Sa policijom imam toliko veze da sam odrastao u kući čoveka koji je od konjičkog policajca napredovao sve do načelnika R.SUP-a. A, taj čovek je bio moj deda.
Tačno znam kako razmišljaju naši panduri, a ovi današnji su još gori od onih u YU. I ovi vole da biju, ali su ujedno kukavice, za razliku od nekadašnjih. Ovi današnji ne smeju da udare na prave krimose, ali zato svoje frustracije istresaju na nejakima.
Meni su pre dve noći orobili firmu. Policajci koji su izašli na lice mesta, dok smo čekali inspektora, su mi rekli da znaju ko je to uradio, da se zna koja banda "operiše" u tom delu grada. Na moje pitanje, pa što se odmah ne ide na njihovu adresu (300 m od moje firme), dobijam odgovor: "Ko će, brate, tamo ući. Njih 50 Cigana je na toj adresi. Odmah potežu noževe, i drugo šta dohvate".

Kao: "Mi njih presrećemo na ulici pojedinačno i u grupicama".
Alo, **** te, mogli su odmah da mi vrate mnoju robu, i pohvataju počinioce, ali oni ne smeju da uđu u njihovo dvorište. Pa, ako su toliko opasni, što ne zovu žandarmeriju? Za koji ****** ja plaćam porez, a time i dajem platu tim balvanima?
Da ti ne kažem na šta je ličio uviđaj. Sprdnja... Došlo mi je da ih isteram iz firme.
Kasnije sam od drugih ljudi koji imaju firme u tom kraju saznao da u proteklih par godina nijedna nije bila pošteđena, i da svi znaju da su to ti Cigani sa te adrese, ali da se ništa nije desilo po tom pitanju.
Tu i tamo, po neki od njih je procesuiran, ali samo kada ga uhvate na delu. Robu niko nije dobio nazad.
Samo se pitam, šta će biti kada narod popizdi od tog čergaškog terora, pa se organizuje i popali ih u toj rupi? Evropa će da vrišti kako se u Srbiji sprovode rasni zločini, NVO će da vrište takođe, B92 će da vrišti, i onda će neko od počinioca da dobije 40 godina, kako bi država dokazala da je evropska i tolerantna na manjine. A, niko se neće upitati kako i zašto su vlasti dozvolile da se 50 ljudi doseli i prijavi boravak na toj adresi, a zna se da nemaju nikakvog posla i da mnogi već imaju dosijee.