Хоће ли се десити превенција насиља?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
46.215
https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/9673642/bacio-zenu-sa-terase-detalji-uzasa-u-arilju

" ŽENI SLOMLJENA LOBANJA I PRŠLJENOVI! Detalji užasa u Arilju: Nasilnik gurnuo niz stepenice i komšinicu koja je prišla da pomogne povređenoj,DETE (7) SVE GLEDALO

Osumnjičenom D. N. (34) koji je gurnuo ženu K. N. (27) sa terase spoljnog stepeništa kuće u Arilju, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Žena je zadobila teške povrede.

- On je oko 20 časova došao kod nje i posle svađe je pretukao, a onda je gurnuo sa terase spoljnog stepeništa. Tu je prišla komšinica G.G. da joj pomogne, ali je i nju nasilnik gurnuo te je i ona pala niz stepenice – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

K.N. je odmah kolima Hitne pomoći prebačena u užičku bolnicu gde su joj konstatovane teške telesne povrede u vidu preloma baze lobanje i preloma prvog i trećeg slabinskog pršljena. Za sada nema podataka o povredama druge žene.

Nezvanično saznajemo da se sve odvijalo pred očima sedmogodišnjeg deteta. Nasilik je kod sebe imao noževe, a nezvanično saznajemo da ih je izvadio kada je došla policija da ga uhapsi. "

Битно је да пазите како бирате партнере, да се насилничка лоза не продужи.
Немогуће је знати да ли је неко насилан или не,многи то покажу тек након брака,трудноће кад жена нема где да оде нити коме да се врати а одговорност је на систему без превентивног деловања,одговорност је на насилнима.

Немогуће је знати да ли је неко насилан или не,многи то покажу тек након брака,трудноће кад жена нема где да оде нити коме да се врати а одговорност је на систему без превентивног деловања,одговорност је на насилнима.

Како систем да зна ко је насилник, ако особа која са њим дели сто и постељу то не зна?

Od septembra meseca dolazi do promena okvira sva tri zakona kojima je definisano nasilje, tako da se očekuju strožije kazne za femicid i pokušaj femicida ....mada su već sad doživotne kazne za femicid, a najtrožija kazna za pokušaj femicida je 18 godina. U toku prošle godine je ubijena 21 žena i 16 muškaraca u porodičnom nasilju. Medjutim, najbitnije je osvestiti žrtve, jer ponekad one trpe nasilje, a da nisu svesne da ga trpe. Takodje i sredina je značajan faktor prevencije nasilja, jer ne treba okretati glavu i praviti se da ne vidimo, jer smo samim tim učesnici. Naravno, ovo sve se odnosi i na muškarce žrtve porodičnog nasilja.

Od septembra meseca dolazi do promena okvira sva tri zakona kojima je definisano nasilje, tako da se očekuju strožije kazne za femicid i pokušaj femicida ....mada su već sad doživotne kazne za femicid, a najtrožija kazna za pokušaj femicida je 18 godina. U toku prošle godine je ubijena 21 žena i 16 muškaraca u porodičnom nasilju. Medjutim, najbitnije je osvestiti žrtve, jer ponekad one trpe nasilje, a da nisu svesne da ga trpe. Takodje i sredina je značajan faktor prevencije nasilja, jer ne treba okretati glavu i praviti se da ne vidimo, jer smo samim tim učesnici. Naravno, ovo sve se odnosi i na muškarce žrtve porodičnog nasilja.
Da se ne lažemo ne odnosi se na muškarce. Iskreno za nekoga ko je u stanju da satima maltretira žrtvu i ubije je ja bi uveo smrtnu kaznu. Ali sama kazna ne postiže mnogo.

Како систем да зна ко је насилник, ако особа која са њим дели сто и постељу то не зна?
Превентивним деловањем од узраста вртића треба кренути са превентивом ако је неко дете или ако су нека деца насилна ~ обавезна психотерапија за децу и чланове породице са којима дете живи.Надзор понашања детета или деце,ако се понови даље превентивно деловање свима и на тај начин би се највећи број насилних особа кроз терапију променио од малена.
Кроз даље школовање такође,ако се деси исто али на начин прилагођен годинама и могућностима.
То би доста смањило број случајева насиља у даљем животу,број оваквих језивих дешавања које показују у каквом је све стању био би маргинализован.

