LORD GLENDSTON:
Ni jedna teorija o zagrobnom zivotu,ne "pije" vodu u stvarnom zivotu.
Tačno!
Niko još uvek ništa ne zna. Psiholozi istražuju Svest i još uvek ne znaju šta je Svest. Fizičari istražuju Materiju i još uvek ne znaju šta je Materija. Biolozi istražuju život i još uvek ne znaju šta je Život. Vernici širom sveta veruju u Boga i još uvek ne znaju šta je Bog.
Zašto ne znaju?
Zato što su Svest, Materija, Život i Bog jedna i ista prirodna sila i pojava, koju psiholozi, fizičari, biolozi i vernici posmatraju iz četiri različita ugla. Iz kojih se ne može videti celina, već samo delovi. Slično kao u onoj priči kad su četiri slepca htela da opišu slona. Pa onaj slepac koji je slona uhvatio za nogu je tvrdio da je slon kao balvan. Onaj koji ga je uhvatio za surlu je tvrdio da je kao zmija. Onaj koji ga je ugvatio za uvo je tvrdio da je kao lepeza. Onaj koji ga je uhvatio za rep je tvrdio da je slon kao glista.
Da bi slepci znali kako slon izgleda, moraju ga videti (ispipati) celog, a ne samo delove. Odnosno, da bi psiholozi, fizičari, biolozi i vernici znali istinu o jedino-postojećoj prirodnoj sili i pojavi, koju zovu imenima Svest, Materija, Život i Bog, moraju sva svoja znanja staviti na gomilu, i pozvati logičare, tj. filozofe da sva ta znanja, po sistemu "uzrok-posledica", poslože u jedinstvenu smislenu logičku celinu i sistem.
I kad to i učine, do kakvog saznanja se dođe?
Dođe se do saznanja da u beskrajnom nebeskom prostoru ništa drugo ne postoji do Svest koja sebe zove imenom
"JA" i postoje njenih
"SEDAM" fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji:
naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Kraće rečeno, dođe se do saznanja da uistinu i apsolutno postoji samo
"JA + 7".
JA + 7 je ujedno i definicija Osnovnog prirodnog zakona po kojem sve postoji.
JA + 7 je, dakle, definicija i Svesti i Materije i Života i svemogućeg stvoritelja Neba i Zemlje kojeg vernici zovu imenom "Bog".
Ko do kraja razume ovu jednostavnu formulu, definiciju i jedinstveni prirodni Zakon
JA+7, po kojem sve postoji, razumeće i to da je Život nestvoriv i neuništiv i da postoji tako što se večito, bez početka i kraja, kao koka,pile i jaje, pretače kroz voja
TRI prirodna oblika i stanja.
Sve što postoji je
TROJEDNO - i Svest i Materija i Život i Bog.
Svest, Materija, Život i Bog su jedna i ista prirodna, nestvoriva i neuništiva
TROJEDNA sila i pojava, koju "slepci" (psiholozi, fizičari, bilozi i vernici) samo vide na različite načine, jer posmatraju i izučavaju samo pojedine njene različite manifestacije. Koje ona uz pomoć svojih
SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji večito ponavlja, tako što se večito, na bezbroj različitih načina, kao "koka-pile-jaje", pretače kroz svoja
TRI prirodna oblika i stanja i tako se večito samoodržava. Na ovakav način kao što se jaje-pile-koka ponavlja, tako se i ljudska Svest (život) uvek iznova ponavlja (reinkarnira), tako se i ceo Univerzum na isti način večito ponavlja. Zato jer Svest naizmenično i uvek iznova uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti i radnji uzrokuje sebe kao materijalnu, fizičku pojavu i proces, da bi zatim uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa uzrokovala sebe ka psihičku pojavu i proces. Što podrazumeva daSsvest ne bi mogla da postoji kad ne bi bila materijalna, niti bi materija mogla da postojji kad ne bi bila svesna. Svesnost i materijalnost su naizmenično uzajamno uslovljeni kao koka i jaje i zato može da ih bude samo pod uslovom ako se večito, bez početka i kraja, naizmenično uzrokuju. Jer fizičkih materijalnih procesa ne može da bude ako nisu uzrokovani psihičkin procesima, niti psihičkih procesa može da bude ako nisu uzrokovani fizičkim, materijalnim procesima. Ova večita, naizmenična uslovljenost između fizičkih i psihičkih radnji i procesa, koje Svest uz pomoć svojih
Sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti večito ponavlja, je suštima Jedinstvenog i večitog prirodnog Zakona po kojem sve postoji.
Opširnije: