naterasi
Buduća legenda
- Poruka
- 28.796
jel radio ovo neko i gde? jel to opasno i boli? ja bih samo gornje prednje zube da sredim da izgledaju onako holivudski. jel skupo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne bih preporucio . cuo sam da ako ijmas zdrave zube nema potrebe za tim . osim ako stvarno nisi estetski opterecenjel radio ovo neko i gde? jel to opasno i boli? ja bih samo gornje prednje zube da sredim da izgledaju onako holivudski. jel skupo?
unistavanje sopstvenih zuba zarad estetike cak i pored cinjenice da su ti zubi normalni, mozda ne kristalno beli i pravi je u najmanju ruku zadovoljavanje necijeg hira . prilikom stavljanja navlaka brusi se zub , ne u celosti ali vecik deo , sigurno si video koliko ostane tvoj zub pre stavljanja navlake . Jeste lepse , tacno , ali cak i tge navlake treba menjati kasnije kada dodje do povlacenja desni . Sa druge strane citav proces nije nesto narocito bolan i naporan , ali je jako skup.stvarno jesam opeterecen, nemam lose zube, ali ja bih savrsene kao neka zvezda. a sto ne bi preporucio?
unistavanje sopstvenih zuba zarad estetike cak i pored cinjenice da su ti zubi normalni, mozda ne kristalno beli i pravi je u najmanju ruku zadovoljavanje necijeg hira . prilikom stavljanja navlaka brusi se zub , ne u celosti ali vecik deo , sigurno si video koliko ostane tvoj zub pre stavljanja navlake . Jeste lepse , tacno , ali cak i tge navlake treba menjati kasnije kada dodje do povlacenja desni . Sa druge strane citav proces nije nesto narocito bolan i naporan , ali je jako skup.
ne lupetaj gluposti .
Ја колико знам бељење није добро.
Оштећује глеђ прилично.
da, ali i kod tih feseta se unistavaju zubi prvoo
cekaj, jel si SIGURNA da se zubi ne bruse nigde i da se ne ostecuju ni malko?ne unistavaju se..bez brusenja na front krunice se nanese samo masa koja se formira tako da popuni nedostatak na vilici..jedino zubi moraju da budu zdravi ili popravljeni pre nanosenja fasete.
ne bruse se nigde..fasete su masa kojom se oblozi samo prednji deo zuba i iskoriguju estetske nepravilnosti..onda se ta naneta osusena povrsina (kao bela plomba) obradi i dobijes lep zub ko upisan, i ne izgleda kao vestak kako izgledaju sve navlake..
zadrze potpuno prirodan izgled..
moje dete je polomilo na pola obe jedinici gore kad je bila mala..plomba koju su stavljali stomatolozi uvek se videla kao nastavljeni zub..kad joj je njen stomatolog predlozio da stavi navlaku pred maturu - promenila sam joj stomatologa..
na preporuku sam je odvela kod jedne dr i zena joj je stavila fasetu..zub izgleda savrseno prirodno!
ne bruse se nigde..fasete su masa kojom se oblozi samo prednji deo zuba i iskoriguju estetske nepravilnosti..onda se ta naneta osusena povrsina (kao bela plomba) obradi i dobijes lep zub ko upisan, i ne izgleda kao vestak kako izgledaju sve navlake..
zadrze potpuno prirodan izgled..
moje dete je polomilo na pola obe jedinici gore kad je bila mala..plomba koju su stavljali stomatolozi uvek se videla kao nastavljeni zub..kad joj je njen stomatolog predlozio da stavi navlaku pred maturu - promenila sam joj stomatologa..
na preporuku sam je odvela kod jedne dr i zena joj je stavila fasetu..zub izgleda savrseno prirodno!
Promenili ste stomatologa zato sto je kao terapiju za jedinice polomljene na pola predlozio krunice. Jako inteligentno jako inteligentno. Prvo gospodjo draga jedinice polomljene na pola su indikacija za krunice a ne indikacija za fasete. Jer nije cilj samo da lepo izgleda nego ima tu jos mnogo stvari koje je ljudima tesko objasniti. Tako da vas tu vas bivsi stomatolog nije zeznuo ni malo. "Fasete" o kojima vi govorite su nista drugo nego vesto napravljene kompizitne plombe, posto kako sam shvatio radili su ih direktno u ustima vase cerke. To je isto sto su radili svi ostali stomatolozi samo sto je ta vasa doktorka vestija pa ume da potrefi boju i obradi "fasetu" ovaj pardon kompozitnu plombu. To se radi vec 30 i kusur godina samo sto se to nekad zvalo kompozitna plomba a sada se neko pamean setio da to nazove "faseta" pa da naplacuje 3X skuplje i da vacari naivni narod.
Prave fasete su od porcelana i veoma su tanke , izradjuju se u tehnici i lepe na prednju stranu zuba specijalnim cementom.
Problem sa svim fasetama je sto vremenom pocnu da spadaju i sto vrse iskljucivo estetsku funkciju sto ce reci da nisu indikovane kada su frakture u pitanju.
Imam jedno pitanje, na levoj gornjoj jedinici mi je izvadjen zivac, pre 10ak godina, zub je naravno promenio boju u medjuvremenu, desna gornja jedinica je pod plombom kao i leva... preporucuju mi da uradim krunice ove bez metalne... i to odjednom obe jedinice radi boljeg vizuelnog efekta! Imam pitanje, da li ovde u ovom slucaju fasete mogu da pomognu, za pocetak?! Obzirom da je rec o zubu koji nema zivac!