Zujanje/Šum u ušima

BraneB

Početnik
Poruka
31
Pozdrav! Pre oko 3 nedelje sam primetio da čujem nešto izmedju zujanja i šuma u ušima. Imam 17 godina. Pre ovoga sam imao još jedan sličan problem, tj. čuo sam u desnom uvetu pulsirajući zvuk srca u obliku šuma, medjutim prošlo je jer sam oštetio slušni živac muzikom. Sad čujem nešto izmedju zujanja u šuma, išao sam u orl i rekli su mi da bi isto trebalo da je od muzike i da bi trebalo da prodje vremenom. Mnogo se brinem i mislim o tome skoro non-stop, traje duže nego što sam očekivao... na levom uvetu ponekad kad ga zapušim čujem kako treperi taj pištavi zvuk. Generalno zvuk bi opisao kao pozadinski zvuk od lošeg mikrofona. Primećujem da mi tablete za smirenje mnogo pomažu. Zvuk mnogo jače čujem kad mislim o istom. Želeo bih mišljenje nekog stručnog lica.

Je l' može da prodje vremenom?
Не, само може да се погоршава. Ја то имам већ 40 година, прво у десном уху, а од пре десетак година и у левом. Хтео не хтео навићићеш се, када нешто радим не примећујем шуштање, такође и у друштву уз разговор. Најгоре је у тишини када легнеш да спаваш, али и онда можеш о нечему размишљати и скренути пажњу са те непријатности.

Pozdrav! Pre oko 3 nedelje sam primetio da čujem nešto izmedju zujanja i šuma u ušima. Imam 17 godina. Pre ovoga sam imao još jedan sličan problem, tj. čuo sam u desnom uvetu pulsirajući zvuk srca u obliku šuma, medjutim prošlo je jer sam oštetio slušni živac muzikom. Sad čujem nešto izmedju zujanja u šuma, išao sam u orl i rekli su mi da bi isto trebalo da je od muzike i da bi trebalo da prodje vremenom. Mnogo se brinem i mislim o tome skoro non-stop, traje duže nego što sam očekivao... na levom uvetu ponekad kad ga zapušim čujem kako treperi taj pištavi zvuk. Generalno zvuk bi opisao kao pozadinski zvuk od lošeg mikrofona. Primećujem da mi tablete za smirenje mnogo pomažu. Zvuk mnogo jače čujem kad mislim o istom. Želeo bih mišljenje nekog stručnog lica.

Strucnih lica za tinitus ima jako malo, ovde ih sigurno nema.
Obicno je to samo sa jednim uhom, zvuk je neprestan, svako
ga drugacije dozivljava ( kod mene je recimo bio kao zubor vode),
nemoj da uzimas tablete sa smirivanje. Moguce je da ce proci
sam od sebe, u vecini slucajeva nazalost ne prolazi.
Ukucaj u google Vezbe za tinitus, to su jednostavne vezbe
i probaj tako. Batali tu glasnu muziku ( od nje se ne dobija tinitus)
jer ces totalno ogluveti sto je mnogo gadnije od tinitusa.

KOliko shvatam, bio si kod stručnog lica. ;)
Iritacija zvukom može itekako da doprinese ovome što opusuješ.
Daj sebi vremena.

Ја од рођења имам не зујање него цичање, рецимо као кад вучеш неким предметом по стаклу. И от ми баш смета када је тишина, зато лакше заспим ако се споља чује нека музика и сл. Лекари немају појма, те живац, те ово те оно, те можда се нешто додирује у средњем уву што не би требало...

Moze sigurno,ako ti je bas od muzike.T.j. ako nosis stalno slusalice i slusas jaku muziku.To ti govorim iz iskustva,jer sam bio kafanski covek,pa i na veseljima,jaka muzika.Pisti u usima samo tako i po 7 dana.Ako ti je do slusalica taj problem,moras prestati da ih koristis sto pre i to na duze vreme,tako ce polako i sluh da se vraca,a pistanje da prestane.

Koliko vremenski može najduže da traje?
Tesko je to odgovoriti tacno.Zavisi od osobe do osobe.I koliko dugo si koristio te slusalice.Ba li je doslo do ostecenja bubne opne,ili nije.Ako nema nekih vecih problema,mozda oko mesece,mesec ipo,jer tebi svaki jaci zvuk moze da poremeti sluh i ponovi zujanje u usima.Vremenom se uho navikne na spoljne zvuke i prima normalne signale bez pistanja.

Tesko je to odgovoriti tacno.Zavisi od osobe do osobe.I koliko dugo si koristio te slusalice.Ba li je doslo do ostecenja bubne opne,ili nije.Ako nema nekih vecih problema,mozda oko mesece,mesec ipo,jer tebi svaki jaci zvuk moze da poremeti sluh i ponovi zujanje u usima.Vremenom se uho navikne na spoljne zvuke i prima normalne signale bez pistanja.
Pazi, ja sam koristio baš dosta, znači svaki put kad izadjem iz kuće nosim slušalice i uvek do kraja pojačano, nikad ranije mi se nije desilo iako sam ih baš dosta koristio, pre nekih 3 meseca sam uzeo veliki zvučnik da koristim za kompjuter i stoji sa moje desne strane na podu i mislim da se zbog toga oštetilo desno uvo što sam rekao gde sam čuo pulsirajući zvuk srca pa me je prošlo posle možda mesec dana. Za novu godinu sam slušao po 6-7 sati glasnu muziku a počeo sam primećivati taj zvuk kad sam krenuo na spavanje tek nedelju dana kasnije

149908278_744714436450592_1467593296432221759_n.jpg

Desno uvo ti je na udaru glasnoce.Znaci da moras da prestanes da slusas glasnu muziku i privikavaj se na normalnu jacinu.Ti cak moras da slusas,ako bas to volis tiho muziku da bi ti prestalo to zujanje u usima.I gledaj da namestis,ako mozes stereo da na oba uha slusas muziku,a ne samo jedno da bude optereceno.Ispod mesec dana nece prestati zujanje.I to ces primetiti tek u potpunoj tisini.Probaj ako imas mogucnosti da postavis taj zvucnik negde na sredinu,ako ne moze,onda ga bolje iskljuci,jer ce tako problem samo da se produzi..

Meni zuji/pisti vec dve godine.
Mislim da je od posla.
Vikendom smo radili proslave, sa zivom muzikom. :aha:
U pocetku je pistalo dan dva tri posle... a onda samo nije prestalo...

Ja nisam nikada imala veze sa preterano glasnom muzikom, od te
preglasne muzike gubi se sluh, za tinitus se ne zna uzrok.
Ako nekada pogledas neki simfonijski orkestar i zagledas
se malo detaljnije u one sa trubom, pa i sa violinom, videces
da svi imaju u usima aparate za slusanje jer su gluvi ko topovi.
Ali tinitus nemaju ;)
Koga to stvarno muci ( a muci mnoge ljude i to bas gadno)
trebalo bi da ode u neku akusticasku radnju ( ali kod skolovanih
i iskusnih ljudi koji uopste i razumeju koja je to problematika)
da isprobaju nekoliko aparata ( obicno je samo jedno uho u pitanju)
jer ti aparati mogu da se podese tako da zvuk prijatnih tonova
bde jaci od ovog lupanja ili zujanja tako da se ovaj glavni , neprijatan
zvuk i ne registruje.

Back