Žreb za Indijan Vels: Novak Đoković protiv Karlosa Alkaraza može tek u finalu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
209850_tan2023-11-2321312309-1_s.jpg


Najbolji svetski teniser, Novak Đoković vraća se ove godine u Indijan Vels posle petogodišnje pauze, a prvi meč na turniru odigrače protiv pobednika meča između kvalifikanta i australijskog predstavnika, Aleksandra Vukića.

Biće to u okviru drugog kola prvog Mastersa u sezoni, budući da je lider na ATP listi slobodan u uvodnom kolu, a potencijalni rival u trećem kolu mu je Tomas Martin Ečeveri, dok je u narednom to Amerikanac Tomi Pol.

Ukoliko stigne do polufinala, a svi se nadamo da hoće, Novak Đoković bi mogao da odmeri snagu sa Hubertom Hurkačom iz Poljske, odnosno Kasperom Rudom iz Norveške.

Rivali na poslednjem stepeniku pred ulazak u veliko finale mogli bi da mu budu Danil Medvedev, Holger Rune, Grigor Dimitrov, Tejlor Fric, kao i Rafael Nadal.
Novakovi najveći rivali Karlos Alkaraz i Janik Siner se nalaze u drugom delu žreba, što znači da bi srpski teniser sa njima mogao da se sastane tek u borbi za prestižni pehar.

Imajući u vidu da Đoković prošle godine nije nastupao na ovom turniru šta god da uradi u Indijan Velsu doneće mu nove bodove na ATP listi, dok njegovi rivali brane bodove od prošle godine.

Što se ostalih srpskih predstavnika na prvom Mastersu u sezoni tiče, Dušan Lajović će na startu igrati proti Emila Rusuvorija, a Miomir Kecmanović protiv Lorenca Sonega.

(euronews)
 

Back
Top