Žrtva policijske torture: Policajac mu stavio pištolj u usta

uopsteno govoreci poznato mi je da je vojni sud osudio 42 pripadnika vojske za stvari koje kad se uporede sa stvarima koje je radila policija na kosovu bivaju smesne..nije mi poznato da je iko od policajaca koji su svasta cinili za nesto odgovarao

Pa naravno da ti nije poznato...To su poverljive stvari kojima čak ni super-obavešteni operativci i ratni veterani poput tebe nemaju pristup.
Ali nema frke...ja ću ti pomoći. Mi smo ratnici i treba da razmenjujemo informacije. Evo jedan poverljivi link sa informacijama o osudi policajaca za zločine na Kosovu. Molio bih te da ne širiš dalje, jer informacija još uvek nosi oznaku službene tajne i malo ko za nju zna.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=23&nav_id=356909

Sa policijom imam toliko veze da sam odrastao u kući čoveka koji je od konjičkog policajca napredovao sve do načelnika R.SUP-a. A, taj čovek je bio moj deda.
Tačno znam kako razmišljaju naši panduri, a ovi današnji su još gori od onih u YU. I ovi vole da biju, ali su ujedno kukavice, za razliku od nekadašnjih. Ovi današnji ne smeju da udare na prave krimose, ali zato svoje frustracije istresaju na nejakima.
Meni su pre dve noći orobili firmu. Policajci koji su izašli na lice mesta, dok smo čekali inspektora, su mi rekli da znaju ko je to uradio, da se zna koja banda "operiše" u tom delu grada. Na moje pitanje, pa što se odmah ne ide na njihovu adresu (300 m od moje firme), dobijam odgovor: "Ko će, brate, tamo ući. Njih 50 Cigana je na toj adresi. Odmah potežu noževe, i drugo šta dohvate". :dash: Kao: "Mi njih presrećemo na ulici pojedinačno i u grupicama".
Alo, **** te, mogli su odmah da mi vrate mnoju robu, i pohvataju počinioce, ali oni ne smeju da uđu u njihovo dvorište. Pa, ako su toliko opasni, što ne zovu žandarmeriju? Za koji ****** ja plaćam porez, a time i dajem platu tim balvanima?
Da ti ne kažem na šta je ličio uviđaj. Sprdnja... Došlo mi je da ih isteram iz firme.

Kasnije sam od drugih ljudi koji imaju firme u tom kraju saznao da u proteklih par godina nijedna nije bila pošteđena, i da svi znaju da su to ti Cigani sa te adrese, ali da se ništa nije desilo po tom pitanju.
Tu i tamo, po neki od njih je procesuiran, ali samo kada ga uhvate na delu. Robu niko nije dobio nazad.

Samo se pitam, šta će biti kada narod popizdi od tog čergaškog terora, pa se organizuje i popali ih u toj rupi? Evropa će da vrišti kako se u Srbiji sprovode rasni zločini, NVO će da vrište takođe, B92 će da vrišti, i onda će neko od počinioca da dobije 40 godina, kako bi država dokazala da je evropska i tolerantna na manjine. A, niko se neće upitati kako i zašto su vlasti dozvolile da se 50 ljudi doseli i prijavi boravak na toj adresi, a zna se da nemaju nikakvog posla i da mnogi već imaju dosijee.

Jel se ti uvek u nekoj polemici umesto konkretnim odgovorima i argumentima služiš anegdotama iz privatnog života?
Mislim...nemam ništa protiv, ali takva rasprava nema smisla...
Sad bih valjda i ja trebao da ispričam neku priču kao kontrargument...ili šta?
Meni je isto obijen auto pre mesec i po dana u Novom Sadu...poplevili su sve što su mogli...od dokumenata do dizalice. I kolege mi rekoše da znaju otprilike ko bi to mogao biti.
Ali ja sam znao unapred da od toga nema vajde.Znam vrlo dobro kako to ide. Možeš ti biti 100% siguran u počinioca, možeš nabaviti i nalog za privodjenje,možda nekim čudom i nalog za pretres stana...ali moje stvari i predmete krivičnog dela nećeš naći jer ko zna gde su završili istog dana kad su otudjeni. A to istovremeno znači da nema ni dokaza.
I šta sad? Treba valjda pored svakog auta u gradu i ispred svake firme postaviti policajca?
Teško...Trebao ti je deda reći da to ne ide baš tako. Stavi bolju zaštitu na auto ili plati čuvara.

