Zmaj Razotkriven - Istinita Priča

У принципу, ово може бити добра тема обзиром да се кроз приложени видео могу видеи скоро сви погрешни разлози за бављењем борилачким вештинама и начини манипулације људима који нису у стању да виде даље од својих снова о мистичним моћима... А има таквих и код нас...

Takvih ljudi je uvek bilo i bice. Mozda se treba osvrnuti na sam nacin provere napredovanja koji je u spoljasnjim skolama vidljiv porast snage, ocvrscivanje udarnih povrsina, pojedinih delova tela kao i celog tela, a samim tim i borilackog umeca mozda najprimetnije u sportovima rvacke orijentacije (Judo, rvanje BJJ......) , medutim i sami smo svedoci da se manipulacija vrsi i kod njih prvenstveno dodelom pojaseva koji coveku daju nerealno samopouzdanje.
Kada se to sve uzme u obzir u skolama klubovima gde je napredovanje proverljivo, mozemo samo pretpostaviti koje sve vrste manipulacije primrnjuju ucitelji "unutrasnjih skola" pocevsi od vremena potrebnog za ovladavanjem, izazivanjem placebo efekta ....., sada su kao sto vidimo poceli da mesaju i religiju.

Slazem se da je potrebna tema na kojoj bi se raspravljalo o razlozima bavljenja borilackim vestinama, njenoj zloupotrebi kao i ostalim aspektima istih.

Takvih ljudi je uvek bilo i bice. Mozda se treba osvrnuti na sam nacin provere napredovanja koji je u spoljasnjim skolama vidljiv porast snage, ocvrscivanje udarnih povrsina, pojedinih delova tela kao i celog tela, a samim tim i borilackog umeca mozda najprimetnije u sportovima rvacke orijentacije (Judo, rvanje BJJ......) , medutim i sami smo svedoci da se manipulacija vrsi i kod njih prvenstveno dodelom pojaseva koji coveku daju nerealno samopouzdanje.
Kada se to sve uzme u obzir u skolama klubovima gde je napredovanje proverljivo, mozemo samo pretpostaviti koje sve vrste manipulacije primrnjuju ucitelji "unutrasnjih skola" pocevsi od vremena potrebnog za ovladavanjem, izazivanjem placebo efekta ....., sada su kao sto vidimo poceli da mesaju i religiju.

Slazem se da je potrebna tema na kojoj bi se raspravljalo o razlozima bavljenja borilackim vestinama, njenoj zloupotrebi kao i ostalim aspektima istih.

Najbolje bi bilo, kao nekada na Okinavi, da postoji samo beli i crni pojas. Dzikoro Kano je mislio da je napravio dobar "posao" , stavljajuci pojaseve i stvarajuci od samurajske dziu dzice, laksu varijantu za sport.

- - - - - - - - - -

Ето ти га сад, а кад позовем да свратиш на тренинг онда си далеко... :whistling:

Не причам о теоретисању већ о релативно лако доказивим стварима које се бар код мене на тренинзима практично прорађују.... Додуше често се нађу ликови који ће радије да се пате са којекаквим "енергетским токовима" него да стварно усавршавају своју вештину

U pravu si, postoje razni likovi, koji su ko zna sta uvrteli u svoju glavu...:D

Saznajte okultne tajne iza vrhunskih majstora borilačkih veština i vidite zašto se hrišćani ne mogu baviti borilačkim veštinama.
Postoji i drugi deo, ove interesantne price, koja se tice unutrasnjih skola kineskog boksa.
Vrlo korisna informacija, za sve one koji se vec bave ili su na putu da pocnu da se bave borilackim vestinama.

Ја мислим да је овом човеку потребна помоћ да нађе свој пут, који је, барем се мени чини, изгубио.
Мој се парох бавио ђудом, а његов пријатељ је тренирао аикидо.
Толико је православне браће и сестара, часних, стаситих, скромних и врлих православних хришћана тренирало, и не само тренирало бројне борилачке вештине, да им се броја не зна.
А не зна се ни броја медаљама и одличјима која су освајали.
Милица Мандић и Јована Прековић да не помињем Тању Петровић, су према овом заблуделом човеку све до једне опасне секташице.

