zlo

Svi do jednog se rađaju zli, dobro se stvara vremenom, retko ko razvije pravu etiku, a ne samo strah od kazne.
meni je zanimljivo kad neki vernik da referencu drugom da je napr. satana :lol:

uvek sam se pitao kako bilo koji vernik moze da prepozna ekstremno zlo ako sam nije potekao iz tog miljea?

Pitali nekog beskućnika, šta je zlo...rekao je "sve ono što imaš, a ne treba ti u životu"
Morgan Freeman Good Luck GIF

Na ovu temu me je podstakla izjava jedne osobe da zlo ne postoji.
Sto je apsurdno.
Otkako znamo za sebe postoje dobro i zlo.
Religija se takodje time bavi i uzrocima dobra i zla...
Duhovnom borbom.
I psihologija se time bavi da mozemo znati i praviti razliku izmedju dobra i zla...
I uzrocima dobra i zla..
Imamo savest od Boga po kojoj razlikujemo dobro i zlo.

Dakle sta bi bilo zlo i kako

Sto je apsurdno.
Duhovnom borbom.
I psihologija se time bavi da mozemo znati i praviti razliku izmedju dobra i zla...
I uzrocima dobra i zla..

Dakle sta bi bilo zlo i kako bi ga definisali.
Potpuni nedostatak empatije

Sto je apsurdno.
Duhovnom borbom.
I uzrocima dobra i zla..

Dakle sta bi bilo zlo i kako bi ga definisali.

Moje je misljenje da je svet podeljen na dobro i zlo, greh i kajanje, srecu i nesrecu. Odnosno, na kontradiktornosti koje se stalno nadigravaju i smenjuju.

Mislim da je poenta u neuzvracanju na zlo u zelji da ipak prevlada dobro jer ako dobar ucini nazao zlo se siri.
Vernicima, a sama sam negde vernik, znaci ona "osveta je moja i ja cu je vratiti" cak i u trenucima kada je neko prema nama zao.
Ne treba ga hraniti iako je medju nama.
Naprotiv, treba negovati i zalivati, siriti dobro da pokrije zlo, da ga negde sabije ali u svakom slucaju ta dva ratuju za prevlast i postoje.

Moje je misljenje da je svet podeljen na dobro i zlo, greh i kajanje, srecu i nesrecu. Odnosno, na kontradiktornosti koje se stalno nadigravaju i smenjuju.

Mislim da je poenta u neuzvracanju na zlo u zelji da ipak prevlada dobro jer ako dobar ucini nazao zlo se siri.
Vernicima, a sama sam negde vernik, znaci ona "osveta je moja i ja cu je vratiti" cak i u trenucima kada je neko prema nama zao.
Ne treba ga hraniti iako je medju nama.
Naprotiv, treba negovati i zalivati, siriti dobro da pokrije zlo, da ga negde sabije ali u svakom slucaju ta dva ratuju za prevlast i postoje.
Da, ne treba vracati zlo za zlo i na taj nacin mi dobrim pobedjujemo zlo.
Bozja je osveta, covek se ne treba svetiti...
kada radimo na tome da razvijamo dobro, onda nema mesta zlu...
Dobro je jace od zla i samo ljubav pobedjuje zlo.

Da osvezim temu malo.Da li je zla osoba dusevno poremecena ili jednostavno nezadovoljan i nesrecan zivot dovodi do usadjivanja zla u mozak ?

Da osvezim temu malo.Da li je zla osoba dusevno poremecena ili jednostavno nezadovoljan i nesrecan zivot dovodi do usadjivanja zla u mozak ?
Zlo je organsko nema tu nazalost pomoci,mnogi ljudi gledaju to da pravdaju tipa neko je poremecen ili zivot mu nije bio lak,besmisleno

Zao covjek se radja kao takav samo sto neki pokazu a drugi kriju to zlo.Ne cini neko zlo zato sto je rodjen u bijedi i siromastvu ili sto je bio diskriminisan cijelog zivota itd iako su to otezavajuci uslovi oni nisu razlog zasto je neko zao, opet imas ljude koji zive cijeli zivot u izobilju imaju novca,ljubavi roditelja,a ne govorim sada o djeci kojoj su roditelji dali samo materijalno vec i duhovno pa opet su neki od njih zli isto kao oni sto zive u bijedi i siromastvu.Imas ljude koji su jako dobri ljudi i pored toga sto su odrasli u najgorim uslovima morali da se bore u zivotu pa opet pored svega toga nisu radili svasta u zivotu nego ono posteno pa koliko dobiju.Voce npr vec onaj domacin kada ga bere vidi zdravu vockicu i onu losu trulu.Voce ne postaje trulo ako se takvo ne rodi iako ti sada namjerno mozes da ga ne jedes dugo vremena pa ono pocne da trune ali to je namjera.Priroda je podesila dobro i zlo kao 2 opozita isto kao dan i noc

Back