Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare

Gojko Rodic

Početnik
Poruka
42
Atak na zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i naravno džep!

Drska i bezobzirana prevarantska tehnika primenjivana od strane osiguravajućih kuća u Srbiji koje Vas spopadaju ovih dana nudeći Vam blagodati životnog osiguranja utkana je u stari pravni institut nazvan - Ugovor.

I brucoš pravnog fakulteta zna da je ugovor saglasnost volja dve strane koja se operacionalizuje na usaglašenom tekstu, papiru potpisanom s obe strane.

"Ugovor" kod osiguravajućih kuća koje nude životno osiguranje je remek delo majstora obmane. Ovde nemate papir usaglašen i potpisan s obe strane. Ovde Vas dovode u situaciju da ne znate šta potpisujete i ni sa kim sačinjavate " ugovor".

Posledica toga je da prevareni građanin ostavši bez novca, a potpisavši zapravo dozvolu da bude prevaren, ostaje i bez zaštite pravosudnog sistema, gubeći sve šanse u eventualnoj parnici ili krivičnom postupku za krivično delo prevare.

Neverovatna i apsurdna stvar je da dozvolu i licencu za ovakvo postupanje osiguravajućih društava i njivovih zastupnika, agenata osiguranja izdaje Narodna banka Srbije.

Dokaze i nepobitne argumente možete pogledati na blogu http://gojko-prevareniodvinaera.blogspot.com/, pod nazivom KAKO SE ZAŠTITITI OD PREVARE OSIGURAVAJUĆE KUĆE

Ja sam imao osiguranje u Generali .Osiguranje za stan 4-5 godina.Osiguranje plaćeno u julu ali pošto sam prodao stan u septembru zaključili smo taj ugovor tako što će resto novca da mi vrate.Kupca stana sam odveo kod njih i on je osigurao stan jer nije moglo da se osiguranje prenese na njega.Ni do dan danas nisam dobio novac nazat a zvao sam ih sigurno 5-6 puta i uvek mi je neko od njih govorio da se radi i da će uskoro biti prebačen novac na moj račin.Advokat mi je rekao da je to mala suma od 40€ nego da sačekam ili ponovo da ih zovem.Eto to je iskustvo kod Generali osiguranje.

pazi kao ne vazi ti osiguranje ako pogines u ratu gde te drzava vrbovala.
ili u slucaju da umres od pticjeg gripa.
najsmesnije je sto ako te usmrti odron neceg nastao zbog zemljotresa - opet tvoji dobiju samo losu uspomenu.

Pa od cega se to covek onda osigurava?

i to ako sve prodjes, dobijes 3% na kraju od onog sto si uplacivao

Poenta price: NE UZIMAJTE OSIGURANJE!

Ja imam kasko doduse, ali to nije isto....

Видите људи, само по себи идеја Животног осигурања јесте добра и корисна ствар, најпре по државу која би требао да инвестира та средства у капиталне пројекте који ће донети добит дугорочно . Онда по клијента који на тај начин штети и осигурава се од штетних последица.. Наравно добро је и зато што би многи људи у осигурању нашли посао.

Проблем је у томе што тај посао прљаво и нечасно раде .. ту су на губитку грађани који се осигуравају, држава ... Краткорочну корист имају преваранти из осигуравајућих кућа. али то не може дуго да траје поготово у овој ери интернета где вести и обавештења брзо путују ...

Срдачно,
Гојко Родић

Pored sve Vaše stručnosti i ogorčenja koje Vas obuzima moram d akažem da je ipak neko u celoj šemi Životnog osiguranja uvek na dobitku. To je agent osiguravajuće kuće. Uz malo veće angažovanje može da zaradi veoma visoke sume. Ponekad i basnoslovne. Kada budem u situaciji da vidim svoj post biću i stručniji i konkretniji.

