Zmajarstvo

flamingo

Početnik
Poruka
3
Sve informacije o obuci, letenju motornim i bezmotornim zmajevima, vitlovanju paraglajdera i bezmotornih zmajeva kao i šlepanju bezmotornih zmajeva motornim. Zainteresovani i oni ostali neka se jave.
 
Ako mozes posalji mi tvoj br. tel. da se cujemo hteo bih da dodjem do tebe na neke dodatne casove ouke letenja sa zmajem bez motora. Ja vec imam jedan zmaj ali nije skolski Wils Winga HP AT. Malo mi je tezak za obuku . Ako mozes da se cujemo kad je pogodan vetar, ja bih doso iz Nisa do tebe. Pozdrav Goran.
 
Cao. Uh, bre, taj HP AT je brz kao djavo i vrrrrlo nezgodan, ni slucajno nije za obuku.
Bolje nemoj time da pokusavas da naucis. Za par stotina Evra moze se naci sprava
koja je daleko pitomija, na kojoj ces se obuciti, a i kasnije cesto leteti opusteno. HP-a
ostavi za kasnije kad naguras dosta sati po raznim uslovima, "prelezis decije bolesti",
t.j. usavrsis tehniku i obogatis znanje. Broj telefona ti saljem na pp.
Pozdrav.
 
I mene interesuje neka obuka...ali je daleko Nis od Vrsca i Beceja.Da sacekam da se Goran obuci skroz kod vas pa njega da molim za casove?? Ako radite obuku, da li bi mogle neke informacije na pp? trajanje i tako to...
 
Pozdrav, drugari. Zanima me ova tema jako i to oduvek. Za početak ima li gde da se prostudira nešto teoretski vezano za bezmotorno zmajarenje? Nešto o aerodinamici, teoretskom delu letenja ili tako nešto. Verujem da treba dosta toga znati pre nego što se čovek odlepi od zemlje.
 
Evo da se kuckamo sa pravim identitetom. Pozajmih profil od devojke da postavim par pitanja iznad. Hvala Gostu sa zmajem na pruženim informacijama. Trenutno nisam u mogućnosti da se bacim na proučavanje literature jer su kolokvijumi u toku ali čim se završe eto mene među Ikarima... Pozdrav.
 
Da malo oživimo temu ako ste za.
Zanima me koliko vreme mora da bude lepo da bi se letelo, tj. po koliko lošem vremenu može da se leti? Vetar, kiša, temperatura? I koja je krajnja visina do koje se može ići bez i sa bocom?
Kao što rekoh Gostu sa zmajem, nadam se da vam ne smeta da diskusija ostane u temi i da bude otvorena tako da svako može da učestvuje.
 
Za one koji su zainteresovani za literaturu, imam nekoliko interesantnih tekstova koje sam skinuo sa jednog hrvatskog sajta ( koji više ne postoji ). Vrlo rado ću ih poslati.
 
Drago mi je da je ova tema, koju sam ja pokrenuo ( pod drugim imenom ) pre 5 godina, ponovo aktivirana i da ima zainteresovanih. Zvuči paradoksalno, ali ovaj sport je počeo da se razvija kod nas u Vojvodini pre tridesetak godina, ali ga je, iz razumljivih razloga, potisnulo motorno zmajarstvo. Letenje zmajem ( bezmotornim ) je nenadmašan osećaj. Pošto letim i mot. zmaja i parag... ovo mogu da tvrdim iz prve ruke. Slobodno letenje zmajem se aktiviralo ponovo pre par godina u Vojvodini kada smo dobili prve majstore vitlovanja i šlepanja sa sertifikatima. Više nisu potrebna brda da bi se uživalo u letenju.
 
Ja sam zainteresovan. shandoo@hotmail.co.uk Nikada nisam slobodno leteo, sem u snovima, a letenje me zanima od kad znam za sebe. Predivan osećaj. I mislim da je bezmotorno zmajarenje najbliže slobodi. Zajaši vetar varijanta. Uh, ljudi, sad bi se vinuo nebu pod oblake. TREBA MI NEŠTO DA SE ODLEPIM OD OVOG PR....... PODA! Fale mi krila!!!
 

Back
Top