Znate li nekog dilera droge ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beogradska naselja na levoj obali Dunava, naročito Kotež i Borča poznati su po velikom broju dilera.
U Kotežu konkretno glavna baza im je onaj kafić (zaboravih kako se zove) na drugoj stanici 43, dok je u Borči to ceo potez sa onim šabanskim kafićima (Lagano, MyWay itd.)
Poimence ne znam nikoga, ali viđao sam scene primopredaje i nekoliko puta i narkomane kako se rade...

ne znam poimence ali u borci kocka znaju svi de je to ima ih ko kusih pasa

Beogradska naselja na levoj obali Dunava, naročito Kotež i Borča poznati su po velikom broju dilera.
U Kotežu konkretno glavna baza im je onaj kafić (zaboravih kako se zove) na drugoj stanici 43, dok je u Borči to ceo potez sa onim šabanskim kafićima (Lagano, MyWay itd.)
Poimence ne znam nikoga, ali viđao sam scene primopredaje i nekoliko puta i narkomane kako se rade...

Dok je ovakvih ljudi
ima nade za Srbiju i svet !

Bravo momci, bravo vitezovi !

LAZAREVČANI RASKRINKALI JOŠ 15 DILERA: Uskoro hapšenja onih koji truju decu!

- Bilo ih je u svakoj ulici, u svakom parku. Najgore pretnje stižu od početka, ali me ne zabrinjavaju. Pre nego što smo pokrenuli akciju njihovi stanovi su ličili na trafike - kaže predsednik udruženja "Sveti Sava"

Udruzenje-Sveti-Sava.jpg

Udruženje građana “Sveti Sava” spremilo je spisak s novih 15 imena dilera koji diluju drogu u Lazarevcu i objaviće ga danas na Fejsbuku! Na tom spisku je i jedna žena, ali i dvojica dilera starijih od 60 godina.

Predsednik ovog udruženja, koji je sa svojim prijateljima od aprila meseca ušao u rat s dilerima narkotika u ovom gradu, navodi u razgovoru za Telegraf da očekuje u narednom periodu oštru akciju policije i hapšenja snabdevača droge u gradu.
- Oformljena je nova jedinica u okviru ovdašnje policije na čelu sa Sašom Milunovićem, i u narednom periodu očekujemo konkretnu akciju i hapšenja dilera u Lazarevcu. Imamo poverenje i nadamo se da će se konačno ovaj problem rešiti. Od aprila, od kada smo štampali letke, pa preko Fejsbuk stranice koja je otvorena nedavno, želeli smo javno da obeležimo sve one koji truju našu decu, i bogate se na tuđoj nesreći – kaže on.
Ovaj Lazarevčanin napominje da nijednog trenutka nije zažalio zbog svojih postupaka, iako su mu osobe koje je to udruženje imenovalo kao dilere konstantno pretila.
Udruzenje.jpg
Printskrin: Facebook / Udruženje građana Sveti Sava

- Najgore pretnje stižu od početka, ali me ne zabrinjavaju. Spremni smo da idemo do kraja i ne plašimo ih se. Pre nego što smo pokrenuli akciju njihovi stanovi su ličili na trafike u koje su mnogi ulazili i izlazili danonoćno ostavljajući veliki novac za kupovinu narkotika. Otkako su objavljeni njihovi podaci, uspeli smo to da svedemo na minimalni nivo, a većina kupoprodaje se vrši van grada, uglavnom po okolnim selima. Pored toga, uspeli smo da našom akcijom i neke dilere “penzionišemo”, odnosno odlučili su da se povuku iz ovog posla, jer su ih porodice naterale na to – ističe predsednik ovog udruženja.
On navodi da je do pre nekoliko meseci praktično bilo nemoguće proći bilo kojim parkom i delom grada, a da se ne naiđe na dilere.
- Stanje je zaista bilo alarmantno. Bilo ih je u svakoj ulici, u svakom parku. Sad, nakon medijskog eksponiranja čitavog slučaja, povećao se broj policijskih patrola. Oni su sveli aktivnosti na minimum, a formirana je i nova jedinica koja će se baviti problemima prodaje narkotika i očekujemo konačno da rešimo problem. Do tada pratimo situaciju, i ukoliko je potrebno, objavićemo i nove podatke o onima koji diluju drogu – završava on.

