Ниси управу.
Која је објаснио.
Кад се заврши медицински факултет, стиче се звање ''доктор медицине''.
А кад се докторира, стиче се титула ''доктор медицинских наука'' или ''доктор праних наука''....
Дакле, није реч ни о каквој сујети.
Па и у Америци је доктор-доктор. У Немачкој, у Италији...јес' само су Српски сујетни па им стало да их тако зовете.
Niste ni Koja ni ti u pravu.
U Nemackj recimo doktor ( jasno je da je rpica o lekarima) moze da se zove samo lekar koji je zavrsio medicinu, a onda i doktorirao
pa tako ima specjalista koji ne mogu da imaju titulu doktora jer nisu doktorirali, pri cemu je ima skoro svako jer je to ( koliko sam ja
lekare razumela) neki vise formalni ispit, a ne oni doktorati od po 5 godina sa nekim naucnim otkricima.
Nase diplome ( lekara) ovde su uvazavane i prihvatane pa tako kod lekara koji imaju privatnu praksu, a zavrsili
su mkedicinu u Beogradu , stoji Dr. Jovanovic, ali obavezno iza toga stoji Univerzitet Beograd.
Tako je i kod Poljaka, Madjara, Ceha jer i na njohivim ordinacijama vidjam da stoji Univerzitet Prag, Budimpesta ili
Varsava. Moj zubar, inace native Nemac, zavrsio je stomatologiju u Beogradeu ( eto , ima i toga) i vec
je titulu doktora dobio tamo, ali zato na njegovoj ordinaciji stoji Dr. A.Müller, Universität Beograd.
Kod nemackih ne stoji ime univerziteta.
A tacno je da se kolokvijalno svi lekari nazivaju doktorima.
- - - - - - - - - -
У Италији је лекар medico. Dottore/dottoressa је титула коју имају сви високообразовани.
U Italiji je svako o je zavrsio faks automatski dottore