Zrenjanin: Majka optužena za nasilje u porodici jer je dvaput ošamarila dete

Nisam siguran, ali zakonski je dosta jasna, bilo kakav udarac je nasilje, mozda gresim?

Zanima me koju ce kaznu odrediti i da li su dete odvojili od nasilne majke u cilju sprecavanja novih ugrozavanja telesnog integriteta deteta?

udarac po guzi otvorenom sakom? ja svoju decu onda zlostavljam ebt....
elem jedna majka je stojala pored puta sa detetom, dete krene da prelazi put ne gledajuci da li idu kola. majka se uplasi za dete jer je istrcalo ispred auta pa ga povuce snazno za ruku, cimne ga nazad i na sred ulice pocne da se dere na njega pri tom ga udarivsi 2 puta po guzi. majka je bila prijavljena od strane briznih grdjajna koji su se nasli "na licu mesta" zbog toga mislim da zakon treba da se bolje formlise..
prijateljica radi u oblastinasilja u porodici...pricala mi je kako deca u buntovnickim godinama dolze da prijavljujui roditelje za samar. deca pret roditeljima prijavom. mislim da taj zakon ako se ne primenjuje kako treba moze da bude mac sa dve ostrice. ne kazem da nam takvi zakoni ne trebaju uopste ali mora da se primeni na pravi nacin, a ne da se kaznjavaju lupkanja po guzi a da se zmuri pred pravim zlostavljanjem.

Poslednja izmena:
Svako ko tuče dete treba da robija. To što se vi lažni patrioti i ultrasrbende ne slažete sa tim to je problem vaše psihopatije i zatucanog plemensko-pećinskog mentaliteta
Teško vama i vašim mozgovima ako opravdavate nasilje nad decom.
Kamo lepe sreće da svaki roditelj koji maltretira dete glođe zatvorske rešetke! z;)
Al dovešće vas Evropa u red, kad tad.

bojim se da gresis, ja ne znam za podatak da su pecinski ljudi tukli svoju decu :lol:

Svako ko tuče dete treba da robija. To što se vi lažni patrioti i ultrasrbende ne slažete sa tim to je problem vaše psihopatije i zatucanog plemensko-pećinskog mentaliteta
Teško vama i vašim mozgovima ako opravdavate nasilje nad decom.
Kamo lepe sreće da svaki roditelj koji maltretira dete glođe zatvorske rešetke! z;)
Al dovešće vas Evropa u red, kad tad.
И да не видим локацију, било би ми јасно да је то неко са дубоко усађеним западњачким вредностима. Заиста се трудим да будем пристојна, али овакви ставови ме излуђују. Можда смо ми пећински људи, али смо ЉУДИ, са дубоко усађеним људским вредностима. А то смо захваљујући васпитању у кући, не учењу о правима детета у школи (обавезе сви прескачу). Шамарање детета није исто што и злостављање и малтретирање, у Србији нема толико дегенерика као у Америци, не печемо децу у рернама, не закључавамо их у мрачне собе да бисмо од њих направили масовне убице и психопате... Ух, предалеко ћу отићи. Молим те, остани у Америци.

udarac po guzi otvorenom sakom? ja svoju decu onda zlostavljam ebt....
elem jedna majka je stojala pored puta sa detetom, dete krene da prelazi put ne gledajuci da li idu kola. majka se uplasi za dete jer je istrcalo ispred auta pa ga povuce snazno za ruku, cimne ga nazad i na sred ulice pocne da se dere na njega pri tom ga udarivsi 2 puta po guzi. majka je bila prijavljena od strane briznih grdjajna koji su se nasli "na licu mesta" zbog toga mislim da zakon treba da se bolje formlise..
prijateljica radi u oblastinasilja u porodici...pricala mi je kako deca u buntovnickim godinama dolze da prijavljujui roditelje za samar. deca pret roditeljima prijavom. mislim da taj zakon ako se ne primenjuje kako treba moze da bude mac sa dve ostrice. ne kazem da nam takvi zakoni ne trebaju uopste ali mora da se primeni na pravi nacin, a ne da se kaznjavaju lupkanja po guzi a da se zmuri pred pravim zlostavljanjem.

Bio sam ironican, ali...
Koliko je meni poznato i vaspitne telesne kazne(da ih tako nazovem) su sada van zakona, tako da ako tuces dete po guzi, onda ga zlostavljas.

Po meni ova pravila su van pameti, jer je potreban sirok spektar edukacije da bi ih ljudi prihvatili, a zatim bili i sposobni da sprovedu takav sistem vaspitanja deteta. Nesto staviti van zakona ne znaci da ce ljudi prestati to da rade, samo cemo doci u situaciju da dete ucenjuje roditelje.

Inace sam sistem je besmislen u svojoj osnovi, on podrazumeva da su deca potpuno besmpomocno i slaba, sto nisu, veoma su spretna i pametna i umeju da manipulisu sistem, a takodje predstavlja roditelje kao robove svoje dece, to naravno ima smisla, ako zivis u drustvu potpuno lisenom porodicne bliskosti, kao sto je Zapadni i u kome deca cim postanu zakonski odgovorna odlaze od roditelja,a od roditelja se ne ocekuje da ih pomaze.

Kod nas je prica nesto drugacija i kompleksnija, tako da samo kopiranje zakona nece uroditi plodom tamo gde treba, a to je sprecavanje stvarnih slucajeva maltretiranja, a pomoci ce u stvaranju maloletnicke delikvencije.

Uff, jesam. :zstidljivko:

Nista onda, da se spreci i duhovno uznemiravanje deteta, odmah ga treba odvesti u prihvatiliste.

kad reče prihvatilište
gledam one cigančiće što posećuju one dnevne boravke zbog toga što su po ceo dan na ulici
prose, kraduckaju, skupljaju karton, peru šajbne
i niko da se zapita gde su im roditelji, šta rade, čime se baVu, šta će biti kad deca dođu kući? Pa biće decu, šta drugo...

nisam za fizičko kažnjavanje, ali još manje sam za licemerje pravnog sistema

U ebote, kakva dramatika ba. Pa tek izrazi... "telesni integritet", "duševno spokojstvo".... Kao sam Andrić da je pisao optužnicu. Kakav cirkus od države, sudstva i naroda.

Није циркус него реформисано судство..., као један од највећих успеха демократске власти.

"Телесни интегритет" и "душевно спокојство" су термини из Кривичног и Породичног законика, тако да је инспирацију у Андрићу имао законодавац, а не тужилац који је само преписао.

Da je po dupetu, verovatno bi je optužili za pedofiliju

Da mu je samo podviknula, optužili bi je za izazivanje stresa kod deteta.
Da je počela da mu drži lekciju, optužili bi je za psihičko zlostavljanje.
Da ga je samo krivo pogledala, optužili bi je za zastrašivanje.
Da nije ništa uradila, več dozvolila detetu da radi šta je ono htelo, optužili bi je za propuste u vaspitanju.

Obrni-okreni....magare ili zmija.

Back