Злостављење у породици, од љубавног партнера, шефа, итд.

"..Управо тај менталитет нам је остао данас од комунизма и тог једнопартијског система, само сад се зове "политичка коректност" и то је увезено са запада који и сам постаје налик на комунистичку диктатуру."

Da je sto sta ostalo od starog sistema u Srbiji slazem se ali ne potpuno.A sto se "politicke korektnosti " tice, ne mogu da se slozim bas nikako.Taj deo tvog stava je lazan.Na poslu,na zapadu je pripadanje nekoj stranci i pricanje o tome, potpuni tabu.Pre ces znati sve intimnosti nekoga na poslu nego njegovo politicko misljenje, stav, izbor, partiju.Barem u krugovima u kojima se ja krecem i zivim izmedju Engleske i Nemacke.Postoji jedino razlika izmedju Velike Britanije i Kontineta, po nacinu politickog reklamiranja i mnostva partija.

"..Управо тај менталитет нам је остао данас од комунизма и тог једнопартијског система, само сад се зове "политичка коректност" и то је увезено са запада који и сам постаје налик на комунистичку диктатуру."

Da je sto sta ostalo od starog sistema u Srbiji slazem se ali ne potpuno.A sto se "politicke korektnosti " tice, ne mogu da se slozim bas nikako.Taj deo tvog stava je lazan.Na poslu,na zapadu je pripadanje nekoj stranci i pricanje o tome, potpuni tabu.Pre ces znati sve intimnosti nekoga na poslu nego njegovo politicko misljenje, stav, izbor, partiju.Barem u krugovima u kojima se ja krecem i zivim izmedju Engleske i Nemacke.Postoji jedino razlika izmedju Velike Britanije i Kontineta, po nacinu politickog reklamiranja i mnostva partija.
"Политичка коректност" је на западу уведена одавно а добија актуелност све више, и ако ниси у складу са државном политиком ЕУ и САД, нарочито тих држава, и у складу са глобалним интересима мултинационалних компанија, итд., итд. ако например на западу причаш да је Србија у праву била 90-тих година, или да је сад Сирија у праву сада или Северна Кореја, или да је Путин добар, видећеш како ћеш проћи, а то наравно не мораш ни причати на послу, али на западу ти све контролишу па и приватни живот и Фејсбук налог (јер негде при запошљавању ти га траже па чак и лозинку), и Скајп, итд. Они које не занима политика они немају проблема, који све слушају власт држава у којима живе јер су они "политички коректни", али пробај да им удараш контру па ћеш видети како ћеш проћи. И у Србији је забрањено на послу говорити о религији о политици, али то је само формално и званично, јер обично постоје колеге шпијуни и цинакориши који те намаме да причаш о својим уверењима и приватном животу и то преносе шефовима и директорима. А на западу се не гледа толико из које си партије јер су обично све сличне, али пробај да си у Француској за Национални фронт Ле Пена или у Немачкој за Национал-демократску партију или у Аустрији за Слободарску партију, пробај да си у ЕУ за иступање неке државе из ЕУ, или у САД за неку неподобну партију па ћеш видети како ћеш проћи, само реч да кажеш у корист тих партија негде пробај. Све је то исто као и у Србији данас и као у време Тита у СФР Југославији, и као и у време свих држава кроз историју, то је опште правило, ако не мислиш и не говориш у складу са државном политиком тренутном и тренутном гарнитуром на власти имаш проблема. Само што се у Србији партије смењују и различите политике воде, док у ЕУ и САД све партије (у САД постоје само две партије са скоро истом политиком) од Другог светског рата до данас воде врло сличну политику владара из сенки, тајних друштава у којима седе исти људи и исте породице богаташа и саветника. Мало смо се удаљили од теме.

Poslednja izmena:
Па где су те девојке које садашњи и бивши момци злостављају? Цео живот слушам те приче, па зато отворих ову тему да их мало тешим и преузмем у своје нежно наручје :)

Poslednja izmena:
Sto ti gore opisujus je malkice paranoican pogled na drustvo uopste.

Sto se tice devojaka za koje pitas gde su i zbog kojih si ti otvorio temu, pa ne mogu verovatno te devojke da spoje naslov teme sa sadrzajem na koji si sam skrenuo -politika
То је твоје лично мишљење на које имаш право. Али лично је, не важи за све :) Не мисле сви исто као ти, хвала Богу. Не знам ко те је овластио да говориш у име свих девојака. Говори у своје лично име, то је поштено, а не у име свих других. Ти си сама почела са политиком, можда и ја мало пре тебе или неко други, да не гледам сад назад, али ти си дубље зашла у политику, па сам и ја, јер наравно, имам право да одговорим и дам своје мишљење.

Poslednja izmena:
Па где су те девојке које садашњи и бивши момци злостављају? Цео живот слушам те приче, па зато отворих ову тему да их мало тешим и преузмем у своје нежно наручје :)

Jos jedan plitkomisleci, a za svoj dzep glasnogovoreci patuljak iz Srbije.

Na stranu sto 99,9% ljudi u Srbiji nema pojma sta je emancipacija, ovde imamo primer da ne znaju ni kako da se postave,vec iskljucivo igraju na polarizaciju.
To su videli na politickim kampanjama i na TV i to ti je njihovo obrazovanje i shvatanje.Dzeva i buka.

Za ove druge,pocetna skola emancipacije je "glupost nema pol".
Naravno da ima i osnovne i srednje skole za emancipaciju,ali idite prvo u predskolsko.

Nikad se ne rugajte svojoj temi, jel ce se svi onda rugati vama, narocito ako ste slab govornik.
Sad preostaje samo da sacekam da proradi polarizacija i da se navataju oni koji se najvise sukobljavaju na temi i eto ti proseka na forumu krstarice.

Jos jedan plitkomisleci, a za svoj dzep glasnogovoreci patuljak iz Srbije.

Na stranu sto 99,9% ljudi u Srbiji nema pojma sta je emancipacija, ovde imamo primer da ne znaju ni kako da se postave,vec iskljucivo igraju na polarizaciju.
To su videli na politickim kampanjama i na TV i to ti je njihovo obrazovanje i shvatanje.Dzeva i buka.

Za ove druge,pocetna skola emancipacije je "glupost nema pol".
Naravno da ima i osnovne i srednje skole za emancipaciju,ali idite prvo u predskolsko.

Nikad se ne rugajte svojoj temi, jel ce se svi onda rugati vama, narocito ako ste slab govornik.
Sad preostaje samo da sacekam da proradi polarizacija i da se navataju oni koji se najvise sukobljavaju na temi i eto ti proseka na forumu krstarice.

Уопште нисам разумео шта ти уствари хоћеш да кажеш, осим ово на крају да ће неко покушати да се свађа са тобом, али ја и да хоћу не знам зашто против тебе да се свађам кад не знам ни шта си хтео да кажеш :)

Back