sa tim, egocentrizam ima veze sa frustracijom pojedinca kako dozivljava stvarnost i kad naprasno shvati da je iznad drugih. ako je umetnik, egocentrizam je veci i utemeljeniji. pokazivan direktno, ili skrivan iza sedam velova.

bog...svaki covek ga dodirne makar jednom u zivotu ne znajuci za to ili pak znajuci da je nesto vezano za et sto mu je neobjasnjivo. prvi je izgubljen za sve i svagda, drugi se raspoluti i svet pocne da posmatra na potpuno drugi nacin nego pre te senzacije. i jedan i drugi tajnu boga nece dokuciti jer jedina tajna zbog koje se sve desava na planeti cak iako je naslutis, makar i delimicno, ne ostavlja ti nikakav prostor da je ikome preneses, da diskutujes o njoj ili je nadgradjujes novim saznanjem. bog nije zivot, on je smrt, najveca misterija od kako postoji svet.

zasto pricam sve ovo? zato sto egocentrik, bio on tesla ili list, vorhol ili kejdz, pikaso ili hershel, a pominjem poslednjeg jer je pored teleksopa pisao i muziku, svoj egocentrizam su svi do jednog ubili u sebi na isti nacin po dodiru o kome pricam i postali sve suprotno od egocentrika. zbog duhovne izolacije su za sredinu postali egocentrici ali za sebe su ostali ljudi posveceni svom radu i koje nije zanimala masa. cak i vorhola, iako je delovalo suprotno.

to je sustina. sve sto nam se servira kao put do boga i razumevanja dimenzija prostora koje nam nisu poznate, to su samo one way street ili slepe ulice-kao astrologija. to se radi delimicnim davanjem poluistina, da navuku pojedinca da pomisli kako razume vise od drugih, a na kraju se zapetlja u nesto gde je imao bezbroj primera kada je bio u pravu ali samo jedan slucaj gde toga nema i koji ponistava sve prethodne. i onda je takav analiticar duhovno ubijen. on ne zna. onda pocne da se ponasa egocentricno bas kao svaki astrolog i koristi bezbroj jeftinih analogija po cemu moze svako od nas objasniti svakog oko sebe, sto znaci da svesno manipulise i laze. a to radi jer nije dodirnut. kao umetnik. kao vrhunski naucnik. kao napr. baskijat sto je spavao sa pacovima.

zato je svet ovakav, zato smo svi na neki nacin pomalo egocentrici i svi mislimo da znamo vise od drugih i koristimo utemeljene gluposti u koje manje vise verujemo a istina je svuda oko nas. samo je treba razumeti. i za nju ne trebamo biti mudraci. samo gledati ispravno.

a nekad je to najteze. to je eko nacrtao u klatnu izmedju i ispod jako mnogo velova. ne jasno jer bi time potpisao sebi saznanje o najvecoj misteriji planete.

tis pametna zena
al cu ti reci de gresis

bog nije stvorio coveka po svom oblicju jer religije lazu. egocentrizam nema blage veze sa tim, egocentrizam ima veze sa frustracijom pojedinca kako dozivljava stvarnost i kad naprasno shvati da je iznad drugih. ako je umetnik, egocentrizam je veci i utemeljeniji. pokazivan direktno, ili skrivan iza sedam velova.

bog...svaki covek ga dodirne makar jednom u zivotu ne znajuci za to ili pak znajuci da je nesto vezano za et sto mu je neobjasnjivo. prvi je izgubljen za sve i svagda, drugi se raspoluti i svet pocne da posmatra na potpuno drugi nacin nego pre te senzacije. i jedan i drugi tajnu boga nece dokuciti jer jedina tajna zbog koje se sve desava na planeti cak iako je naslutis, makar i delimicno, ne ostavlja ti nikakav prostor da je ikome preneses, da diskutujes o njoj ili je nadgradjujes novim saznanjem. bog nije zivot, on je smrt, najveca misterija od kako postoji svet.

zasto pricam sve ovo? zato sto egocentrik, bio on tesla ili list, vorhol ili kejdz, pikaso ili hershel, a pominjem poslednjeg jer je pored teleksopa pisao i muziku, svoj egocentrizam su svi do jednog ubili u sebi na isti nacin po dodiru o kome pricam i postali sve suprotno od egocentrika. zbog duhovne izolacije su za sredinu postali egocentrici ali za sebe su ostali ljudi posveceni svom radu i koje nije zanimala masa. cak i vorhola, iako je delovalo suprotno.

