Žrtve u brojkama

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.586
Pošto je Jasenovac samo jedan maleni deo celog sistema stratišta i uopšteno izvor stradanja ljudi tokom ovog nesrećnog perioda, odlučio sam otvoriti jednu celovitu temu, ali na kojoj bi se isključivo diskutovalo o brojkama. Na ovoj temi ostavite emocije po strani, ne postavljajte fotografije niti diskusije o prirodi pojedinačnih sudbina ljudi ili zločina, već razgovarajmo vrlo striktno o statistici.

Otvoriću temu sa tekstom koji je Nikola Žutić objavio pre nekoliko dana: Antisrpski falsifikati u udžbenicima istorije.

Ovde možete pročitati odgovor Veljka Đurića Mišine, direktora Muzeja genocida u Beogradu: Šta je Nikola Žutić hteo da kaže?

00-3ecefdfaf6.jpg

Ovo je podforum Drugi svetski rat. Zašto bismo ovde pričali o Prvom? :dontunderstand:

Zasto bismo uopste pricali o drugom svetskom ratu.. ja bi ovaj pdf ukinuo! To je prezvakana tema 100 puta. A o Prvom se ne zna nista a to je najsvetliji trenutak nacionalne istorije. Mislim onaj koga bas zanima on zna, ali siroke mase nemaju pojma. Ja bi na primer osnovao pdf za Prvi sv. rat. To je trebalo da se uradi jos pre 4 godine.

E sad sto se tice teme, kad sam vec tu da te ispostujem ko coveka. Ja sam ranije bio u zabludi da je na ovom prostoru stradalo minimum 1,5 miliona Srba. sada bas i nisam siguran. mislim da je taj broj duplo manji. secam se kada si mi objasnjavao koja je razlika izmedju broja zaista ubijenih i broja potencijalnih stanovnika da nije bilo rata.

Ali u svakom slucaju stradalo nas je mnogo. Sto kaze Skabo: ko je stradao u prvom ratu? Mi smo! Ko je stradao u drugom ratu? Isto!

Za Jermene i Jevreje zna ceo svet a Srbe ko j..e.........

Zasto bismo uopste pricali o drugom svetskom ratu.. ja bi ovaj pdf ukinuo! To je prezvakana tema 100 puta. A o Prvom se ne zna nista a to je najsvetliji trenutak nacionalne istorije. Mislim onaj koga bas zanima on zna, ali siroke mase nemaju pojma. Ja bi na primer osnovao pdf za Prvi sv. rat. To je trebalo da se uradi jos pre 4 godine.

А да ли си се запитао Сотире зашто Срби не знају , по твоме, ништа о Првом рату ?
Не знају Срби у великом броју ништа ни о Другом рату сем титоистичких фабрикација.

Poslednja izmena:

To nije pitanje za mene. :lol: Ali svakako se ne bih složio da je prežvakana tema...posebno jer je toliko aktuelna. Pa vidiš li ti koliki je promet i koliko ih samo ima?

Tek smo nedavno i dobili ovaj podforum, uostalom, da bismo ga sad ukidali. :D Onda bi opet kompletna PDF Istorija bila preopterećena 2. svetskim ratom, koji je svojevremeno znao zauzimati i većinu postova ako se ne varam.

А да ли си се запитао Сотире зашто Срби не знају , по твоме, ништа о Првом рату ?
Не знају Срби у великом броју ништа ни о Другом рату сем титоистичких фабрикација.

Vazno je da su pre neku godinu saznali da su se u 2. sv. ratu cenici borili protiv fasista. :hahaha:

Vazno je da su pre neku godinu saznali da su se u 2. sv. ratu cenici borili protiv fasista. :hahaha:

И за једно и за друго је узрок исти - вишедеценијска титоистичка власт, кокја је имала изразито антисрбску агенду.
За та се знања , али и за осећања припаности и поноса је потребна на првом месту клима и атмосфера у кући, па тек онда званични образовни систем. Како је ваш режим себе поставио као почетак и крај историје у циљу максиме " Створит ћемо новога човјека", они који су хтели да функционишу и граде каријеру у вашем систем су се тако понашали и код куће и у васпитању деце.
Двоструки морал и дупли стандарди су резултат вашег владања. Из генерације у генерацију је онај званични постајао друга природа код Срба , који су стимулисани да да имају свест " тикве без корена". Без корените измене односа на прввом месту у породици и данашње сећање иобележавање ће да остане само " јубиларно" код многих.

Back