Zlo nacizma napada Srbiju

Da li je ovo istina?

• Ukupno glasova
    50
  • Anketa je zatvorena .
Код четника их је хазебала наша влада јер су кернули са причом о Четницима као антифашистичком покрету. Тада у том тренутку је замрло свако западно интересовање за Дражу и четнике јер су, баш како кажеш очекивали да их рехабилитујемо као анти-руске снаге.
Када се десило супротно, они су активирали Љотићевце.

Nego, opet mi ne rece, kako si Draskovica izostavio iz cele price... :think:

Nego, opet mi ne rece, kako si Draskovica izostavio iz cele price... :think:

Брзина....
Драшковић, стари агент ДБ-а, лични секретар Мике Шпиљака имао је за циљ да каналише десницу и четништво и својим потезима га кастрира, и неутралише што је са успехом и учинио.
Касниеј га преузимају и неке стране службе и онако олињалог користе против Слобе, али бива грубо избачен из опције од стране БНД-а који је гурао Ђинђића.

Aktivirali su oni Ljoticevce od pocetka, samo sto su se i drugi primili pored njih.

Za to treba da se zahvalimo dragoj nam americkoj cetnickoj dijaspori koju su Ameri vazda znali da namagarce i stave rame uz rame s Luburicevim ustasama.

Ja nisam pristalica cetnickog pokreta, ali dok god se to odnosi na antifasizam, nemam nista protiv.

Medjutim, pre nekoliko meseci sam se zgranuo kada sam upoznao jednog od ovih evroatlantskih postovalaca cetnika kome su odvratni ,,ovi Rusofili”… Mi’sim, ubij me, ali ja ne vidim logiku u razmisljanju tipa – da vaspostavimo kraljevinu, pa da udjemo u Evropu, jerbo ce Amerika i Nemačka onda da nas postuju. A?! :-o

Lepo ti rece ,,Ljoticevci”. To sam i ja rekao cim sam cuo za tu ekipu.

Овде не треба заборавити манијакалног кретена Николу Кавају који је као неки херој доведен у Србију и који је био окорели Љотићевски нацисоидни олош.
По сопственом признању је држао на зиду слику Адолфа Хитлера и Светог Саве... Посебно ме иритира скрнављење јеног нашег свеца тим чином!:evil:

Иначе имао је план да се са путничким авионом закуца у зграду СИВ-а и побије што више "комуиниста"
Иначе ово је одличан доказ моје претпоставке.
Под изговором да убија комунисте убио би колико Срба? Колико Београђана? 100? 500? 1000? 2000?

Са друге стране учествовао је у терористичким акцијама на територији СФРЈ и признао да је подигао једно војно складиште у ваздух и лично убио једног официра ЈНА.

Па је моје питање-
Каква је разлика између (покојног) Николе Каваје и Усташа које су 1991 убијали војнике и официре ЈНА?

Овде не треба заборавити манијакалног кретена Николу Кавају који је као неки херој доведен у Србију и који је био окорели Љотићевски нацисоидни олош.
По сопственом признању је држао на зиду слику Адолфа Хитлера и Светог Саве... Посебно ме иритира скрнављење јеног нашег свеца тим чином!:evil:

Иначе имао је план да се са путничким авионом закуца у зграду СИВ-а и побије што више "комуиниста"
Иначе ово је одличан доказ моје претпоставке.
Под изговором да убија комунисте убио би колико Срба? Колико Београђана? 100? 500? 1000? 2000?

Са друге стране учествовао је у терористичким акцијама на територији СФРЈ и признао да је подигао једно војно складиште у ваздух и лично убио једног официра ЈНА.

Па је моје питање-
Каква је разлика између (покојног) Николе Каваје и Усташа које су 1991 убијали војнике и официре ЈНА?

Nikakva.Samo pokazuje koliko je beslovesna srpska tzv. desnica.

Интересантно је да Србија никада није имала десницу.
У принципу историјски имали смо левицу и социјал-демократске партије са излетима у народњаштво.

U periodu do II svetskog rata, da.Od devedesetih naovamo imamo nakaradnu ekstremnu desnicu koja je izgubljena u prostoru i vremenu izmedju Pasica i NIkolaja.

Интересантно је да Србија никада није имала десницу.
У принципу историјски имали смо левицу и социјал-демократске партије са излетима у народњаштво.
Što je to desnica u bilo kom društvu. Ako tvrdiš da je Srbija nije imala tko su vam Radikali ako ne ekstremna desnica, a imate je po izbornim rezulatatima 30%, za demokratska društva malo su prejaki. Što u suštini znači da je to samo jedan od razloga antiSrpstva u regijonu, lično sam ubjeđen da je Srbija i njen narod mnogo demokratskiji od slike koju stavraju radikali i njihov izborni rezultat.

