Zub

• Začetnik teme Začetnik teme cojka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cojka

Zainteresovan član
Poruka
128
Zna li neko sta bi bilo dobro da se koristi za zub koji je pod upalom? Prestao je da boli, ali jos treba da izadje sva gnoj. Idem svaki drugi treci dan na drenazu, ali on nikako da izadje. Cula sam da je caj od zalfije dobar za ispiranje, da li je to tacno?

Gde nam je sad stomatolog da se oglasi? Molim da se prijavi! Ali ono sto je meni receno kad sam imala gangrenu i drenirala zub bio je Orvagil 400 mg za usnu duplju (za anaerobne infekcije dakle) 4 dana. I stvarno mi je bilo mnogo bolje. Doduse ja idem kod privatnog stomatologa jer u drzavnu stomatologiju iz licnih iskustava nemam poverenja, a i mrzi me da cekam i da se patim po guzvama. Ne znam zasto u drzavnoj praksi ne sugerisu tretiranje anaerobne infekcije kod gangrene, i ne kzem da su drzavni stomatolozi losi - ovo je samo stvar licnog izbora.

Ne mogu da se zakunem ali mislim da ne ide uvek antibiotik u tim situacijama, imam stomatologe u svojoj okolini i znam da je jednom koleginica isla na neko ispiranje koje je trajalo 15 tak dana da bi se zub spasao...i spasli su ga a secam se da nije pila antibiotik...i nije bio u pitanju drzavni stomatolog.Mislim da postoje pravila kad da a kad ne antibiotik. :?

Znam, slazem se, ne kazem da tako treba i da je isto u svim slucajevima, ali znam da sam ga ja pila, a i po zdravoj logici mi je bilo da ga pijem obzirom na gangrenu i infekciju u zatorenom prostoru (duboko u kanalima korenovima u anaerobnoj sredini). Svakako da bi stomatolog mogao vise da nam kaze o tome.

Back