Злочини над Србима 90их у Босни: Зашто се ћути?

Postavlja se pitanje zasto Srbi nikad nisu osnovali Memorijalni centar o Jasenovcu i drugim stratistima,i to u Beogradu,po uzoru na Jevreje.
U Srebrenici su napravili taj centar za deset puta manji broj stradalih,nego sto je bio jedan Jasenovac.
A Srbi nista.
Bila sam u Sumaricama i bila sam iznenadjena skromnoscu muzeja i ne bas jasnom obiljezenoscu svega.Onaj ko prvi put dodje tu i o tome nista ne zna,ne moze shvatiti obim tragedije.
Da ne pricam o ovim ratovima devedesetih.Tu cak ni Srbi iz Srbije nemaju pojma sta se desavalo i kolike su bile srpske zrtve.
Авантуре Београда са српским народом као улогом су до тога и довеле. Шта Београд да обиљежава тиме, своје глупости?

Читам шта пишу неколицина Срба за мозгом 1939-1940 године на стварање НДХ политиком Берограда и наоружавање и пријетње "Пријете да ће побит, поклат, осилилисе" - АЛИ -, "Ми још увијек вјерујемо у Београд и да нас неће оставити на цједилу."
Е Срби, Срби...

za decu je bilo i to jos znam i povratnu spregu , tj kako su deca na to gledala i tumacila...
Deca nekad nisu bila glupa nego su njihovi roditelji mahom bili nepismeni i neobrazovani , pa se kasnije to uspostavilo da Srbin roditelj terorise dete nazadnim idejama...kad je seljastvo krenulo da se obracunava sa omladinom koja je zrela i napredna...otud onaj period kad su cak i ubijali svoju decu ...
Samo u Srbiji , mozda u bosni , ali ja to ne znam, ali za Srbiju znam..

Koliko god precutkivali , i negirali , ima neko ko zna, makar ga pravili ludim , to ne menja istinu , a svako moze da zadrzi svoje kao istinu , to naravno , zato je Srbija ovakva...svako ima svoju istinu...

Pogledajte prilog 1755657

Hvala na podsećanju, imao sam ovaj album kao mali

Podsetio si me ovom slikom da je imao najdebilniju šemu numeracije sličica u istoriji albuma sa sličicama, onoga ko je to napravio trebalo je na Goli otok poslati da broji kamenje, zamrzla su ga deca širom SFRJ.

Опет доказујеш да ниси Србин?
Срби обележавају сва своја страдања и врше помене, обележавају се и велике значајне битке и одаје почаст палим у свим отаџбинским ратовима.
Форсирамо али не постоји заинтересована публика, оне који пишу о томе називате ћацијима.
http://www.nspm.rs/istina-i-pomiren...elovao-erdemovic-u-srebrenici.html?alphabet=l
Важно је да си "ти" Србин. Ми не обележавамо ни један проценат од онога што треба. А ако је теби обележавање то што геј информер избацује текстове затрпане говнима то ви видите да шефом.

Zato sto su ti zlocini neuporedivo manji, sve sam zlocine nad Srbima provjerio koji se cesto spominju na forumu u logorima itd ,vise je ljudi u mojoj familiji ubijeno nego u tim logorima , u tom slucaju moramo i sve zlocine te velicine pominjati a ima ih sigurno stotinu.Koji su to zlocini nad Srbima gdje je ubijeno vise od 100 ljudi da ne pricamo na hiljade kao u Srebrenici Zvorniku ,Prijedoru ,Foci itd.
Значи по тој логици, само ако није злочин сконцентрисан на једно место или у једном дану, није вредан помена? Систематско чишћење територије није геноцид?
Довољно је погледати мапу и број Срба пре и после рата и видети ко је био геноцидисан у ствари.
Од 1992-1996 само у Сарајеву се процењује око 10 хиљада мртвих Срба...

Значи по тој логици, само ако није злочин сконцентрисан на једно место или у једном дану, није вредан помена? Систематско чишћење територије није геноцид?
Довољно је погледати мапу и број Срба пре и после рата и видети ко је био геноцидисан у ствари.
10000 mrtvih je ukupno u Sarajevu :D

Naravno da ga treba pomenuti ako nakon vecih zlocina ne bi bilo u redu prema ostalim zrtvama.