Ne busi smesan, pogledaj ponovo film,a imas i drugi deo, on je bio "zabludela ovca", koga su izmanipulisali toliko da je rasturio porodicu.
Mi sa zapada treba da naucimo da se odbranimo, dok istocnjacke " unutrasnje mudrolije", treba da ostavimo istocnjacima :)

Шта би, није ваљда да си се пронашао у приказаном филму?

Ne busi smesan, pogledaj ponovo film,a imas i drugi deo, on je bio "zabludela ovca", koga su izmanipulisali toliko da je rasturio porodicu.
Mi sa zapada treba da naucimo da se odbranimo, dok istocnjacke " unutrasnje mudrolije", treba da ostavimo istocnjacima :)

Веровао или не, дошао је дан да се слажем са тобом. Аутор филма је очигледно "трагач" за "нечим". Уништи све живо тражећи то нешто да би закрпио зјапећу рупу коју је осећао, на крају се окренуо вери па сад ту тражи чеп. Треба чекати када ће да сними трећи део, кад почне да пљује Хришћанство које сада проповеда.

Свуда има манипуланата, и у спорту, и у религијама, и у бизнису. Али није оволико драстично. Ко шта тражи то и нађе, тако је и он тражио ђавола док га није нашао, па сад кука што га је пронашао. Болид.

Pošto ga je teško naći, mora da se traži dosta i ulazi tamo ovamo...II dio
ja sam ucio neke WAZE (tehnike) iz karatea, ili bunkaie, jednom sam beskontaktno polomio crijep...i imam stvarno supernatralna iskustva u vezi sa Karateom, a i on mi je omogucio da mogu svima u lice da kazem sto hocu, jer ja bi i prije mislio da to mogu, ali bi mislio kao i vecina, pa im ne bi reko istinu nego BEZLICNOST...i svakome ko oce da ima licnost, individuu, MMA ili boks naravno da nisu dovoljni, mora da zna i Karate...

Poslednja izmena:
Ma nisi uopste, samo imas F20.0

:cepanje:
Nevazno je sto ti mislis, sinko, jer ti i ne mislis... Ti si klovn koji usled neispunjenosti zivota ono sto proguta na jednom sajtu poslije ponavlja po drugim, klovn, za koga je jasno da ako neko ima mnogo vrlina i jednu manu, i savrsen je skoro, nece reci to da je on 5% od savrsenstva, nego ce da ponavlja dok je ziv (to je tvoj DO, tvoj zivotni put) kako i taj ima neku manu, posto ti imas sve...da bi bilo da smo svi isti

osoba koja je hendikepirana za realnost i zivi u fantaziji kako samo treba gutati sto se servira, vjerovati da je Kyokushin karate jer i oni nose i kimono i pojaseve, pa izvrijedjati ni krivog ni duznog neko ko ce poslije da dokaze da je Kyokushin nesto drugo a ne Karate, a kad ti da dokaz da se pravis da nevidis...znaci gutac vatrenih lazi fantazija o panterizmu, koji zatvara oci na dokaze...

A sto se tice teme malo cu da proucim Jogu pa cu onda da odgovorim...
Ali smijesno mi je ako "otvarac" oce da se odrekne Karatea jer je hriscanin, osim ako i on nije kao ja, bas u vrijeme ucenja NOVIH WAZA (tehnika), imao supernatural iskustva sa stranim silama...

Poslednja izmena:
osim ako i on nije kao ja, bas u vrijeme ucenja NOVIH WAZA (tehnika), imao supernatural iskustva sa stranim silama...

Ne, nije imao otvarac teme psihozu kao ti. Zdrav je on.

A izvini molim te "covece koji si savrsen skoro, samo ti malo fali :cepanje: " (koje ispoljavanje narcisoidnosti jbt, shvatas li ti da je ovo problem i da verovatno imas NPL? ) a sta je onda Kjokusin? Vrsta DZUDOA? VRSTA BOKSA?

Ne, to je vrsta Sisteme verovatno, da pitamo DraganaZ? Cekaj, znam, neee, to je vrsta rvanja breee?

