Ok...ali pitanje je da li postoji mogućnost (naravno pod predpostavkom da na vlast dođu pošteni ljudi) da se to stanje donekle popravi?...neko moje mišljenje je da ipak postoji neko rešenje, kad bi država mogla da povrati većinski deo preduzeća koja su privatizovana ali bi ipak obični ljudi morali da podnesu žrtvu u narodu poznato kao ‚‚o ruk‚‚ da bi ponovo podigli privredu na noge.
Tako je i nikako drugacije.Vidis,slazemo se u nekim stvarima(gledajuci do sada u vecini postova),a ne zivimo zajedno,ne radimo skupa,nismo komsije niti smo zajedno isli na faks.Znaci,veze nas ideja bez obzira gde se trenutno nalazimo u Srbiji.Ovo sto ti pises, i postavljas pitanje,to u razgovoru vrtim sa nekim svojim drugarima i ljudima koji su zabrinuti kao i ja,pogotovo zadnjih meseci,od kako je svima postalo jasno da smo bankrot(spasava nas kredit MMF-a) ikako ni pozicija ni opozicija ne znaju,ne mogu i nesto i ne zele da rese ovo izvlacenje iz zivog blata u koje su nas do kraja gurnuli.
Postenih ljudi ima,kao i strucnih.Njih danas nema u javnosti,oni rade i brinu o svojim porodicama.Kada su pokusali da udju u neke stranke i zastupaju neke svoje ideje,videli su veoma brzo da je to jedna nemoguca misija,jer poltroni ne daju preko sebe do vrha,a na vrhu sede oni koji su tu dosli ne pitajuci za moral,postenje,znanje,radne navike,...ukratko,,mogu jos jednom vuku da se provuku kroz dupe,ako treba,nije problem".Malo sam to nepristojno rekao,ali vrhove stranaka zauzimaju nestrucni i nemoralni ljudi,ne zna se sta su u stanju da urade i koliko su spremni da idu do kraja u nameri da zadrze funkcije.U takvoj barustini,posteni i strucni ne mogu i ne zele da plivaju.No,kako svemu dodje kraj,tako ce i ove cirkusante zameniti ti posteni i strucni,a to je jedan evolucijski proces u drustvu i nase ce drustvo iznedriti jednu takvu partiju,bile one,,Srpske dveri"ili neka nova ,nepoznata stranka ili koalicija.Nebitno,ili cemo poropasti ili cemo ostati,Verujem u ovo drugo i pisem,pokusavam da razbudim,rastresem i pokrenem najbolje ljude na ovom pdf-u ne bi li se svakog dana cuo njihov glas.On mora iz dana u dan da bude sve glasniji i razgovetniji.Zato sam naceo temu ,,Ekonomski model Srbije"da se vidi jasno sa koliko pameti i zelje forumasi zele promene na bolje.Stoga ,treba pisati,jasni i hrabro.Dati nestrucnima i nepostenima do znanja da nas ima itekako jos mnogo postenih i strucnih
.Zasto ziveti u njihovoj senci i imaju li nasa deca pravo da se ne srame svoje drzave?Pa,mi nemamo rezervnu.