Злочини над Србима 90их у Босни: Зашто се ћути?

Spomenik i memorijalni centar nije isto.
Jevreji nisu pravili memorijalni centar u Ausvicu,nego na svojoj teritoriji.

Kako nisu pravili? Postoji vise spomenika stradalim Jevrejima sirom Evrope.
Upravo na mestima stradanja.

I ne govorim samo o velikim i znacajnim spomenicima podignutim na stratistima vec nije retkost videti u obicnoj katedrali u Nemackoj plocu na kojoj pise da je na tom mestu nastradalo toliko i toliko ljudi, obicno vise desetina.

Svi logori su ostali, krematorijum u dvoristu bolnice u kojoj mi sestra radi je ostao, niko takva mesta nije rusio, iako je u konkretnom krematorijumu Hitler ubijao slaboumne.

U Izraelu meni nema smisla podizati spomen obelezja WW2 jer se zlocini tamo nisu ni desili. Koliko vidim, stalno podgrevanje osecanja zrtve je uvelo jedan veliki i znacajan, mahom skolovan narod, u potpuni haos.
Sta nam to govori?
Mislim, meni govori nesto, ali bojim se da mnogima ne govori nista i da se novih ratova i mrznje na stalnoj ringli ne plase.

Аха, значи само селективно.
Геноцидна Творевина Хрватска је настала на геноциду исто као нова муслиманска Босна.
Дакле ако је Сребреница геноцид, онда је све геноцид.

Где су Срби у Сарајеву? (Источно не важи)

Istocno Sarajevo nije Sarajevo, kakav status ima ako nije Sarajevo?

Najveci zlocini su se desavali, koliko vidim sa daljine, tamo gde su bili narascisceni racuni, pomesano stanovnistvo, neke neprirodne granice...sva ta klanja i sve strahote po obicnog coveka koji nije znao ko mu udara na kucna vrata.

Nema tu glorifikacije zrtava, moja je vrednija od tudje, svaka je uzas za sebe.
I umesto da narodi prebrode stresove, umesto da se ljudi podrze da izadju iz spirale ratova i mrznje, mi imamo politicare koji stalno tu mrznju koriste i zalivaju strah da ce svakoj generaciji zakucati na vrata oni iz Noza koji su dosli na praznik da kolju.

Politicari se strahom ljudi hrane i jako je ruzno potezanje trauma.

Najveci zlocini su se desavali, koliko vidim sa daljine, tamo gde su bili narascisceni racuni, pomesano stanovnistvo, neke neprirodne granice...sva ta klanja i sve strahote po obicnog coveka koji nije znao ko mu udara na kucna vrata.

I umesto da narodi prebrode stresove, umesto da se ljudi podrze da izadju iz spirale ratova i mrznje, mi imamo politicare koji stalno tu mrznju koriste i zalivaju strah da ce svakoj generaciji zakucati na vrata oni iz Noza koji su dosli na praznik da kolju.

od pocetka dejtona sarajevo filuje bosnjadiju da je srpska genocidna i da je treba ukinuti...

zna se ko truje u bosni od prvog dana dejtona...

od pocetka dejtona sarajevo filuje bosnjadiju da je srpska genocidna i da je treba ukinuti...

zna se ko truje u bosni od prvog dana dejtona...

Meni se cini da je Dejton buskan sa sve tri strane.
Kao da ga na silu nesto postuju, a najradije bi ga ukinuli sutra.
I meni taj aspekt nije jasan, zar ljudi nemaju potrebu da srede drzavu u kojoj zive?

Shvatamo svi traume, ali proslo je trideset godina, mora da se krene dalje...i to dalje na svojoj teritoriji.

Cekanje da Dejton propadne meni jednostavno ne deluje razumljivo...i, sta cemo onda, ratovati iznova ako Rusija ojaca?
Nestvarno!

Odvojiti se i prikljuciti Srbiji? Da li neko Srbiju uopste pita?

Mozda ipak treba sesti i razgovarati, IRA i Engleska su tako ucinile, sada, slabo pamtim, ali od ranih '90-ih mir se postuje...i dosle su neke druge generacije koje samo za mir i znaju...i problem se resio.

Meni se cini da je Dejton buskan sa sve tri strane.
zna se ko ga od prvog dana rovari i ko od prvog dana rezi na rep srpsku

ostali odgovaraju na stalna svojatanja bosne od strane muslimana kaorecimo kada su preveslali hrvate i poceli da im biraju predstavnika dok kake da prostis o multi kulti...

od prvog dana dejtona sire mrznju prema re psrpskoj kao i u ratu i sa ciljem nestanka rs

Kako nisu pravili? Postoji vise spomenika stradalim Jevrejima sirom Evrope.
Upravo na mestima stradanja.

I ne govorim samo o velikim i znacajnim spomenicima podignutim na stratistima vec nije retkost videti u obicnoj katedrali u Nemackoj plocu na kojoj pise da je na tom mestu nastradalo toliko i toliko ljudi, obicno vise desetina.

Svi logori su ostali, krematorijum u dvoristu bolnice u kojoj mi sestra radi je ostao, niko takva mesta nije rusio, iako je u konkretnom krematorijumu Hitler ubijao slaboumne.

U Izraelu meni nema smisla podizati spomen obelezja WW2 jer se zlocini tamo nisu ni desili. Koliko vidim, stalno podgrevanje osecanja zrtve je uvelo jedan veliki i znacajan, mahom skolovan narod, u potpuni haos.
Sta nam to govori?
Mislim, meni govori nesto, ali bojim se da mnogima ne govori nista i da se novih ratova i mrznje na stalnoj ringli ne plase.
Nisi me razumjela.Nisam rekla da nema spomenika na mjestu stradanja,nego da je jedinstveni memorijalni centar u njihovoj drzavi.

Imali smo i obratno... politicare koji su propagirali "bratstvo i jedinstvo" i opet je doslo do ratova.
Kako to objasnjavas?

Back