Sve je to, samo nije vrsta Karatea, je l tako? Ko je glupsone rekao da je to vrsta "tradicionalnog Karatea" ? Sta mi saljes linkove udruzenja Tradicionalnih Karatista sveta ? JA nisam rekao da je Kjokusin vrsta tradicionalnog oficijalnog Karatea.
Pa to je isto kao da asoicjacija Tradicionalnog Wing Chuna ne prihvata Ving Tsun kao TRADICIONALAN (a ne i kao bratski ogranak iste vrste Kung Fu-a) i slicno, i sta sad, Ving Tsun nije Ving Tsun Kung Fu nego je vrsta tenisa, vrsta badmintona ili cega vec?

Sta je onda Kjokusin, vrsta skoka u dalj?

Ja se u filmu nisam pronasao, mozda si se ti pronasao :)

Па сад, ти си почео причу око адвентистичких погледа на свет кинеских школа борења, главни лик је имао дугогодишњи сан о томе да стекне неке "моћи" исто као и ти (ако је веровати твојим причама о санчин кати), такође главни лик се на крају пронашао у адвентистичкој секти исто као и ...

Дакле, какав је твој лични став везан за кинеске школе борења и да ли је филм утицао на тебе да баталиш санчин кату.... ?

Па сад, ти си почео причу око адвентистичких погледа на свет кинеских школа борења, главни лик је имао дугогодишњи сан о томе да стекне неке "моћи" исто као и ти (ако је веровати твојим причама о санчин кати), такође главни лик се на крају пронашао у адвентистичкој секти исто као и ...

Дакле, какав је твој лични став везан за кинеске школе борења и да ли је филм утицао на тебе да баталиш санчин кату.... ?

Kao prvo nije rec o adventizmu.
Kao drugo, nikakve se "moci" ne sticu vezbanjem sanchina.
Kao trece, film je informativnog karaktera.
Kao cetvrto postoje negde oko 300 do 400 skola kineskog boksa koje su prezentirane svetu, ukljucujuci prezentaciju duhovnih, takozvanih "mekih" stilova i onih koji su zasnovani vise na fizickom vezbanju.
Kako ce vezbac da odabere i sta ce da vezba zavisi od njega samog i od okoline kojom je okruzen.
Sta ce da dobije od vezbanja, opet zavisi od njega samog.
Film nije uticao na mene ni po kojem pitanju i nema veze sa vezbanjem Sanchin kate .

Kao prvo nije rec o adventizmu.
Kao drugo, nikakve se "moci" ne sticu vezbanjem sanchina.
Kao trece, film je informativnog karaktera.
Kao cetvrto postoje negde oko 300 do 400 skola kineskog boksa koje su prezentirane svetu, ukljucujuci prezentaciju duhovnih, takozvanih "mekih" stilova i onih koji su zasnovani vise na fizickom vezbanju.
Kako ce vezbac da odabere i sta ce da vezba zavisi od njega samog i od okoline kojom je okruzen.
Sta ce da dobije od vezbanja, opet zavisi od njega samog.
Film nije uticao na mene ni po kojem pitanju i nema veze sa vezbanjem Sanchin kate .

Оба дела јесу ЕПП адвентизма без обзира што је замаскирано те нема никакве везе са информативним радом и ти то одлично знаш. Да би наведени материјал био информативног карактера морао би да се заснива на чињеницама а не на очају вежбача који је желео "специјалне моћи" и кад их није стекао дубоко се разочарао. Да би на крају од једних манипуланата прешао код других...

Sto se tice Rjapka, mnogo puta sam ga gledao i sve mi je jasno sta radi.
Trece, film je sniman i sa glumcima i u realnim klubovima, da bi prica imala realnost.
Covek je u godinama i on prica svoju pricu, a prica je Istinita, i kako mislis da "vrati" film unazad :?:

Objasni sta je to psiholoska priprema , koja se koristi u Sistemi :?:
Ja tebi GARANTUJEM da ne treba nikakva specijalna priprema, osim KONCENTRACIJE na ono sto izvodis, jer kada telo hiljadu puta ponovi pokrete, oni su savladani.