Pa da...evo ga još jedan zaebani baja.
Gde si se borio? Koja tabla u Counteru je bila najteža?

ne igram se ratnih igara..
najteza tabla? hmm? pa recimo napad na utvrdjene objekte UCK u selu Bec gde smo tom prilikom izgubili 2 coveka treci je ostao bez obe noge od ove dvojice poginulih jedan je ostao na mestu mrtav drugi je preminuo u transportu

Poslednja izmena:
Pa naravno da ti nije poznato...To su poverljive stvari kojima čak ni super-obavešteni operativci i ratni veterani poput tebe nemaju pristup.
Ali nema frke...ja ću ti pomoći. Mi smo ratnici i treba da razmenjujemo informacije. Evo jedan poverljivi link sa informacijama o osudi policajaca za zločine na Kosovu. Molio bih te da ne širiš dalje, jer informacija još uvek nosi oznaku službene tajne i malo ko za nju zna.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=23&nav_id=356909

2009e..al su se pretrgli u piiizduuu ma te rin u i to za cak 50oro civila..sta su cekali 10 godina?

inace se sa komentarom ministra patkica pardon dacica slazem u potpunosti..na dnu tog clanka ..inace u periodu mog boravka u rejonu djakovice znam za cela 3 stradala civila u dejstvima..doduse za jednog nije utvrdjeno da li je ili nije civil jer oruzje nismo nasli a nije bio sam pa je moguce da je odneto..smatramo da je bio civil i tako je to zavedeno..sta je autopsija utvrdila nije nam saopstavano..znam za jednog dedu koji stradao u kuci sa jos nekoliko pripadnika UCK koji se tu utvrdili.niko nije ni znao da unutra ima civila pa su to grunuli sa nekoliko plotuna iz BSTa pa je tek nakon neseg upada unutra i prebrojavanja leseva ustanovljeno da ima jednog cice albanca cija je to verovatno bila kuca i znam za jedno dete od dve godine koga nosio naoruzani pripadnik UCK u povezu na ledjima ..ubio ga je isti metak koji je ubio i teroristu tom prilikom je lakse ranjena i jedna zena ( prevodili su nocu civile preko granice ) koja je zbrinuta. od ostalih 30ak civila uglavnom zerna i dece u taoj akciji niko nije stradao..nakon uzatih podataka su pusteni ..

Šta sam preterao? On nije dobio kaznu za pisanje o ponašanju interventne, nego o iznošenju neistine da je naša policija decenijama po kosovu klala i palila.

Takvi kao ti bi trebali krivično da odgovaraju za podstrekivanje i saučesništvo u likvidacijama 90tih godina na kosovu :think:
Možda si baš ti vozio hladnjaču sa leševima pa ti amnezija pojela mozak?

Jel se ti uvek u nekoj polemici umesto konkretnim odgovorima i argumentima služiš anegdotama iz privatnog života?
Meni je isto obijen auto pre mesec i po dana u Novom Sadu...poplevili su sve što su mogli...od dokumenata do dizalice. I kolege mi rekoše da znaju otprilike ko bi to mogao biti.
Ali ja sam znao unapred da od toga nema vajde.Znam vrlo dobro kako to ide. Možeš ti biti 100% siguran u počinioca, možeš nabaviti i nalog za privodjenje,možda nekim čudom i nalog za pretres stana...ali moje stvari i predmete krivičnog dela nećeš naći jer ko zna gde su završili istog dana kad su otudjeni. A to istovremeno znači da nema ni dokaza.
I šta sad? Treba valjda pored svakog auta u gradu i ispred svake firme postaviti policajca?
Teško...Trebao ti je deda reći da to ne ide baš tako. Stavi bolju zaštitu na auto ili plati čuvara.