Превентивним деловањем од узраста вртића треба кренути са превентивом ако је неко дете или ако су нека деца насилна ~ обавезна психотерапија за децу и чланове породице са којима дете живи.Надзор понашања детета или деце,ако се понови даље превентивно деловање свима и на тај начин би се највећи број насилних особа кроз терапију променио од малена.
Кроз даље школовање такође,ако се деси исто али на начин прилагођен годинама и могућностима.
То би доста смањило број случајева насиља у даљем животу,број оваквих језивих дешавања које показују у каквом је све стању.
Дакле, малтретирање хиперактивне деце још од вртића?

Не свиђа ми се предлог.

Дакле, малтретирање хиперактивне деце још од вртића?
Не већ превентива насиља које ако нема дешава се на жалост ово:
"DAVIO MI SINA (9) ZBOG PESME, A KAD JE USPEO DA MU POBEGNE, ONDA JE DOŠAO NA VRATA, LUPAO I PRETIO" Očajna majka iz Prokuplja za Kurir:Spasio se ovom rečenicom"

https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/9674373/decaka-napao-drug-u-prokuplju

Sve je počelo dok se dečak igrao u dvorištu ispred zgrade u Prokuplju gde žive i pevušio pesmu.

- Pevao je neku pesmu :“My name is Ruby“, kada mu je, kako mi je ispričao prišla grupa dečaka, dosta starijih od njega i jedan ga opsovao i rekao mu da prestane da peva. Moj sin je to odbio, a on je krenuo da ga udara nekim štapom po glavi i stomaku, a zatim i rukama da ga davi - priča nam ova samohrana majka.

Ona dodaje da je on uspeo da pobegne, uđe i zaključa se u stan.

- Tada me je pozvao i vrišteći mi rekao šta se dogodilo, te da je dečak još uvek ispred zgrade. Izašao je na prozor da ga slika i rekao mu da će sada da dođe njegova mama. To je izgleda bio znak tom starijem dečaku da shvati da je moj sin sam, te se popeo na naš sprat i počeo da zvoni i lupa na vrata i sve to imamo snimljeno na telefonu - dodaje ova majka još uvek u šoku.

Pomerio se kada mu je iz stana devetogodišnjak rekao da sada dolazi policija.
- Par trenutaka nakon toga sam i ja naišla i trčala oko zgrade da vidim koje je to dete, ali je pobeglo. Otišla sam u obližnju osnovnu školu da obavestim direktorku, ali se ispostavilo da on nije osnovac. Zatim sam sutradan, u petak otišla u policiju. Ovo je strašno šta se dešava. Sve vreme mislim šta bi se dogodilo da moj sin nije zaključao vrata od stana- uznemireno objašnjava žena.

Ona kaže da razume svađe i sitne čarke među decom, ali da je ovo ipak mnogo više od toga.

- Neću stati.Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju - upozorila je ona.

Pesma koju je njen devetogodišnjak pevao je iz jednog novijeg Diznijevog animiranog filma i popularna je među manjom decom.

Sve su češći primeri vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima, posebno u ovom uzrastu. Nedavno je u Osnovnoj školi „9. oktobar“ dečak pretukao druga iz razreda i ta istraga je još u toku, ali je to samo jedan primer svakodnevnih situacija."

Ако се не коригује насилно понашање у најранијем узрасту дође се до веома поражавајућих последица тога касније.
Не свиђа ми се предлог.
Ни мени идеја да ће сутра нечије мирно дете можда бити нападнуто од насилне деце и то још у основној школи а ако се не решава психотерапијом да може постати као појава из наслова ове теме.
Ако се не уочи пре вртића,у вртићу ни основној ни средњој на жалост читамо овакав наслов кад насилна особа одрасте и молимо се за опоравак оних који су повређени.

Poslednja izmena:
Ma nemoguce jeste, ali je cudo sta radi reklama, ako se neko reklamira kao nasilnik onda nije pitchka....