to je sustina. sve sto nam se servira kao put do boga i razumevanja dimenzija prostora koje nam nisu poznate, to su samo one way street ili slepe ulice-kao astrologija. to se radi delimicnim davanjem poluistina, da navuku pojedinca da pomisli kako razume vise od drugih, a na kraju se zapetlja u nesto gde je imao bezbroj primera kada je bio u pravu ali samo jedan slucaj gde toga nema i koji ponistava sve prethodne. i onda je takav analiticar duhovno ubijen. on ne zna. onda pocne da se ponasa egocentricno bas kao svaki astrolog i koristi bezbroj jeftinih analogija po cemu moze svako od nas objasniti svakog oko sebe, sto znaci da svesno manipulise i laze. a to radi jer nije dodirnut. kao umetnik. kao vrhunski naucnik. kao napr. baskijat sto je spavao sa pacovima.

zato je svet ovakav, zato smo svi na neki nacin pomalo egocentrici i svi mislimo da znamo vise od drugih i koristimo utemeljene gluposti u koje manje vise verujemo a istina je svuda oko nas. samo je treba razumeti. i za nju ne trebamo biti mudraci. samo gledati ispravno.

a nekad je to najteze. to je eko nacrtao u klatnu izmedju i ispod jako mnogo velova. ne jasno jer bi time potpisao sebi saznanje o najvecoj misteriji planete.
Maki mi refreshuje dušu i mozak!
:heart:
Mada ono što sam pisala nije moj lični stav o Božanskom, nego sociološko gledište

Maki mi refreshuje dušu i mozak!
:heart:
Mada ono što sam pisala nije moj lični stav o Božanskom, nego sociološko gledište
podseti me ovo tvoje nize na boetijea i utehu filozofije iz hrestomatije :lol:

socioloska glediste me draga agi nikada nisu dotacinjala, jer je to jos jedna forma lazi kao pomenuta boetijeova lazna sreca koja se zasniva na smrtnim stvarima. a disciplina koja pretenduje da nadmasi ono sto crta psihologija o suceljavanje promenljivih ljudskih osobina sa sirom zajednicom, mene obicno cini ravnodusnim a ponekad me i veseli jer svako ko se profesionalno bavi ozbiljno utopijom zvanom socijalni rad je po meni duboko glup :lol:

a tis umetnik u dusi i nikada se ne osvrci na to, jer je to cisto gubljenje vremena posto umetnici ne znaju za hipokriziju.

A što voli da ga k svira taj astrolog iz Kur.ira.Koliko ovo ima veze s istinom? Jako malo.
Vuče me za jezik pa ću vam reći da je mudro zaboraviti ovaj tekst,a da treba da zapamtite 4 nasilna ascendenta ♈♏♑♒.
Od njih se može očekivati svašta.Nasilje im je u kodu ličnosti.
Tu su i divlji vatreni ascendenti ♌ i ♐,takođe s ne baš uobičajenim reakcijama,tek nešto bezopasniji.Oni će više da ispolje crtu divljine tako što izlome inventar ako su baš izbačeni iz ravnoteže.
Svi ljudi s Mjesecom u navedenim znacima isto nose u sebi klicu agresije ili divljine.Ništa manju od ovih ascedentnih.
Nosilac nasilja može da bude i neko čiji se vladar Asc nađe u ova 4 najnasilnija znaka.
Samo treba ispravno izbrojati faktore koliko čega karta nosi pa ako nađete dva onda pažnja s takvima.Čak i ako vam izgledaju uljudni,i ako se smeškaju.Posebno Vodolijaši,ti "humanisti",kako vole da ih opišu savremeni astrolozi u pokušaju.
Zaboravili ste na Vagu. Nema surovijeg znaka. Bespoštedan!

Zaboravili ste na Vagu. Nema surovijeg znaka. Bespoštedan!
Vaga jeste znak Saturnove egzaltacije,istina je da nijesu cvećke.Ipak,Vaga je znak kojim vlada Venera,a ona je prirodni benefik.Razlika je u odnosu na nabrojane znakove.
Sad,biti sunčeva Vaga ne mora da znači ništa.Drugi faktori,Asc i vladar,pa Mjesec,Merkur,šta osoba drži u glavi,e to treba analizirati.

Back