У потпуности се слажем, господине Родићу.
Ово што радите је веома важно, управо из разлога да једну тако добру идеју (као што је животно осигурање) не компромитују преваранти, шибицари и сецикесе.
Пуна подршка од мене!
:ok:

Уколико нисте често на овом форуму, трудићу се да тему одржавам при врху, цитирањем текстова са Вашег блога (уз линк ка блогу, наравно).

Poslednja izmena:
Zar jos ljudi ima, sto imaju zivotno osiguranje? lol

STARE FORE, NOVE BUDALE

drugo nemam sta da kazem...nazalost, to je najvecah glupost!!! Agenti samo gledaju da ti prodaju neko sranje da bi primili sto vecu proviziju!!! Pazite se!!!
Ja licno nemam poverenje ni u jedno osiguranje, a kamoli zivotno osiguranje koje traje 20 godina i na gore. Pogotov u danasnje vreme nikad u zivotu se nebi
upustio u tako nesta. Danas imas, sutra nemas. Nestace jos malo i tih osiguranja...ali sve dok ima budala koji ce da se pale na tu prevaru, izgleda ce jos
malo duze da prezivi ta prevarantna metoda. Ali tad kad ce i to da pukne i onda nikom nista.

Poslednja izmena:
@ Leandro.Daj malo više o tome zašto nebi trebalo životno osiguranje.zašto je to prevara ,i zašto jedno osiguranje može po tvom da pukne ako ima dobru zaleđinu.To osiguranje se i zove životno jer traje duzi period šparanja novca i ništa više.Ono se pravi, ili ćeš da dobiješ te pare koje si uštedeo ili si osigurao tvoju familiju.Svko osiguranje ima garanciju u nečemu ,kuće ,placevi ,zemljišta i td.

@ Leandro.Daj malo više o tome zašto nebi trebalo životno osiguranje.zašto je to prevara ,i zašto jedno osiguranje može po tvom da pukne ako ima dobru zaleđinu.To osiguranje se i zove životno jer traje duzi period šparanja novca i ništa više.Ono se pravi, ili ćeš da dobiješ te pare koje si uštedeo ili si osigurao tvoju familiju.Svko osiguranje ima garanciju u nečemu ,kuće ,placevi ,zemljišta i td.

Jesi li se ikad upito odaklen dolazi taj "zins" koji svake godine dobijas na svoj novac koji uplacujes ili koji si uplatio? Zivotno osiguranje i pensionske kase pare zaradjuju na berzama i po ugovoru bi samo smijeli da kupuju "sigurne" ackije, znaci najvise
kupuju "staatsanleihen" drzavne papire od jakih zemlja, naprimer od njemacke ili cak i americke papire. Jer ako propada zemlja, propadaju i te akcije, tako da nista nije vise sigurno. Amerika sutra moze da ode bankrot, jer ako ne povecaju US Debit Limit
ce da puknu ko balon, a s time i tvoj novac koji je parkiran u fondu od tih zivotnih osiguranja.

U ovoj situaciji se ni jedno zivotno osiguranje ili pensionska kasa ne drzih po ugovoru, jer na tim "sigurnim" ackijama ili papirama nemaju sta da zarade, samo mogu da odu u minus i tu trenutno sad tu i stoje. Znaci da bi ipak se nekako izvukli iz toga su i oni
poceli spekulativno da se igraju sa novcom na berzama sa tudjim parama. Znaci pred tobom glume kao sve je super, lepo, fino i sigurno a iza ledja se kockaju s tvojim parama, kockaje se tude, gde ti nemas uvid i sa tebe je svet ok.

A to sto ti mislis, da su oni vezani nekim kucama, placevima i zemljistama to su cista gluposti, to je samo ono kao da ti daju neku sigurnosti. Nema tih kuca ili zemljista koje bi mogli da pokriju dugove clanova, ako bi to tvoje osiguranje otislo bankrot ili konkurs.