Pa, ti si mi postavio pitanje privatnog karaktera, te sam ti shodno tome i odgovorio.

Ne radi se o istom danu, nego o istom satu. Znači, da su hteli, i smeli, odmah bi otišli na tu adresu, i hebali im maminu mamu, i meni vratili moju robu. A, njihov brlog je svega 300 m od moje firme.

A, u vreme dok je moj deda rukovodio policijom, to nije moglo tako. Zato i pišem ovako o ovim današnjim parazitima, čiji je jedini posao da štite vlast od naroda kada poludi.

Alo, jel ti uopšte znaš šta znači anegdota ? Anegdota je neka šaljiva, smešna i vesela priča i dogodovština a ti njegovu ozbiljnu priču o razbojništvu nazivaš anegdotom ? :dash: I nije on ovde pričao neke pričice iz privatnog života iz kuće tipa kako se igrao sa decom ili kako je kosio travnjak ispred kuće nego je pričao o policiji i o konkretnom odnosu "naše" policije prema njemu i pljački njegove firme i pisao je potpuno u skladu sa temom i sa našim prethodnim razgovorima o srpskoj policiji.

Eto kako razmišlja tipičan današnji pandur. To je isto kao kad sam ja išao kod lekara i požalio se na 1 (doduše mali zdravstveni) problem i on meni kaže: "A nije to ništa, i ja imam to!" Znači tebi kad dođe čovek u stanicu i kad ti se požali na krađu a ti sad svima pričaš: "Ma nije to ništa strašno, i meni su ukrali radio i dokumente iz kola. Bez brige." :dash:

Pa za šta služi policija onda nego da nalazi dokaze, hapsi i procesuira lopove a ne da maltretira i bije čoveka samo zato što nema ličnu kartu kod sebe. Koj moj onda mi plaćamo one silne poreze i namete kad vi ne radite svoj posao ? Znate ko krade, znate ko su lopovi a ništa ne preduzimate povodom toga zato što, eto, ko zna gde je lopov odneo te stvari koje je ukrao. :dash:

A Donkihot i to zna, i šta sad, treba on da ode u tu cigansku malu, da pokupi svoje stvari i da ih odnese u stanicu kao dokazni materijal? Pa valjda je to posao policije a ne običnih i pokradenih građana.

Done koje je rešenje za taj problem ? Ja mislim da su pored FTO koje puno košta najbolja rešenja alarm, IR kamera i rešetke. Moraš nekako da zaštitiš svoju radnju od tih ciganskih smrdljivih lopova.

Poslednja izmena:
Pa, ti si mi postavio pitanje privatnog karaktera, te sam ti shodno tome i odgovorio.

Ne radi se o istom danu, nego o istom satu. Znači, da su hteli, i smeli, odmah bi otišli na tu adresu, i hebali im maminu mamu, i meni vratili moju robu. A, njihov brlog je svega 300 m od moje firme.

A, u vreme dok je moj deda rukovodio policijom, to nije moglo tako. Zato i pišem ovako o ovim današnjim parazitima, čiji je jedini posao da štite vlast od naroda kada poludi.

Ja sam tebe, koliko se sećam, pitao za iskustvo sa policijom iz "civilizovanog" sveta...a opet povodom nekih tvojih tvrdnji.

A kako ti zamišljaš da dva policajca odu i prevrnu celu čergu u potrazi za tvojom robom?
Čak i da su 100% sigurni u počinioce...i da su 100% sigurni da je roba baš tamo i još uvek tamo...ne ide to tako. To je moglo možda u vreme tvog dede.Šta ti misliš da se Žandarmerija diže tek tako...za sat vremena?
Ili misliš da patrola policije treba da se zaleti u cigansku čergu usred noći i napravi raciju, istera ih sve napolje, i dede i babe i žene i buljuk dece...pa jedan po jedan objekat da prevrće u potrazi za ukradenom robom.
A šta ako ne nadju robu? A šta ako se sutra javi zaštitinik gradjana, NVO, romski predstavnici...i ostala bulumenta, pa traže nečije glave zbog maltretiranja romske populacije? A šta ako neko strada u toj akciji?

