злато

• Začetnik teme Začetnik teme gica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam...:sad2:

zlato.jpg

Kult zlata je genetski usadjen u ljudski mozak.
Treba se prisetiti zlatnih groznica u proslom veku.Hiljade ljudi pomucenog uma juri za metalom, pri cemu se umire,ubija pljacka i sl.
Za normalne ljude zlato je samo nesto skuplji metal na trzistu (ima i skupljih ali ljudi ne luduju)

а може ли бити

да злато има неку примену о којој се јако мало зна, нешто оно супертајно и супербитно и тако?
мисим,
ја баш не схватам
а не могу да прихватим да је то тек тако, ето, злато битно и скупо зато што...не рђа, и те форе

Da probam da ovo "superbitno"podignemo na visi nivo.
Naime zlato kristalise u teseralnom sistemu.Jedan od oblika tog sistema je piramida(tetraedar) Ili
Dupla piramida,spojene dve pir.bazama(oktaedar)
Evo, piramide su uvek bile na neki nacin misticne.
Bice da sam omanuo,jer nemam ideju o super tajnoj primeni.

а шта се деси кад искристалише?

(искристалисаше ли ти се опанци:))

ууу, ништа
сасам тек сватио шта си реко:rumenko:

а има ли још која твар да кристалише на тај фазон?

gile,
zlato je u našoj kulturi samo etalon
njemu je pripisana neka vrednost koja je jedina postojana stvar u svetskoj ekonomiji,
takav je dogovor, i koliko god besmislen izgledao u stvari to nije
jer je stabilnost potrebna, makar u jednoj tačci.

a zašto je baš zlato izabrano da bude etalon? zato što ga ima u veoma ograničenoj količini i vreme mu ne škodi.
istina, stalno se kopa neko novo zlato, ali i staro nestaje, potopi se brod ovo ono

aj sade lok.

e da, pričo mi brat
zlato sada ima neku superkul primenu. hm, ne sećam se koju jer ni tada nisam ukapirala, nešto elektronski il tako što
i toliko mu je kul ta primena da je u tome i vrednije od svoje osnovne vrednosti, tako nešto

Zlato je redak metal pri tom ima korisne osobine za dobijanje i primenu u luksuznim predmetima, kao i u medicini i podlozi za valute.
Volim zlato i nosim zlatne minđuše ali podjednako volim i srebro tako da ne pravim pitanje oko kupovine nakita...

Back