Zivotno pitanje na koje ja nemam odgovor!!!!!!!!!!

valence

Obećava
Poruka
57
Pozdrav svima! Odlucila sam da podelim ovo sa vama u nadi da ce neko,kada sagleda objektivno stanje stvari,umeti da mi kaze sta mi je ciniti... :dash: zato pomagajteee... :rtfm:
Pitanje je sledece : "Sta ja da ucinim sa svojim zivotom u zemlji Srbiji?"
Stanje je sledece :
- imam 22 god
-zivim kao podstanar u Bgu
-radim trenutno u drzavnoj firmi,ali kako stvari tamo stoje,necu jos dugo :sad2:
-roditelje prakticno nemam (da ne detaljisem sada poenta je TA,nista od njih)
-svoj sweet home gde da pobegnem kad stvari postanu ruzne u zivotu,nemam
-i pritom imam i decka sa jos crnjom zivotnom pricom od moje...:dash:

E ZANIMA ME SLEDECE : :rtfm:

STA JA DA RADIM I GDE DA ZIVIM KADA OSTANEM BEZ POSLA A SAMIM TIM I PARA ZA KIRIJU??? KAKO CU JA U OVOJ JEBENOJ ZEMLJI IKADA OBEZBEDITI SEBI ILI NE DAJ BOZE SVOJOJ DECI KROV NAD GLAVOM???? STA DA RADIM :dash: JA NE ZNAM :sad2: POLUDEH RAZMISLJAJUCI O SVEMU TOME:dash: MOLIM VAS DAJTE NEKE IDEJE DA SKRENEM MISLI U NEKOM OPTIMISTICNIJEM PRAVCU JER ODOH U TOTALNU DUBIOZU MOZGA :think:

Sta imas od skole? Da li si kvalifikovana za neki posao? Da li si vredna? Imas li radne navike?
U svakom slucaju, ako imas i 1% sanse da odes odavde, idi... Nema 'leba ovde u narednih 20 godina. Radis za DZ u polupropaloj firmi, ili jos gore kod privatnika, gde te shikaniraju i tretiraju kao djubre (da jako mi je dobro poznat taj deo), pri tom gledas kako drugi pune dzepove, i kradu ovu jadnu drzavu. Divno, zemlja snova...

Pravo da ti kažem nikom od nas ne cvetaju ruže...život je borba i zato treba biti hrabar....šta god da ti napišem može zvučati kao fraza a ja to ne želim....i ja sam menjala posao ali sam imala podršku porodice tako da ne mogu da se stavim baš u tvoju situaciju...:aha:....ali ako već znaš da ćeš ostati bez posla, nemoj čekati i taj dan pa da ne znaš šta ćeš, već probaj da tražiš nešto dok još imaš taj posao.

Valence, nemas previse opcija :sad2:
Ili da se selis u inostranstcvo (jer ovde definitivno svetlija buducnost nece doci) ili da smislis nesto pametno i nastavis hrabro dalje.
Ili da ti dam sajt da ga vodis i zivis od toga (sto podrazumeva selidbu u provinciju). Ako te zanima objasnicu ti. Ja vise nemam vremena za to.
Mlada si, zivot je pred tobom i ne padaj u ocaj. Zivot jeste borba ali je prelep.

Sta da radis?

Hm...pa za pocetak zasuci rukave, kad prestane taj posao koji imas pravac na druge poslove, a za te druge poslove se pocni pripremati odmah.Nikome nije sjajno, svi mi imamo svojih problema, ali poenta je u tome da se borimo, koliko god da ti je tesko znaj da nisi sama.

Ako si za nesto kvalifikovana onda trazi posao u struci, ako nisi - uvijek ima poslova koji se mogu raditi i od kojih se moze prezivjeti : peglanje, pospremanje kuca, cuvanje djece, rad u nekom butiku, u nekoj prodavnici itd, sama najbolje znas sta umijes i sta mozes, a posto si mlada ne treba da sjedis skrstenih ruku i cekas "bolje sjutra", to bolje sjutra moras sama sebi donijeti.