Још једна година и још једно лелекање о Сребреници и имагинарном геноциду. Нема ни помена о српским страдањима која су се десила пре, из којих је уследила одмазда. Читајући теме и коментаре од душебрижника за смрт босанских муслимана те просто ухвати мука, и човек мора да се запита да ли смо колективно луд народ?
Већ сам у једној другој теми навео да срби колективно морају да прогласе дане жалости, одржавају помен на све масакре и геноциде који су вршени на њима, јер не смемо да патимо од заборава. Као народ смо праштали многа срања и зла кроз векове, заборавили страдања и заузврат гледали репризу. Срби су били конститутиван народ са вековним огњиштима која су разрушена до темеља. У Сарајеву нема Срба а то је био један од највећих српских градова, и ником ништа. О свему се ћути и прича онако у пролазу, као да се ништа није десило, и сваке године млатимо празну сламу око Сребренице, јер дозвољавамо да нас увлаче у тај монолог, јер то није дијалог сигурно. Ту је важно само да сви Срби признају кривицу и да ставе себи на чело ознаку да су геноцидни, да би се комшије заситиле и заташкале своју одговорност.
Сваки пут када неко спомене Сребреницу, треба да се спомену српске жртве, и прави геноцид који је вршен над српским цивилима, не само војницима.
Ако неко хоће да тврди да је убиство војника муслимана био геноцид, ок, али само под условом да су сви они покољи, погроми и масакри над Србима били геноцид. И свима одлично.

Али опет се враћамо на то питање зашто ми заборављамо на своја страдања и зашто не форсирамо истину?

Мишљења?

Kako nema Srba u Sarajevu?

Ja mislim da mora spomen mesta biti tamo gde su zlocini ucinjeni.
Potpuno sam saglasna sa tom idejom.

Ne mislim ni da je Jevrejima dobro donelo forsiranje ugrozenosti, zaista mislim da im osecaj zrtve smeta i da smeta drugima, pogotovo danas buduci da svedocimo teskom zlocinu u Gazi.

U Beogradu praviti spomenike Kninu ili Jasenovcu, to mi vec nema nikakvog smisla.
U Kraljevu spomen ploca nad civilima iz Kraljeva. U Nisu iz Nisa. U Beogradu iz Beograda. Ali u Bosni iz Bosne. U Hrvatskoj iz Hrvatske.

Svaki zlocin ima svoje ime, datum i mesto.
Nije fer seliti ga stotinama kilometara daleko.

Sa tim u vezi, Vido je na Krfu, Zejtinlik u Solunu itd...itd...mi nasu istoriju nismo nosili levo desno...

• Podržavam
Reactions: 903

Ne mislim ni da je Jevrejima dobro donelo forsiranje ugrozenosti, zaista mislim da im osecaj zrtve smeta i da smeta drugima, pogotovo danas buduci da svedocimo teskom zlocinu u Gazi.

U Beogradu praviti spomenike Kninu ili Jasenovcu, to mi vec nema nikakvog smisla.
U Kraljevu spomen ploca nad civilima iz Kraljeva. U Nisu iz Nisa. U Beogradu iz Beograda. Ali u Bosni iz Bosne. U Hrvatskoj iz Hrvatske.

Sa tim u vezi, Vido je na Krfu, Zejtinlik u Solunu itd...itd...mi nasu istoriju nismo nosili levo desno...
Spomenik i memorijalni centar nije isto.
Jevreji nisu pravili memorijalni centar u Ausvicu,nego na svojoj teritoriji.

Naravno da ga treba pomenuti ako nakon vecih zlocina ne bi bilo u redu prema ostalim zrtvama.
Аха, значи само селективно.
Геноцидна Творевина Хрватска је настала на геноциду исто као нова муслиманска Босна.
Дакле ако је Сребреница геноцид, онда је све геноцид.

Где су Срби у Сарајеву? (Источно не важи)

Аха, значи само селективно.
Геноцидна Творевина Хрватска је настала на геноциду исто као нова муслиманска Босна.
Дакле ако је Сребреница геноцид, онда је све геноцид.

Где су Срби у Сарајеву? (Источно не важи)
Većina na radnom mjestu. Plate puno bolje.

Znaci,nema ih u "federalnom"Sarajevu.
Ima, onih čija djeca imaju partnera ili životnog druga druge nacionalnosti. Nešto starijih osoba i ponekog odanog Federaciji. Nema naravno mnogo.
Međutim, posljednjih godina ima dosta ljudi iz raznih mjesta u RS, koji posao nalaze tamo, jer im za posao nije uslov pripadnje vladajućoj stranci ili njenim satelitima.

Ima, onih čija djeca imaju partnera ili životnog druga druge nacionalnosti. Nešto starijih osoba i ponekog odanog Federaciji. Nema naravno mnogo.
Međutim, posljednjih godina ima dosta ljudi iz raznih mjesta u RS, koji posao nalaze tamo, jer im za posao nije uslov pripadnje vladajućoj stranci ili njenim satelitima.
A sta im je uslov? Primaju se putem konkursa?

Back