Zlatno doba Holivuda

gost 292874

Aktivan član
Poruka
1.694
Ili klasicni Holivud, ili kako god xD
Sramota sto vec nema ovakve teme :P a ako ima,ja se izvinjavam, nisam videla xD

dakle,omiljeni glumci/glumice,omiljeni zanr,film......sve postavljajte, vidoe,slike...
Da licno odgovorim na pitanje,u poslednje vreme sve vise gledam noir filmove.....kao mala obozavala sam da gledam vesterne sa dedom, ih, Dzon Vejn,Gari Kuper, pa Kirk Daglas...:) ali Dzoni Vajsmiler :balavim: xD

ja cu poceti :)

amqjo3.jpg

Ahh, film noir.. mislim da se osjecam u neku ruku prozvanim.
:))

'Zlatno doba Holivuda'.., kako bi ga mogli opisati..?!
Uzimam obicno vrijeme nakon WW2, mozda do nekih 60s, mada klasika definise mnogo siri period daleko prije rata.. Posle onakvih ratnih strahota do ljudske svijesti dopire neka nova svjetlosna energija.. Slijedi vrijeme glorifikacije zivota, radosti, love & woman. :cool: Covjek se budi, medjutim ipak mracne slike proslosti, osjecaj beznadeznosti i paranoja u njemu i dalje provejavaju. Idealan trenutak za nastanak vamp-zene, misteriozne i daleke.. WW je ostavio duboke i dugotrajne posljedice. Istraziti zenu??-nerjesiv problem! : ))) ..ostao je veo oko svega toga, ali i nesto sto je mnogo gore:-mnogo tih ljudi nije uspjelo da pobijedi samog sebe pa su mnoge lady-love skoncale na najstrasnije nacine..: MM, E.Short (Black Dahlia),.. najposle i Sharon Tate, N. Wood, vjerujem cak i G. Kelly.. Koliko mracnih tajni je ostalo ispod 'zlatnog' plasta Holivuda? Jedan covjek, mozda i moj prima-reziser, David Lynch u svojim refleksijama pokusao je da ispita te oblike pomracenog duha ('Twin Peaks', 'M. Drive'...). Hirurg medju filmskim stvaraocima iza kamere koji secira ideju 'about American Dream & Hollywood'.
Dakle, njega ne svrstavam u Holivud, covjek je izvan toga.

Znam da je malo off od naslova topika, ali prosto ovde moram sad da postujem moju omilljenu temu:

Ред је да се тема оживи, баш на ТВ-у гледам
Destry Rides Again (1939)
https://www.imdb.com/title/tt0031225/са легендарном Марлен Дитрих.

Од тих звезда златног Холивуда волим највише Хемфрија Богарта и Кери Гранта. Има још доста филмова које нисам гледао, посебно са женским звездама.

Back