Neznam, svako mora sam da zna gde trpa kome svoj novac. Ja bi to radio drugacije i kupovo bi samo zlato, imobilije ili zemljista. Znaci ja bi to kupovo, koje mi osiguranje kobajag daje kao garancija. Oni sami samo gledaju da dodju do vise novca da bi se mogli
na berzama brzom obogatiti. A ko danas misli, da se moze na berzi tako lako obogatiti je vrlo glup i naivan.

To su cisto moje misljene oko tih zivotnji osiguranja...neka hvala, meni to ne treba.

Sta ako ode tvoj zivotno osiguranje konkurs? Kome ces da se zalis? Da, nikome...jer nema ni jedan fonds koji stoji iza toga. To su samo price od ovi agenti, da bi ti prodali sranje i oni primili jednu dobru proviziju od 3'000 do 5'000 evra samo
sa jedno zivotno osiguranje. Tako je ti to care...ti ces da nestans bez dinara a tvoje zivotno osiguranje ce u nekoj drugoj drzavi po drugom imenu da nastavi igru i nema tome kraja. :per:

Mozda ja to gledam malo previse kriticno, ali u danasnjo vreme je ti care sve moguce, tako da nista vise nije sigurno. Ne treba se na nista osloniti, pogotov ne na neko zivotno osiguranje.
Samo se treba na ono nasloniti koje mozes sa rukama da dohvatis, znaci kuca, stan, zemljiste ili zlato.

Pozdrav

Poslednja izmena:
У потпуности се слажем, господине Родићу.
Ово што радите је веома важно, управо из разлога да једну тако добру идеју (као што је животно осигурање) не компромитују преваранти, шибицари и сецикесе.
Пуна подршка од мене!
:ok:

Уколико нисте често на овом форуму, трудићу се да тему одржавам при врху, цитирањем текстова са Вашег блога (уз линк ка блогу, наравно).

Хвала Вам, морам да нађем оно дугме да добијам мејлом обавештења о новим одговорима ...

Hvala na odgovoru ali ta osiguranja su po 100 god stara ,ne mislim u Srbiji mislim u Nemačkoj ,Švici ,Autriji pa ima ljudi koje ja lično znam da su izdržali po 20-30 god.u tim osiguranjima i dobili novac od tih osiguranja .Zar su prevare samo kod nas ili su prevare i na zapadu.

Da jeste, i mene da je neko pito prije 5 godina, i ja bih potpiso ugovor za zivotno osiguranje. Ali danas nebi, jer nista vise nije sigurno, jer velika zurka koja je trajala od 80-tih godina je prosla.

Pored sve Vaše stručnosti i ogorčenja koje Vas obuzima moram d akažem da je ipak neko u celoj šemi Životnog osiguranja uvek na dobitku. To je agent osiguravajuće kuće. Uz malo veće angažovanje može da zaradi veoma visoke sume. Ponekad i basnoslovne. Kada budem u situaciji da vidim svoj post biću i stručniji i konkretniji.

Нема, добра моја Зимска свежино у мене ни мало огорчења, а нисам ни економски стручњак нити је овде то потребно, докази су велики и јасни ко врата ... А и тим агентима не цветају руже, нема народ пара а и ови што уплатише животно осигурање саде траже новце назад, а то се одбија и агентима , менторима ... Да лоше иде агентима видим и по томе колико се љуте на мене и руже ме .. ал нека, разумем их и не љутим се ...

Jesi li se ikad upito odaklen dolazi taj "zins" koji svake godine dobijas na svoj novac koji uplacujes ili koji si uplatio? Zivotno osiguranje i pensionske kase pare zaradjuju na berzama i po ugovoru bi samo smijeli da kupuju "sigurne" ackije, znaci najvise
kupuju "staatsanleihen" drzavne papire od jakih zemlja, naprimer od njemacke ili cak i americke papire. Jer ako propada zemlja, propadaju i te akcije, tako da nista nije vise sigurno. Amerika sutra moze da ode bankrot, jer ako ne povecaju US Debit Limit
ce da puknu ko balon, a s time i tvoj novac koji je parkiran u fondu od tih zivotnih osiguranja.