Pa super! Imaju srecu. I ja imam na koga da se oslonim kao sto se i na mene oslanjaju. Ali to nije razlog da onako devojci pises. Koristi glavu...
Oholost je nekad kao bumerang.

Ma zezam se sta ti je :).
Mislim nek se prostituise ako zeli ozbiljno, ali ima dosta drugih resenja. A najbolje je odlazak kod roditelja. A mogla bi i da radi kao cistacica odline pare moze da izvuce ako ide privatno. Ja placam cistacicu 1500 dinara po 2 sata.. Mada mi je kuca krs, ali eto ako je zainteresovana unajmicu nju. :)

Sta imas od skole? Da li si kvalifikovana za neki posao? Da li si vredna? Imas li radne navike?
U svakom slucaju, ako imas i 1% sanse da odes odavde, idi... Nema 'leba ovde u narednih 20 godina. Radis za DZ u polupropaloj firmi, ili jos gore kod privatnika, gde te shikaniraju i tretiraju kao djubre (da jako mi je dobro poznat taj deo), pri tom gledas kako drugi pune dzepove, i kradu ovu jadnu drzavu. Divno, zemlja snova...

I ja bih najvise volela da imam taj 1% sanse da odem negde iz ove zemlje kosmara,da radim bilo sta,ali nazalost...Ja sam po zanimanju pedijatrijska-sestra tehnicar,trenutno radim u jaslicama jednod vrtica kao med.sestra-vaspitac u grupi. Sada mi je u glavi totalno ludilo mozga... :sad2:

Pravo da ti kažem nikom od nas ne cvetaju ruže...život je borba i zato treba biti hrabar....šta god da ti napišem može zvučati kao fraza a ja to ne želim....i ja sam menjala posao ali sam imala podršku porodice tako da ne mogu da se stavim baš u tvoju situaciju...:aha:....ali ako već znaš da ćeš ostati bez posla, nemoj čekati i taj dan pa da ne znaš šta ćeš, već probaj da tražiš nešto dok još imaš taj posao.
:think: izgleda da meni mozda upravo bas hrabrosti fali,mada me poprilicno i panika hvata zbog cele situacije... :sad2: a to svakako,vec sada trazim neke druge poslovne opcije i ne cekam taj dan,ali u ovoj drzavi....naci posao...hmmm...moze,ali tesko...:dash:

Valence, nemas previse opcija :sad2:
Ili da se selis u inostranstcvo (jer ovde definitivno svetlija buducnost nece doci) ili da smislis nesto pametno i nastavis hrabro dalje.
Ili da ti dam sajt da ga vodis i zivis od toga (sto podrazumeva selidbu u provinciju). Ako te zanima objasnicu ti. Ja vise nemam vremena za to.
Mlada si, zivot je pred tobom i ne padaj u ocaj. Zivot jeste borba ali je prelep.
Ovde definitivno ne dolaze bolji dani,zato i moja neka primarna ideja je da bezim odavde,ali ne znam gde i ne znam kako i na znam sta :dash: Nigde u inostranstvu nemam neke rodjake ili takvu neku opciju odlaska,tako da...:sad2: Ja jesam mlada,i sve je to super,i zivot je ispred mene da,ali KAKAV zivot??? :think: Ovakav zivot jeste borba,ali krvava,i nista ja tu prelepo ne vidim :sad2:

Уф :(
Из целе приче ми није јасно јеси ли рођена у БГ или си дошла из провинције... :confused:
Мислим, где си одрастала, логичније је да ће ти тамо бити лакше да нађеш помоћ...
Будући да немаш свој дом, имаш ли неке рођаке који би те примили, или пак пријатеље...? Оно, на кратко време, док не нађеш нови посао уколико дођеш у ситуацију да мораш да се иселиш јер немаш за кирију...:(
Шта знам, већ сад направи списак особа које познајеш, упознај их са својом тешком ситуацијом, и питај да ли би могла да рачунаш на њихову помоћ, било да те приме на краће време, док се не снађеш, било да ти позајме новац... :neutral:

