OvajOnaj
Elita
- Poruka
- 15.848
Pa ti si urnebesan, jbt.
Kaže se tako jer ortodoksan znači izvorni, ili konzervativan.
Di je problem?
Reč je grčkog porekla
Orto - pravo, istinito
doks - vera, poštovanje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ti si urnebesan, jbt.
Di je problem?
Problem je u tome sto ortodox znaci pravoslavlje .
Pa ti si urnebesan, jbt.
Di je problem?
izvorni ili pravi.....mislim da to konzervativan nije dobro....
Orthodox znači da je pravoslavan...engleska verzija....to si ti već objasnio...
Nebitan je nick . Zasto se uopste koristi ta rec . Kad neko zeli da naglasi za nekoga da je seljak nikad ne kaze muslimanski seljak ili katolicki seljak . Zasto ? Zasto ortodoksni ?
Ne znam na koji podforum ovo da stavim pa admini neka premeste gde treba .
Igram sad cs 1.6 i jedan lik upisan kao ortodoksni seljak i ja se upisem kao muslimansko - katolicki seljak i banuju me na 300 minuta a njega ne .
Admin mi kaze da ortodox ne znaci pravoslavlje nego da je neko konzervativan .
E sad naravno posto nisam debil i posto sam isao u osnovnu skolu ja znam da ortodox znaci pravoslavlje ali me zanima kako je moguce da su Srbi prihvatili taj izraz . Odakle je TAJ izraz dosao ? Odakle potice ? Ko je to smislio ? Zasto se ne kaze muslimanski seljak ili katolicki nego bas ortodoksni ? Zasto Srbi taj izraz koriste ?
Ne znam na koji podforum ovo da stavim pa admini neka premeste gde treba .
Igram sad cs 1.6 i jedan lik upisan kao ortodoksni seljak i ja se upisem kao muslimansko - katolicki seljak i banuju me na 300 minuta a njega ne .
Admin mi kaze da ortodox ne znaci pravoslavlje nego da je neko konzervativan .
E sad naravno posto nisam debil i posto sam isao u osnovnu skolu ja znam da ortodox znaci pravoslavlje ali me zanima kako je moguce da su Srbi prihvatili taj izraz . Odakle je TAJ izraz dosao ? Odakle potice ? Ko je to smislio ? Zasto se ne kaze muslimanski seljak ili katolicki nego bas ortodoksni ? Zasto Srbi taj izraz koriste ?
Nebitan je nick . Zasto se uopste koristi ta rec . Kad neko zeli da naglasi za nekoga da je seljak nikad ne kaze muslimanski seljak ili katolicki seljak . Zasto ? Zasto ortodoksni ?
Osnovno značenje reči čauš je glasnik
Čauš je autentičan lik iz naroda, vodja svatova, koji je i danas prisutan u svadbenim običajima. On je živo kulturno nasledje koje se zadržalo do danas na našim prostorima.
Osnovno značenje reči čauš je glasnik ali može imati i druga značenja:
U prvo doba Osmanlijske države čauši su imali rang oficira, te su bili carski pobočnici i javeri. U janjičarskoj vojsci čauši su bili niži zapovednici, i to čauší podnarednici, a baščauši i čaušbaše - narednící i vodnici. Čauši su kao prenosiocí naredaba bili u službi cara, paša, vezira i ostalih viših zapovedníka
Čauši su bili i u sastavu turske vojne muzike »mehterhane" i nosili u rukama svoje posebne oznake - čugljenove (vrsta žezla)
Čauš je bio pomoćnik ćehaje u zanatlijskoj organizaciji, esnafu, koji je izvršаvao naloge ćehaje.
Čauš je čuvar telegrafske linije. Po "Pravilniku o telegrafu" dužnost čauša je da obilaze i čuvaju telegrafske linije.
Čauš vođa svatova, koji se brine o redu iz svаtovima.
Čauš je najpoznatiji kao šaljivdžija, vodja svatova. Kod nas je poznat kao osoba koja predvodi svatove, čauš je kompleksna ličnost, ujedno i glumac i reditelj. Figura čauša je i danas prisutna u zlatiborskim selima.
Moze i kao Balkanski spijun, a moze i kao [I]Чувар плаже у зимском периоду[/I]
Ma ne moze znanje sa se usvoji.To bi bilo kao da neko drugi uci umesto tebe i preprica ti sta je naucio.kad ucis onda i stices znanje.Slažem se sa vama da je u suštini isto ali me interesuje fine nijanse u razlici navedenih glagola.
Da bih došao do odgovora na postavljeno pitanje molim forumaše da mi napišu u kojim situacijama bi upotrebili glagol "usvojiti" a u kojima "steći".
Odgovori na postavljena pitanja će mi pomoći da dođem do najoptimalnijeg odgovora.
Slažem se sa vama da je u suštini isto ali me interesuje fine nijanse u razlici navedenih glagola.
Da bih došao do odgovora na postavljeno pitanje molim forumaše da mi napišu u kojim situacijama bi upotrebili glagol "usvojiti" a u kojima "steći".
Odgovori na postavljena pitanja će mi pomoći da dođem do najoptimalnijeg odgovora.
Mislim da je ispravnije stiču.
Njegova je diploma daleko od sticanja.I ja rekoh !
Toma, fakat, ima nekakvu diplomu.
Nije je stekao, ali je (o)usvojio....