Jok.
Zna se ko je i pod kakvim uslovima podrzavao Zvezdu.
Hrvati su imali svoje klubove, muslimani svoje, smislili su i jedan za crnogorce pa cak i jedan za slovence i "makedonce". Jugosloveni su dobili Jugoslovensko Sportsko Drustvo partizan a Srbi su na mala vrata dobili najpoznatiji i najtrofejniji klub sa ovih prostora, Crvenu Zvezdu. Zvezda je srpski klub (uvek je to i bila,ref. Krajina) i uvek ce to biti. A to sto je osnovana za vreme komunizma i sto ima ime i grb kakav ima, to je vec deo tradicije koji nema nikakve veze sa ideologijom.
Čini mi se da ti ne poznaješ dogadanja iz perioda SFRJ
1. Ukinuti su i zabranjeni nacionalni klubovi u SFRJ FK "Slavija" Sarajevo, HNK "Zrinjski" Mostar NK "Đerzelez" sarajevo i ostali koji su nosili nacionalni predznak a formirani FK "Torpedo" Sarajevo koji kasnije mjenja ime u FK "Sarajevo", FK "Partizan, "Crvena Zvezda"
"Dinamo" razna "Bratstva i Jedinstva" itd.
Zar misliš da bi za taj "srpski" klub Zvezda ili Partizan navijali i Bošnjaci (muslimani) da su stvarno ili suštinski formirani kao "srpski" klubovi.
Pa Zvezda je imala isto ili više navijača na Koševu no Sarajevo.
Ja kao dugogodišnji navijača Sarajeva sam to gledao svojim očima i nije mi smetalo jer su Sarajevo i Zvezda bili jugoslovenski klubovi. Otkad sam uočio da je ta Zvezda meni najdraži klub, poslije Sarajeva, postala i radikalski srpski klub ona za mene postoji samo u sječanjima.
Postala mi je jednako draga kao Fljamuntari iz Albanije ili Ujpešt Doža iz Mađarske.

Čini mi se da ti ne poznaješ dogadanja iz perioda SFRJ
1. Ukinuti su i zabranjeni nacionalni klubovi u SFRJ FK "Slavija" Sarajevo, HNK "Zrinjski" Mostar NK "Đerzelez" sarajevo i ostali koji su nosili nacionalni predznak a formirani FK "Torpedo" Sarajevo koji kasnije mjenja ime u FK "Sarajevo", FK "Partizan, "Crvena Zvezda"
"Dinamo" razna "Bratstva i Jedinstva" itd.
Zar misliš da bi za taj "srpski" klub Zvezda ili Partizan navijali i Bošnjaci (muslimani) da su stvarno ili suštinski formirani kao "srpski" klubovi.
Pa Zvezda je imala isto ili više navijača na Koševu no Sarajevo.
Ja kao dugogodišnji navijača Sarajeva sam to gledao svojim očima i nije mi smetalo jer su Sarajevo i Zvezda bili jugoslovenski klubovi. Otkad sam uočio da je ta Zvezda meni najdraži klub, poslije Sarajeva, postala i radikalski srpski klub ona za mene postoji samo u sječanjima.
Postala mi je jednako draga kao Fljamuntari iz Albanije ili Ujpešt Doža iz Mađarske.
Prijatelju mislim da nemas pojma.
Zvezda je oduvek vazila za prosrpski klub a radikalski nikada nije bila.

Prijatelju mislim da nemas pojma.
Zvezda je oduvek vazila za prosrpski klub a radikalski nikada nije bila.
Zvezda je do Miloševića bila Jugodlovenski klub iz Srbije i za nju su navijali u najvećem broju Srbi a bilo je navijača iz Crne gore, BiH, Makedonije, Slovenije i Hrvatske znam i mnogo Hrveta koji su navijali za CZ. Kod mene u Travniku pored FK "Sarajeva i Želje najviše navijača je imala Zvezda danas nečeš ni pomoći svijeće naći navijaća Zvezde izuzev mog prijatelja Tome koji se grozi na četničku ikonografiju na zevezdinim uzakmicama. redono posječivao marakanu prije posljednjeg rata a sad kaže nema teorije da ode tamo, a razlozi su ti jasni.

Back