- - - - - - - - - -

Napisi kakvu ti to imas psiholosku pripremu, ali da bude licno tvoj primer, ovo je dodatak .
ti nisi ili tesko da si majstor karatea ako nisi radio mokuso ili seiza, a to su psiholoske pripreme

ni ako ne znas da izbacis Ci na drvece, zivotinje, nebitno...
nisi majstor onda
dzaba ti "Senchin" kata za odbranu od motke...to nije metitacija

Poslednja izmena:
Оба дела јесу ЕПП адвентизма без обзира што је замаскирано те нема никакве везе са информативним радом и ти то одлично знаш. Да би наведени материјал био информативног карактера морао би да се заснива на чињеницама а не на очају вежбача који је желео "специјалне моћи" и кад их није стекао дубоко се разочарао. Да би на крају од једних манипуланата прешао код других...

Hajd, molim te dokazi da je adventista u pitanju :?:

Sto se tice Rjapka, mnogo puta sam ga gledao i sve mi je jasno sta radi.

Martin Wheeler: "Ljudi gledaju Sistemu i misle da je razumeju. Onda probaju da je rade, i shvate da ništa ne razumeju"
Mica Trofrtaljka u ulozi tetka Đane: "... od gledanja nema selameta".

Ali sve smo to već apsolvirali, kad si onomad orbitirao oko Kwan-a, ali se treningu nisi priključio, kad je trebalo da bude "šut bolan, erotika". Pa si se povukao nazad na forumašenje, tu ne moraš da šutiš bolan, nego samo devetaš po tastaturi.

Tvoj istomisljenik Kwan, je odbio da uradi Cuveni udarac pesnicom u stomak.
A sto se tice treninga, zasto bih trosio vreme na puzanje po podu :?:
Eto,svako ce biti srecan da od Milosa dobije informaciju sta je Systema,ali je problem sto mora da se Mnogo uci da bi se dostiglo savrsenstvo pokreta.

Hajd, molim te dokazi da je adventista u pitanju :?:

Да докажем? Свако ко одгледа филм може да прочита:
zmaj razotkriven.png
Свако ко је иоле упознат са јудео хришћанским сектама кроз изразе који се користе ће лако утврдити за чији рачун је урађан филм.
Само бих те замолио да се убудуће уздржиш од пропагирања секташке мистике на темама где се обрађује борење.

Лично се увек насмејем кад наиђем на покушаје манипулације путем мистификовања појединих далекоисточних вештина али то се увек лако разреши... За разлику од тих покушаја лова у мутном оај филм који си поставио је вишеструко опаснији за неупућене и због тога напомињем ко су наручиоци... А у неким земљама исти имају статус терористичких организација...

- - - - - - - - - -

Tvoj istomisljenik Kwan, je odbio da uradi Cuveni udarac pesnicom u stomak.
A sto se tice treninga, zasto bih trosio vreme na puzanje po podu :?:
Eto,svako ce biti srecan da od Milosa dobije informaciju sta je Systema,ali je problem sto mora da se Mnogo uci da bi se dostiglo savrsenstvo pokreta.

Колико се сећам те приче, ти си био тај који је одбио да дођеш и одрадиш тренинг и у склопу тренинга добијеш одговоре на питања...

Da li bi mogao da me podsetis GDE sam to odbio da dodjem i odradim trening i KADA :?:
Drugo, koje odgovore bih trebao da dobijem i na koja pitanja :?;
Trece ova prica propagira adventizam, koliko i Rjapko propagira Pravoslavlje u Systemi.

Ja bih tebe zamolio da ako nesto ne razumes u vezi teologije da pitas, jer se ovde Apsolutno ne propagira nikakvo sektasenje, cudim se da ti takve misli padaju na pamet i to bez ikakvih dokaza.Da li ti uopste znas ista o Hriscanstvu, istorijat i sve ostalo u vezi teologije :?:
Da li si svestan da u istocnjackim borilackim vestinama je itekako zastupljena istocnjacka duhovnost i da mnoge skole insistiraju na tome, pocev od kineskog hrama Shaolin :?:

Ako sam razumeo Narucioci su po tebi adventisti, ili kako si napisao da su judeo hriscanska sekta, i da oni imaju status teroristickih organizacija u nekim zemljama, ispravi me ako sam pogresio, pa objasni ko su narucioci i zasto pripadaju teroristickim organizacijama :?:

I da objasnis kako je ovo Opasnost za neupucene :?:

Dragane, ovog puta cemo ici korak po korak, da razjasnimo sve, imamo vreme , pa izvoli dokazuj.

