Dakle, lopovi su imali nameru da ubiju nekoga ako ne bude išlo po njihovom, a nisu računali da zlatar ne voli da mu neko maltretira ženu
Slažem se sa Vama za neke stvari, ali mi ljudi smo stvorili duboko bolestan svet, u kome nema granice između pravde i zločina.
Nama je rat nešto prihvatljivo i normalno, a kriminal sastavni deo država, koje same organizuju.
Ne kažem da ja ne bih reagovao kao dotični zlatar u takvom magnovenju, ali mi se po mnogim ubeđenjima čini da to nije ispravno i ne sme biti opravdano.
Narod u Americi prihvatio je sistem gde su svi naoružani i gde se na silu odgovara silom.
Kakva je to sredina gde se ljudi svakodnevno ubijaju zbog papira (novca), a vecina odgaja da razmislja kako je to potpuno normalno?
Onda se zgražavamo kada pročitamo vesti gde je đak koga su vršnjaci maltretirali pobio pola škole. A svi naoružani, besni u svakodnevici punoj tenzije.
Glavni krivac za sve ovo, po mom mišljenju je država. Ona je kriva što se novac, vlast, moć više vrednuju od čovekovog života, ona je tvorac robovlasničkog sistema u kome živimo.
Narod, mase su indoktrinirane, izdresirane samo da slušaju i rade kako im se kaže.
Jer mislite da je u Ukrajini narod stvorio rat, jer mislite da bi jedno dete bilo kidnapovano na svetu da država i institucije to ne organizuju i dozvole?
Živimo u svetu gde ratovi vode u prosperitet, gde nas odgaja makijavelistički princip i socijal-darvinizam zadojen nemaštinom duha, gde je najvažniji segment društva steći i naslediti moć, istu održati na svaki mogući način.
U takvom ambijentu dobrota i pravda su osuđene na večnu robiju.