U ovoj situaciji se ni jedno zivotno osiguranje ili pensionska kasa ne drzih po ugovoru, jer na tim "sigurnim" ackijama ili papirama nemaju sta da zarade, samo mogu da odu u minus i tu trenutno sad tu i stoje. Znaci da bi ipak se nekako izvukli iz toga su i oni
poceli spekulativno da se igraju sa novcom na berzama sa tudjim parama. Znaci pred tobom glume kao sve je super, lepo, fino i sigurno a iza ledja se kockaju s tvojim parama, kockaje se tude, gde ti nemas uvid i sa tebe je svet ok.

A to sto ti mislis, da su oni vezani nekim kucama, placevima i zemljistama to su cista gluposti, to je samo ono kao da ti daju neku sigurnosti. Nema tih kuca ili zemljista koje bi mogli da pokriju dugove clanova, ako bi to tvoje osiguranje otislo bankrot ili konkurs.

Neznam, svako mora sam da zna gde trpa kome svoj novac. Ja bi to radio drugacije i kupovo bi samo zlato, imobilije ili zemljista. Znaci ja bi to kupovo, koje mi osiguranje kobajag daje kao garancija. Oni sami samo gledaju da dodju do vise novca da bi se mogli
na berzama brzom obogatiti. A ko danas misli, da se moze na berzi tako lako obogatiti je vrlo glup i naivan.

To su cisto moje misljene oko tih zivotnji osiguranja...neka hvala, meni to ne treba.

Sta ako ode tvoj zivotno osiguranje konkurs? Kome ces da se zalis? Da, nikome...jer nema ni jedan fonds koji stoji iza toga. To su samo price od ovi agenti, da bi ti prodali sranje i oni primili jednu dobru proviziju od 3'000 do 5'000 evra samo
sa jedno zivotno osiguranje. Tako je ti to care...ti ces da nestans bez dinara a tvoje zivotno osiguranje ce u nekoj drugoj drzavi po drugom imenu da nastavi igru i nema tome kraja. :per:

Mozda ja to gledam malo previse kriticno, ali u danasnjo vreme je ti care sve moguce, tako da nista vise nije sigurno. Ne treba se na nista osloniti, pogotov ne na neko zivotno osiguranje.
Samo se treba na ono nasloniti koje mozes sa rukama da dohvatis, znaci kuca, stan, zemljiste ili zlato.

Pozdrav

Не знам да ли сте у праву што се тиче тог коцкања на берзи са новцем Животног осигурања. Народна банка Србије то не би смела да дозволи .. морала би да има увид шта се ради с тим новцем и да нас извештава ...

Има ли неко од вас доказе да се нека осигуравајућа кућа бави ризичним улагањима или сте само гледали "Inside job" ?
Колико видим, постављач теме је највероватније и сам био "обманут" нечијим речима. У реду је то, јасно је зашто би неко требао да буде љут....али само на себе.
Ја никада у животу нисам потписао нешто што нисам прочитао, или што ми је нејасно. Оне форе "можете ли мало брже, има још клијената" откачим као безобразне и одмах зовем менаџера да се пожалим на понашање службеника.
Према томе, ко год је наиван да даје паре Дафинама и Јездама, очигледно и треба да их нема. Те, паре.
А не после да тражи да му држава плаћа од пара свих пореских обвезника његову алавост на 50% камате...
Иначе, Народна банка Србије спроводи контролу осигуравајућих друштава, и извештава јавност, ко жели да прочита: http://www.nbs.rs/internet/cirilica/60/index.html

Znate ljudi, posto ja radim vec godinama na berzi i od toga zivim ja to sve malo drugacije gledam. Jer znam kako je tesko zaraditi pare na berzi i znam isto kako tih osiguranja rade na berzima.
Tako da ja to malo drugacijeh gledam nego ostale ljudi. Mene su jednom oderali dobro, i nikad vise!!! Ali nije bilo zivotno osiguranje, nego je bio jedan fonds. Ali nema veze, zivotno osiguranje ili fonds, to je slicno.

