Zlezde na vratu.

gost 366239

Ističe se
Poruka
2.220
Imam u poslednjih 6-7 godina izasle zlezde na vratu. Prva je bila tad ispod vilice, druga od pre dve godine malo iznad grkljana i poslednja pre neki dan iznad grkljana udesno. Ne bole me. Kao kliker su, kad se brijam osetim brijacem prelaz preko neravnina sto me malo nervira i nezgodno je. Cak tri nije malo. Red je da ih pregledam. Da li je za endokrinolga ili nekog treceg?

Imam u poslednjih 6-7 godina izasle zlezde na vratu. Prva je bila tad ispod vilice, druga od pre dve godine malo iznad grkljana i poslednja pre neki dan iznad grkljana udesno. Ne bole me. Kao kliker su, kad se brijam osetim brijacem prelaz preko neravnina sto me malo nervira i nezgodno je. Cak tri nije malo. Red je da ih pregledam. Da li je za endokrinolga ili nekog treceg?

I ja ih vucem evo vec mesecima, takodje ne bole. Svrati ti do lekara da ti to pogleda.

...lekar opste prakse pojma nema garantujem ni sta je to....tako da treba uzeti uput i otici kod nekog ko se razume, pa ako on kaze da nije za njega on ce znati i gde da uputi....sto znaci
kreces od najgore varijante....:ok:

..ja mozda nisam u pravu, doci ce Mikele ili Sofija pa ce oni reci sta je njihovo misljenje...ja ovo iz svog iskustva..dok sam ja isla po lekarima koji pojma nisu imali tumor je narastao bas veliki...tako da
zato sad svakog savetujem prvo tamo..pa ako nije za njih, super...onda ides gde ti kazu...

..nema na cemu :)

Ако не постоје симптоми типа ноћног знојења, губитка телесне тежине, повишене температуре, никакви болови, лимфом тешко да ће бити.
С друге стране, човек говори да већ годинама има две увећане. Такве сви имамо у организму- реактивне.

Наравно, савет је преглед код неког ко уме добро да гледа УЗ. Не мора да буде онколог.

....Sofka, bas sam danas razmisljala kako bi bilo dobro da vi koji znate, napisete bar po jedno ime ljudi iz struke koji znaju sta rade...pa da napisete ovde., a ne da
kao meni nekom neko neuk tumor gleda kao trombroflebit.....:mrgreen:

...te smernice bi znacile puno u nekom mometnu...:ok: ako nije protiv pravila foruma....

Ако не постоје симптоми типа ноћног знојења, губитка телесне тежине, повишене температуре, никакви болови, лимфом тешко да ће бити.
С друге стране, човек говори да већ годинама има две увећане. Такве сви имамо у организму- реактивне.

Наравно, савет је преглед код неког ко уме добро да гледа УЗ. Не мора да буде онколог.

Nema te simptome hvala Bogu. Nisu to neka uvecanja ko zna koliko. Kad se predje prstom samo mali pregib, kao neka podkozna bubuljica na primer.

Nema te simptome hvala Bogu. Nisu to neka uvecanja ko zna koliko. Kad se predje prstom samo mali pregib, kao neka podkozna bubuljica na primer.

Можда и није жлезда.
Кад те прегледају, знаћеш прецизно.
У сваком случају, нема места за панику. Међутим, немој да не одеш на преглед. :)

- - - - - - - - - -

....Sofka, bas sam danas razmisljala kako bi bilo dobro da vi koji znate, napisete bar po jedno ime ljudi iz struke koji znaju sta rade...pa da napisete ovde., a ne da
kao meni nekom neko neuk tumor gleda kao trombroflebit.....:mrgreen:

...te smernice bi znacile puno u nekom mometnu...:ok: ako nije protiv pravila foruma....

Па и напишемо кад људи питају где, код кога, како... ;)
Нисам била активна на форуму кад је случај твојих вена био актуелан, тачније у периоду кад су те ''лечили'' од тромбофлебитиса, појавила сам се кад се све већ размотало.
Знаш да смо тек касниије причале да си требала да ухватиш професора Радака.