Додуше, мислим да у БГ било какав посао може увек да се нађе, само је питање какви су услови рада и плата... :neutral:

Зар није боље да почне већ сада било шта да ради? Једна радно време у у фирми, друго у другој. Или пола радног времена, или на сат..или било како, али одмах. Онда када, недајбоже, остане без посла, биће у проблему.

:think: izgleda da meni mozda upravo bas hrabrosti fali,mada me poprilicno i panika hvata zbog cele situacije... :sad2: a to svakako,vec sada trazim neke druge poslovne opcije i ne cekam taj dan,ali u ovoj drzavi....naci posao...hmmm...moze,ali tesko...:dash:

Vidim da imaš srednju medicinsku pa možeš sad dok još radiš da daš oglas da radiš terenski sa starijim osobama (presvlačenje,pranje itd)msm nije baš kao sa decom i nije baš najprijatniji posao ali dobro se plaća na sat.;)

Уф :(
Из целе приче ми није јасно јеси ли рођена у БГ или си дошла из провинције... :confused:
Мислим, где си одрастала, логичније је да ће ти тамо бити лакше да нађеш помоћ...
Будући да немаш свој дом, имаш ли неке рођаке који би те примили, или пак пријатеље...? Оно, на кратко време, док не нађеш нови посао уколико дођеш у ситуацију да мораш да се иселиш јер немаш за кирију...:(
Шта знам, већ сад направи списак особа које познајеш, упознај их са својом тешком ситуацијом, и питај да ли би могла да рачунаш на њихову помоћ, било да те приме на краће време, док се не снађеш, било да ти позајме новац... :neutral:

Додуше, мислим да у БГ било какав посао може увек да се нађе, само је питање какви су услови рада и плата... :neutral:

nisam iz Bga,od srednje skole sam tu snalazim se,tako da su mi kontakti sa ljudima iz rodnog grada poprilicno zamrli :neutral: Mislim da znam par ljudi koji bi me primili na par dana ako bas do toga dodje da nemam gde,ali bi nekako radije sprecila sve to.:think: Pozajmiti neke pare tesko da bih imala od koga,a i kad bi imala,ne bih se usudila da uzmem a da ne znam da li cu,i kad cu moci da vratim,ipak ne..:think: najgore mi je sto moram da nadjem neki siguran posao,jer ako cu da radim po par dana ovde-onde necu skupiti ni za kiriju a kamoli za hranu i ostalo,*** :dash: joooj bas je zajebano,sto vise razmisljam,sve mi se komplikovanije cini :sad2:

nisam iz Bga,od srednje skole sam tu snalazim se,tako da su mi kontakti sa ljudima iz rodnog grada poprilicno zamrli :neutral: Mislim da znam par ljudi koji bi me primili na par dana ako bas do toga dodje da nemam gde,ali bi nekako radije sprecila sve to.:think: Pozajmiti neke pare tesko da bih imala od koga,a i kad bi imala,ne bih se usudila da uzmem a da ne znam da li cu,i kad cu moci da vratim,ipak ne..:think: najgore mi je sto moram da nadjem neki siguran posao,jer ako cu da radim po par dana ovde-onde necu skupiti ni za kiriju a kamoli za hranu i ostalo,*** :dash: joooj bas je zajebano,sto vise razmisljam,sve mi se komplikovanije cini :sad2:

Pa koliko još imaš vremena? Pošto si sigurno na određeno primljena tu gde radiš?

