analiticki 12
Veoma poznat
- Poruka
- 11.397
eto naucila si
cesto ljudi iz naznanja cine zlo
a samo neznanje je zlo
Ne cine iz neznanja nego po prirodi i osjecaju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eto naucila si
a samo neznanje je zlo
Svi do jednog se rađaju zli, dobro se stvara vremenom, retko ko razvije pravu etiku, a ne samo strah od kazne.Svaki zao covjek je kao takav rodjen
meni je zanimljivo kad neki vernik da referencu drugom da je napr. satanaSvi do jednog se rađaju zli, dobro se stvara vremenom, retko ko razvije pravu etiku, a ne samo strah od kazne.
eto naucila si
a samo neznanje je zlo
ljudi su po svojoj prirodi dobri
To nije tacno a ti i dalje veruj sta zelisI zli takodje,pola njih se radjaju kao zli a pola kao dobri
To nije tacno a ti i dalje veruj sta zelis
Na ovu temu me je podstakla izjava jedne osobe da zlo ne postoji.
Sto je apsurdno.
Otkako znamo za sebe postoje dobro i zlo.
Religija se takodje time bavi i uzrocima dobra i zla...
Duhovnom borbom.
I psihologija se time bavi da mozemo znati i praviti razliku izmedju dobra i zla...
I uzrocima dobra i zla..
Imamo savest od Boga po kojoj razlikujemo dobro i zlo.
Dakle sta bi bilo zlo i kako
Potpuni nedostatak empatijeNa ovu temu me je podstakla izjava jedne osobe da zlo ne postoji.
Sto je apsurdno.
Duhovnom borbom.
I psihologija se time bavi da mozemo znati i praviti razliku izmedju dobra i zla...
I uzrocima dobra i zla..
Dakle sta bi bilo zlo i kako bi ga definisali.
Zlo je odsustvo ljubavi.Jeste neznjanje zlo.
Bas zato sto ih ne razlikuje.
Kada znas da cinis zlo jeste zlo
ali i kada ne znas da cinis zlo ako ga cinis i dalje je zlo.
Jeste zlo svesno raditi na stetu druge osobe,
ali i iz neznanja ljudi cine zlo sto ih nimalo ne opravdava.
Na ovu temu me je podstakla izjava jedne osobe da zlo ne postoji.
Sto je apsurdno.
Duhovnom borbom.
I uzrocima dobra i zla..
Dakle sta bi bilo zlo i kako bi ga definisali.
Da, ne treba vracati zlo za zlo i na taj nacin mi dobrim pobedjujemo zlo.Moje je misljenje da je svet podeljen na dobro i zlo, greh i kajanje, srecu i nesrecu. Odnosno, na kontradiktornosti koje se stalno nadigravaju i smenjuju.
Mislim da je poenta u neuzvracanju na zlo u zelji da ipak prevlada dobro jer ako dobar ucini nazao zlo se siri.
Vernicima, a sama sam negde vernik, znaci ona "osveta je moja i ja cu je vratiti" cak i u trenucima kada je neko prema nama zao.
Ne treba ga hraniti iako je medju nama.
Naprotiv, treba negovati i zalivati, siriti dobro da pokrije zlo, da ga negde sabije ali u svakom slucaju ta dva ratuju za prevlast i postoje.
Zlo je organsko nema tu nazalost pomoci,mnogi ljudi gledaju to da pravdaju tipa neko je poremecen ili zivot mu nije bio lak,besmislenoDa osvezim temu malo.Da li je zla osoba dusevno poremecena ili jednostavno nezadovoljan i nesrecan zivot dovodi do usadjivanja zla u mozak ?