Zrtva majke

Umeju li zene da se zrtvuju i daju bilo kome drugom, osim deci? :think:

davanje muškarcu nije isto davanje što i deci...
ako očekuješ da dobiješ i ti isto koliko i dete i na način kao što dobije dete, onda si se malo zajebo i kanda ćeš ostati sam...a možda je i bolje da ostaneš sam
i uopšte kad vidim da jedan muškarac ne zna takve stvari i postavi ovakvu temu bude me sramota što sam muškarac

ljubav.....zar nije jedan od elemenata ljubavi i žrtva.............. požrtvovanost itd....?

Ako se osećam kao žrtva to znači da sam oštećena. Ako se osećam oštećeno, znači da u tom odnosu vagam. Ako uključim kalkulator, nema ljubavi.

- - - - - - - - - -

davanje muškarcu nije isto davanje što i deci...
ako očekuješ da dobiješ i ti isto koliko i dete i na način kao što dobije dete, onda si se malo zajebo i kanda ćeš ostati sam...a možda je i bolje da ostaneš sam
i uopšte kad vidim da jedan muškarac ne zna takve stvari i postavi ovakvu temu bude me sramota što sam muškarac

Ima žena kojima je muškarac preči od deteta.
Meni nepojmljivo, ali ima...

svi se mi po malo osećamo zakinuto.................oštećeno
a ako tog osećaja nema
onda smo anđeli
ili samo snažno potiskujemo te osećaje radi nekog ideala
u ovom slučaju ideala ljubavi

Ako se osećam kao žrtva to znači da sam oštećena. Ako se osećam oštećeno, znači da u tom odnosu vagam. Ako uključim kalkulator, nema ljubavi.

- - - - - - - - - -..
To se već provlačilo po temama, da je reč žrtva uvek uzimana u tom negativnom kontekstu, kalkulacije i vaganja. Ali naročito u našoj kulturi, uzimajući u obzir i finansijske prilike, nije ništa neobično kad se na ženu sruče sve obaveze uz podrazumevanje da će se ona odreći svojih zadovoljstava i prohteva u korist drugih članova porodice. Tada se i te kako mogu naći u ulozi žrtve. Nekad to naravno bude i muškarac, bilo koji drugi član porodice... Ko već ne ume da balanira i na kog svi svale odgovornost u ime te.... ljubavi. :)

- - - - - - - - - -

@tema,
Kako stoje stvari sa muškarcima, kome i čemu se oni žrtvuju i daju?

Back