Zna li neko za ovu cokoladicu?

Beladona

Obećava
Poruka
58
Glupo pitaanje ali ipak pitanje? Kraja osamdesetih jedva da se secam, ali se secam par stvari. Jedna od njih je nekakva cokoladica s lesnicima ciji sam ukus mnogo volela. E, sad zanima me da li se neko seca koja je to cokoladica i da li se i dalje negde proizvodi u
regionu? Kratak opis: oblik slican cokoladicama Toblerone ili Kolombo samo nesto zaobljenije (kao tunel), omot braon boje s lesnicima kroz koji se delimicno providi cokolada, bile su cini mi se krace i duze...Videla sam da neko trazi tu cokoladicu na leksikonu Yu mitologije...Da li se neko seca?

Krajem 80tih i početkom 90tih postojala je na tadašnjem YU tržištu u braon providnoj,staklenoj ambalaži tekućina koja se zvala Jelen pivo.Tih godina počeo sam da ga konzumiram u sve većim i većim količinama i izbacio sam iz upotrebe čokolade jer se nisu mogle lepo svariti u stomaku sa pivom.Tako da se ja lično ne sećam!;)

Jao, Beladona, ja znam na sta mislis...samo se nazalost, ne secam kako se zvala :( Cipiripi nije sigurno.
Bas kao sto si rekla, pakovanje od providnog materijala, a tu i tamo crtez lesnika.Nije to bas bila tako mala cokolada, sigurno od sto grama i imala je oblik kao (u nedostatku boljeg objasnjenja) prepolovljeni valjak, pa podeljena na kriske. I mislim da je bilo i vece i manje pakovanje i bas je imala onako, ukus na lesnike. Smesno sto pominjes tunel, moje sestre i ja smo je bas tako iz zvale: "tunel" (a bas je i licila :) ).
Godinama nisam pomislila na to, skroz sam zaboravila...a jako sam je volela, kao mala.
Sada kada si me podsetila na to, bas bih volela da znam da li to jos neko proizvodi...

Beladona:
Glupo pitaanje ali ipak pitanje? Kraja osamdesetih jedva da se secam, ali se secam par stvari. Jedna od njih je nekakva cokoladica s lesnicima ciji sam ukus mnogo volela. E, sad zanima me da li se neko seca koja je to cokoladica i da li se i dalje negde proizvodi u
regionu? Kratak opis: oblik slican cokoladicama Toblerone ili Kolombo samo nesto zaobljenije (kao tunel), omot braon boje s lesnicima kroz koji se delimicno providi cokolada, bile su cini mi se krace i duze...Videla sam da neko trazi tu cokoladicu na leksikonu Yu mitologije...Da li se neko seca?

rec je o cokoladici DOUBLE ili u prevodu DUPLO :wink:

bundeva:
E, bundeskaro, im'o sam punu vojničku kasetu onih većih :D kad skidam četu s hrane, dan kasnije pošto ode na teren :-))))) (Pravilo Službe tako nalagalo, xixixixixi) A ogromnu kartonsku kutiju s čajnim kolutićima smo šutirali nogama po hodniku... Zenit rasipništva u JNA, 1985/86... Kasnije su bili srećni oni koji zateknu drnč, malo kasnije i glavu na ramenima...

A danas, šta to bješe vojska?

Mislim da nije bila varijanta Kremipana s lješnicima, ili Beladona halucinira da su bili, kad joj krene voda na usta :lol: :lol: :lol:

Back