Можда и није жлезда.
Кад те прегледају, знаћеш прецизно.
У сваком случају, нема места за панику. Међутим, немој да не одеш на преглед. :)

- - - - - - - - - -

Па и напишемо кад људи питају где, код кога, како... ;)
Нисам била активна на форуму кад је случај твојих вена био актуелан, тачније у периоду кад су те ''лечили'' од тромбофлебитиса, појавила сам се кад се све већ размотало.
Знаш да смо тек касниије причале да си требала да ухватиш професора Радака.

..da, da, jeste u pravu si....:zag:

..pitacu te ja posle NG gde i kod koga da idem, sa hocu malo da odmorim mozak od lekara....jos samo par manjih kontrola imam u ovoj godini :)

Dok sam se ja lecio od hochkinove bolesti, primio sam 12 hemo terapija, pre toga operacija zlezde na kljucnoj kosti i posle hemo terapija sam imao zracnu terapiju. Tada sam non stop povracao kad primim hemo terapiju. 12 sati bez prestanka. Zna li neko, da li su danasnje hemo terapije nesto lakse, u smislu da nema tolikog povracanja i muke?

Нису ништа лакше ни данас, мада не знам кад си се тачно лечио. Ради се константно на смањењу нус ефеката, али увек их неко има изражено, неко мање.
То је индивидуална реакција.

Ja sam otisla kod hirurga ( imala sam nekoliko godina neku zlezdu bas kao sto su ove tvoje) iza uveta, nesto kao manji "rog".
Otisla sam tek kad je pocela da me boli, on je izvadio tu zlezdu, , biopsija je pokazala da nije nista.
Mislim da nema potrebe da ides kod onkologa, idi kod endikronologa.

...lekar opste prakse pojma nema garantujem ni sta je to....tako da treba uzeti uput i otici kod nekog ko se razume, pa ako on kaze da nije za njega on ce znati i gde da uputi....sto znaci
kreces od najgore varijante....:ok:

Ja uvek imam najvise poverenja bas u lekara opste prakse jer ovi " specijalci"samo posmatraju i ocenjuju rezultate koji imaju veze sa njihovom
specijalizacijom.

Postoji specijalizacija za opstu praksu ( nadam se da i kod nas postoji) i to su za mene uvek prva adresa kojoj se obracam.
Jedino oni vide celokupnu sliku.

Nek ide kod bilo koga, bitno je da ode :D I ovako će prvo kod lekara opšte prakse po uput pa će i on nešto videti i reći mada on realno može jedino da opipa žlezde po telu i pregleda grlo i to je to a dalje gde već uputi. A što reče Sofija možda i nije žlezda ako je jako malo.

Ja uvek imam najvise poverenja bas u lekara opste prakse jer ovi " specijalci"samo posmatraju i ocenjuju rezultate koji imaju veze sa njihovom
specijalizacijom.

Postoji specijalizacija za opstu praksu ( nadam se da i kod nas postoji) i to su za mene uvek prva adresa kojoj se obracam.
Jedino oni vide celokupnu sliku.

...ja sam imala, ali sam ga izgubila.....kad je trebalo da se bar okvirno ustanovi sta je meni sa nogom ili na/u nozi, moja dr opste prakse koja je bila bukvalno godinu pred penziju
nije pojma imala....kljukala me je antibioticima i ubedjivala me da sam se udarila negde....da nisam insistirala na nekom uputu za nekog specijalistu,a bilo mi je najrealnije da to
bude vaskularni hirurg jer sam vec imala problema sa venama.....dala je, nije predlozila nikog drugog...i bi sta bi....
...posle dosla neka mlada, naravno svaka cast, zavrsila je fakultet ima nekog znanja, ali sam ja morala da nadjem sifru svoje bolesti pa da joj kazem jer ona eto ne zna...ali sve
prepise u karton sto je napisao specijalista kod kog sam bila i postuje tu terapiju....sad ce na specijalizaciju pa cu videte sa kim cu dalje imati posla....

Нису ништа лакше ни данас, мада не знам кад си се тачно лечио. Ради се константно на смањењу нус ефеката, али увек их неко има изражено, неко мање.
То је индивидуална реакција.

Ja sam se lecio '92./ '93. Bio je neki crveni lek, zvao se "bleomicin", kad se on prospe po kozi, sagori kao da te je vreo celik dohvatio. Od prve hemo terapije sam povratio za sat vremena 24 puta. Dotle sam brojao, posle sam izgubio svest.

Back