Da li bi mogao da me podsetis GDE sam to odbio da dodjem i odradim trening i KADA :?:
Drugo, koje odgovore bih trebao da dobijem i na koja pitanja :?;
Trece ova prica propagira adventizam, koliko i Rjapko propagira Pravoslavlje u Systemi.

Ja bih tebe zamolio da ako nesto ne razumes u vezi teologije da pitas, jer se ovde Apsolutno ne propagira nikakvo sektasenje, cudim se da ti takve misli padaju na pamet i to bez ikakvih dokaza.Da li ti uopste znas ista o Hriscanstvu, istorijat i sve ostalo u vezi teologije :?:
Da li si svestan da u istocnjackim borilackim vestinama je itekako zastupljena istocnjacka duhovnost i da mnoge skole insistiraju na tome, pocev od kineskog hrama Shaolin :?:

Ako sam razumeo Narucioci su po tebi adventisti, ili kako si napisao da su judeo hriscanska sekta, i da oni imaju status teroristickih organizacija u nekim zemljama, ispravi me ako sam pogresio, pa objasni ko su narucioci i zasto pripadaju teroristickim organizacijama :?:

I da objasnis kako je ovo Opasnost za neupucene :?:

Dragane, ovog puta cemo ici korak po korak, da razjasnimo sve, imamo vreme , pa izvoli dokazuj.

Ако бих кренуо да ти одговарам на свако горе постављено питање везано за адвентизам отишли бисмо далеко од теме подфорума.
И не никако не могу да се пореди адвентизам који се пропагира кроз овај филм и оно што ради Рјапко кад спомиње Православље у контексту обуке у борењу. Такође је сасвим нормално да ако већ желиш да упознаш нечију културну баштину ( што одређени облици источњачких борилачких вештина и јесу) да ћеш морати да се упознаш и са митологијом тог/тих народа. У том контексту је много лакше објаснити и рад у Системи кроз Православље него ли само кроз пуко механичко вежбање.
Адвентизам представља изузетно агресивну јудео хришћанску секту која ствара фанатике а колико је опасна да се видети и на примеру главног јунака филма који су направили. Своју лаковерност и неспособност да раздвоји суштинско од манипулативног он је пребацио на спритуални ниво где је за све окривио " сатану" и "окултне праксе у оквиру унутрашњих школа кинеских вештина"- молим те одрасти и прихвати одговорност за своје изборе...

Додуше, разумем и тебе зашто афирмишеш адвентизам....

Zasto? Pa on je pravoslavac i to bas onaj, sto se trudi da bude sto veci, kao i svaki gastarbajter jelte koji je pod nostalgijom :D Ne samo pravoslavac nego i pojacani nacionalista, takodje mislim (pretpostavljam).

Sve to pravi valjda nostalgija i "vuku te koreni". Ne znam zasto bi afirmisao adventizam...

- - - - - - - - - -

]ti nisi ili tesko da si majstor karatea ako nisi [/B]radio mokuso ili seiza, a to su psiholoske pripreme

ni ako ne znas da izbacis Ci na drvece, zivotinje, nebitno...
nisi majstor onda
dzaba ti "Senchin" kata za odbranu od motke...to nije metitacija

A ti si "izbacio Chi" na drvece i zivotinje? Nadam se da nisi pravio neku ludost i zlostavljao zivotinje, kao sto si otvarao incest teme o sestri manekenki i kao sto si pretio da ces pobiti decu zetu i njega (tako nesto) da slucajno to ne cuju oni iz pokreta Levijatan. :mrgreen::lol:

Zasto? Pa on je pravoslavac i to bas onaj, sto se trudi da bude sto veci, kao i svaki gastarbajter jelte koji je pod nostalgijom :D Ne samo pravoslavac nego i pojacani nacionalista, takodje mislim (pretpostavljam).

Sve to pravi valjda nostalgija i "vuku te koreni". Ne znam zasto bi afirmisao adventizam...

Превише погрешних претпоставки...
Некима није баш најјасније да скривање из неколико налога на форуму тражи висок ниво концентрације у комуникацији што овај наш пријатељ нема. Што се да видети по многим његовим дискусијама где је више побркао са ког налога је шта одговорио...

С друге стране нисам му случајно поменуо да на овом под форуму не промовише адвентизам и сл пројекте...

Back