Ne radi se to tako. Prvo se obavesti pretpostavljeni, pa onda sačekaš instrukcije, pa onda dobiješ nalog za privodjenje, pa onda čekaš nalog od suda za pretres objekata...itd itd...a sve to teško može za sat vremena.
Nekad je to možda i moglo...ali to su davno prošla vremena.
Gradjani su prilično dvolični kad je u pitanju odnos prema policiji. U to sam se uverio milion puta. Svi bi hteli svoja prava, demokratsku državu, civilizovanu policiju, civilizovan odnos prema njima kao strankama...ali kad je njihovo d.u.p.e u pitanju, onda se od policije traži žestoka represija kao u Titovo vreme.
Pomalo je smešno sve to videti i čuti...Dodješ na intervenciju, a oštećeni te kao diskretno "savetuje"..."Taj i taj me je opljačkao, nisam ga video, ali sam siguran...ne može biti niko drugi...znaš šta, najbolje bi bilo da ga uhvatite i izmlatite dobro...priznaće on sve..."...i sve tako slične mudrolije.:lol:

Ja sam tebe, koliko se sećam, pitao za iskustvo sa policijom iz "civilizovanog" sveta...a opet povodom nekih tvojih tvrdnji.

A kako ti zamišljaš da dva policajca odu i prevrnu celu čergu u potrazi za tvojom robom?
Čak i da su 100% sigurni u počinioce...i da su 100% sigurni da je roba baš tamo i još uvek tamo...ne ide to tako. To je moglo možda u vreme tvog dede.Šta ti misliš da se Žandarmerija diže tek tako...za sat vremena?
Ili misliš da patrola policije treba da se zaleti u cigansku čergu usred noći i napravi raciju, istera ih sve napolje, i dede i babe i žene i buljuk dece...pa jedan po jedan objekat da prevrće u potrazi za ukradenom robom.
A šta ako ne nadju robu? A šta ako se sutra javi zaštitinik gradjana, NVO, romski predstavnici...i ostala bulumenta, pa traže nečije glave zbog maltretiranja romske populacije? A šta ako neko strada u toj akciji?

Ne radi se to tako. Prvo se obavesti pretpostavljeni, pa onda sačekaš instrukcije, pa onda dobiješ nalog za privodjenje, pa onda čekaš nalog od suda za pretres objekata...itd itd...a sve to teško može za sat vremena.
Nekad je to možda i moglo...ali to su davno prošla vremena.
Gradjani su prilično dvolični kad je u pitanju odnos prema policiji. U to sam se uverio milion puta. Svi bi hteli svoja prava, demokratsku državu, civilizovanu policiju, civilizovan odnos prema njima kao strankama...ali kad je njihovo d.u.p.e u pitanju, onda se od policije traži žestoka represija kao u Titovo vreme.
Pomalo je smešno sve to videti i čuti...Dodješ na intervenciju, a oštećeni te kao diskretno "savetuje"..."Taj i taj me je opljačkao, nisam ga video, ali sam siguran...ne može biti niko drugi...znaš šta, najbolje bi bilo da ga uhvatite i izmlatite dobro...priznaće on sve..."...i sve tako slične mudrolije.:lol:

Vidi se da ste sposobni i efikasni u p.m. Dok vi sve to uradite, lopov će da prođe i granicu sa sve robom.

Vi ste sposobni samo da bijete narod i branite režim od naroda. Ni za šta drugo i niste!

koliko sam video Donqihote je rekao da nisu smeli da odu ni da ispitaju te navodne osumnjicene, a kamoli da ih prebiju. zasto zamenjujes teze?

Back