Дај оглас за чување деце :idea:

vec cuvam dvoje dece,ali samo povremeno,recimo u proseku jednom nedeljno,sto je malo i finansijski nedovoljno. A za sad dok jos radim tesko cu naci decu za cuvanje jer vecini roditelja treba neko prepodne a ja sada mogu samo popdne :confused: Ali svakako imam tu opciju u rezervi i HVALA svima sto se trudite da mi idejama i savetima olaksate ovu agoniju :hvala:

Јесте, али то што сам саветовала је у случају ако би дошла у ситуацију да мора да сели а нема где...
:klap: razumemo se,naravno! :ok: Yagi,hvala na potpuno ispravnom savetu :super: ,bolje poceti odmah,sto i radim,ali u svakom slucaju razradjivanje plana u slucaju da do najcrnjeg dodje me smiruje :think: jer kao imam plan sta da radim ako svi drugi planovi propadnu :think:

:klap: razumemo se,naravno! :ok: Yagi,hvala na potpuno ispravnom savetu :super: ,bolje poceti odmah,sto i radim,ali u svakom slucaju razradjivanje plana u slucaju da do najcrnjeg dodje me smiruje :think: jer kao imam plan sta da radim ako svi drugi planovi propadnu :think:

Čekaj malo nisi mi odgovorila na pitanje da li si u tom vrtiću za stalno pa se tripuješ da ćeš dobiti otkaz ili si na određeno dok se neko ne vrati sa porodiljskog ili šta već?:think:

Vidim da imaš srednju medicinsku pa možeš sad dok još radiš da daš oglas da radiš terenski sa starijim osobama (presvlačenje,pranje itd)msm nije baš kao sa decom i nije baš najprijatniji posao ali dobro se plaća na sat.;)
Eto recimo ideje!!!! :super: razmisljala sam o tim terenskim medicinskim uslugama,ali ne znam kako to funkcionise? Da li to moze tek tako preko oglasa,koliko se placa...nisam bas upoznata sa tom temom :neutral: ali,DA svakako rado bih to radila samo da uspem da nadjem nekoga,nesto...ok je to opcija :ok: doduse ne bas stalna i sigurna ali ok! :klap: thanks ;)

Eto recimo ideje!!!! :super: razmisljala sam o tim terenskim medicinskim uslugama,ali ne znam kako to funkcionise? Da li to moze tek tako preko oglasa,koliko se placa...nisam bas upoznata sa tom temom :neutral: ali,DA svakako rado bih to radila samo da uspem da nadjem nekoga,nesto...ok je to opcija :ok: doduse ne bas stalna i sigurna ali ok! :klap: thanks ;)
Даш оглас: ''Медицинска сестра негује старе и болесне...'' а таквих у БГ има много...
Погледај по огласима или се распитај колико можеш да узмеш по једном одласку... Углавном, то се солидно плаћа...

Čekaj malo nisi mi odgovorila na pitanje da li si u tom vrtiću za stalno pa se tripuješ da ćeš dobiti otkaz ili si na određeno dok se neko ne vrati sa porodiljskog ili šta već?:think:
Ne,ja sam primljena pre godinu i po dana kao pripravnik,navodno na godinu dana.Kada mi je istekao pripravnicki,polagala sam uproveru strucnosti na nivou ustanove,i cekala polaganje za licencu u ministarstvu pa da me prime za stalno. I onda tu nastaju komplikacije...Usvajaju neki glupavi zakon po kome ped.sestre ne mogu da polazu za licencu,tj. rade u jaslama,nego samo med.sestre-vaspitaci :(
I tako sad umesto da me prime za stalno i da pevam od srece,ja cekam bukvalno samo dok mi istekne zakonski rok vazenja ovog mog ugovora,sto je koliko su rekli max 2 godine,znaci u mom slucaju,najdalje jos par meseci :sad2: Bas sam ocajna,a sto je najgore od svega ja bas voooooooolim ovaj posao!!!!!!!!!! :sad2:

Back