Tako da nije u pitanju izbegavanje nego reklama.....

Koga interesuje hermafrodit inzenjer koji uci 5h, ili radi 8h, i normalno izgleda, ali jasno kaze starletici ili devojci koja mu pridje da moze seks, ali nema para da bude u vezi sa njom...
To je inace realna situacija koja se desila ispred mene , dva lepotana i tri devojke i krece otvoreno muvanje i ja tu stojim onako koncert je na otvorenom, a jos je dan i pregovori su ovakvi kakve sam opisao...

Ko ne ume da otme za sebe ne ume ni za zenu , to je ta logika...
Sto da se pati kad ima onih koji imaju...cek da pitamo Jovanu, ona zna sve te pametne stvari..

Ни мени идеја да ће сутра нечије мирно дете можда бити нападнуто од насилне деце и то још у основној школи а ако се не решава психотерапијом да може постати као појава из наслова ове теме.
Ако се не уочи у вртићу ни основној ни средњој на жалост имамо овакав наслов.
Nisi na dobrom putu , ti si na putu previse fobije pa da osakatis sve oko sebe i tako olaksas sebi ideju da si mozda sprecila nesto sto te plasi..

To se ne radi tako..
Nisam siguran da uopste zelis da resis problem...zelis da umanjis svoj strah, ali ne da resis problem..

Problem se resava onako kako je i nastao , Drustvo hoce da ustedi na odrzavanju bezbednosti pa prebacuje trosak na ljude a ne na policiju i sudstvo i sluzbe drzave koje se bave bezbednoscu..a narod boli pitch... da ne kazem sta..

Stvarno narod boli uvo za sve to , samo da je sto jeftinije...

Vec postoje stanbeni kvartovi gde se dodatno placa obezbedjenje stanovnika u tim kvartovima...dakle tu placas kao sto placas cistacicu, tako placas pet puta vise obezbedjenje dok si u okviru tih zgrada...

I nema da ti se deca plase dok se igraju izmedju zgrada...
Jel resen problem, jeste...ali to je jedno resenje za prebacivanje troskova na ljude....ima milion resenja sa slicnim idejama prebaci trosak na ljude..

Narod kuka na nasilje a ovamo daje podrsku coveku koji uvodi nasilje kao politicki obracun, i to se jos prave toshe da ustvari neko drugi uvodi nasilje umesto trenutne vlasti....

Svi se prave blesavi , i to obicno dovede do toga da nikog nije briga ako neko izgine...
Sad da se dese velike serije ubistava, nikog ne bi bilo briga....
Dok bi se eliminisali nepodobni , onda dodje opet covek koji resava stvar i stane ubijanje, ali je on u medjuvremenu pocistio sve koji su mu smetali..

Vako zauzic,ja cu dotvorim fondaciu protiv nasilja,svim zenama da se odbija 30% od plate pa cu recimo ponedeljkom od 12-14 davati savete kako da sede kuci i ne ulaze uopste u pricu s muskarcima,msm da je to ok kad podrzavate verbalno da se i ucepite malo da ne bude samo na recima,ove baba devojke sto zive s roditeljima njima greota uzeti od penzie,al i nemaju onda pravo glasa,a,moze sad i anketica

Dakle ona je kriva što je silovana zato što je izašla u subotu uveče u provod :dontunderstand:
Da li sam ja kriv što me je auto udario ako se zaletim da pretrčim 4 trake autoputa dok automobili jure 140 na sat?
Ili, da li sam kriv što sam ostao paralizovan nakon sam skočio sa mosta na glavu u reku koja je duboka samo pola metra?

Da li sam ja kriv što me je auto udario ako se zaletim da pretrčim 4 trake autoputa dok automobili jure 140 na sat?
Ili, da li sam kriv što sam ostao paralizovan nakon sam skočio sa mosta na glavu u reku koja je duboka samo pola metra?
Pa gde je to za poređenje crni Mito

Silovanje nije nesrećan splet okolnosti nego nasilje za koje je počinilac i samo počinilac odgovoran

Back