Imenujte ga ovde !
Ime, prezime, adresa, gde radi, gde diluje !

Može i samo grad i nadimak !
Možete i samo da ga opišete !

Ali samo ako ste ga videli da to radi !

Čuo sam i ja za Darka Šarića
al' ga nisam video !

Znači samo ako ste sigurni !

je l' si ti normalan!?

shta to tebe boli *****?

gledaj bre svoja posla i ne meshaj se u tudja.

shta, nemash svoj zivot?

je l' ti toliko dosadno?

Kurir
11.12.2013.

I građani Šapca i Kruševca otkrivaju dilere na internetu

Posle Udruženja građana "Sveti Sava" iz Lazarevca,
i Kruševljani su otvorili profil na Fejsbuku pod nazivom "Dileri narkotika",
a odmah za njima i građani Šapca "Dileri droge Šabac".

dileri
Dilovanje na ulici.jpg

- Ušli smo u ovu borbu jer više nećemo da trpimo da se narko-dileri bogate na ubijanju naše dece
i da prilikom njihovih sukoba stradaju nedužni ljudi
kaže za Kurir član jednog udruženja koji je insistirao na anonimnosti.

Prema rečima jednog od osnivača Udruženja građana "Sveti Sava",
borba protiv narko-dilera nije dovoljno efikasna,
zbog čega su oni odlučili da se sami organizuju.

- Nismo zadovoljni efektima akcije "Grom", osim ako ovo nije samo njen početak.
Smatramo da je na slobodi ostalo još mnogo dilera koji bi morali da se nađu iza rešetaka
kaže sagovornik lista.

Od pokretanja ove akcije, članovi Udruženja građana "Sveti Sava" su na meti napada narko-dilera koje su razotkrili.
- Pokušavaju da nas iskompromituju na razne načine,
stalno nam prete,
ali mi nećemo odustati od borbe.
Ići ćemo do kraja i po cenu života.
Ne znam samo da li neko od nas treba da strada da bi država reagovala oštrije -
kaže član udruženja.
Ukoliko se uskoro ne započne s potpunim obračunom s narko-dilerima u Lazarevcu,
članovi Udruženja "Sveti Sava" pozvaće sugrađane da zajedno krenu u protestne šetnje.

Borba građana Srbije protiv narko-dilera ista je kao borba koja je vođena sredinom devedesetih u Dablinu u Irskoj.
Zbog neefikasnosti nadležnih, građani su se sami organizovali,
lepili su plakate po Dablinu i održavali protestne šetnje.

"Sveti Sava" otkrio još sedam dilera

Lazarevački preprodavci narkotika ih jure sa jedne, a policija sa druge strane. Borci protiv droge uspeli su, ipak, da izlepe plakate sa imenima do sada neotkrivenih prodavaca droge u Lazarevcu.

Ovo, međutim, nije uplašilo članove Udruženja, koji su imali spreman spisak više od dve nedelje.

U noći između srede i četvrtka, oko četiri sata ujutru, 15 članova Udruženja “Sveti Sava” podelilo se u grupe po dvoje i krenulo u lepljenje još jednog spiska.

Centar Lazarevca bilo je njihovo prvo odredište. Letke su postavljali po automobilima, ubacivali u poštanske sandučiće, a zatim su lepili plakate po banderama, tablama i izlozima na periferiji grada.

- Jedan od dilera nas je video. Sačekao je da završimo, seo u taksi i išao za nama. Cepao je sve što smo postavili. Ipak, većina je ostala, a ponovićemo akciju u ulicama gde nas je on sabotirao - kažu u Udruženju.

Za oko dva sata Udruženje je podelilo oko 3.000 letaka.

- Na spisku je, osim domara škole, krijumčar droge koji je u Brazilu osuđen jer je uhvaćen sa 11 kilograma kokaina. On dolazi povremeno i opasan je kriminalac. Na spisku je i vođa huliganske grupe “Sekcija”, koji navijače koristi za rasturanje droge - otkrivaju u Udruženju.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/440784/Sveti-Sava-otkrio-jos-sedam-dilera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back