Ko inace zelih zivotno osiguranje da napravi, neka se dobro raspita, gde ulazu pare i dal ima neko osiguranje ili fonds koji stoji iza tog zivotnog osiguranja, ako bi slucajno doslo do bankrot-a ili konkursa. Nikad se nezna.
Sigurno ima ih dosta osiguranja koji rade seriozno, ali u ovo danasnje vreme i na ovim turbulentnim berzama je vrlo tesko, zaraditi pare. Neznam kako je u srbiji i koja su najpovolnijah osiguranja, ali nebi bilo lose
da se trazi velike kuce, koji su poznati, jer oni "splitaju" sigurno njiov kapital i ne drze kao male kuce sve pare na jednim akcijama. Velike kuce imaju sigurno i nekoliko imobilija, kao stanovi itd. tako da im ih sa te strane
ulaze pare, ako nebih islo na berzema.

Mozda sam ja malo pretjero, ali ja uvek idem od najgoreg i gledam uvek kao prvo gde je najvecih risik.

Agenti najvise nemaju pojma o cemu pricaju, oni samo gledaju da ti uvale sto prije, da bi primili vecu proviziju. Znaci oni prvo gledaju sebe onda svoga klijenta. Znaci zivotno osiguranje koje duze traje, na tom je veca provizija.
Najbolje sami se raspitajte, nazovete sami tih osiguranja i trazite sami oferte i slobodno ih pitajte gde ulazu pare, kako i sto. Agenti na ta pitanja uvek imaju isti odgovor i najvise neznaju uopste sta pricaju.

Eto ljudi, to je jedino to vam mogu reci...i samo dobro vam mislim!!! :)

Upravo tako jokoono :ok:

Jedan drugi primer o jednoj privatnoj banki u svajcerskoj. Zove se Wegelin & Co. i postoji od 1791 i najstarija banka je u svajcerskoj, cak i u svetu.
Amerikance su i stisnuli zbog pranje para od US clanova, i evo pre jedno 3 nedelja su se predali i sve prodali. Znaci nema veze koliko sta postoji, ovaj svet se okrece danas brze nego
nekada i ljudi vise ne gledaju sta ce biti sutra, nego gledaju samo da danas pokupe koliko god mogu.

Tako ti danas funkcionise system!!! Obogati se ili umri. Danas milioner, sutra klosar. :per:

Poslednja izmena:
mislim da tu ima i dosta psihologije. ljudi se jednostavno plase da preuzmu odgovornost. misle ' bolje ja da dam pare drzavi, ili osiguranju, pa posle idem u penziju i bogdamevidi...'
pa gde je tu neki podsticaj za napretkom, neka kreativnost? nidje - naravno, nema je. ja vec sad sizim jer znam da od onoga sto dajem za penziju necu videti pisljiva. jos pola plate gubim na doprinose. za sta? imam istu zdravstvenu nezastitu kao i onaj koji uplacuje 1500din mesecno. kad me orobe i steta ne prelazi 150 jura policija kaze: 'dodji i prijavi'. sudovi, vatrogasci, vojska, ***** materine..
neka mi odrede sta kome pa cu im platim, a umesto penzije ja cu lepo da raspolazem svojim parama i tu nema sta ko da se mesa. stedim, pa uzmem neku zemlju. pa tu nesto posadim, ono nikne ja prodam. pa jos stedim - prosirim se. op. op ,op i eto garsonjerice. za 35 godina rada i ulaganja mogu garant dve da zaradim. posle ako ne mogu da se izdrzavam a deca nece: 'dobar dan dome, ja imam dva stancica, da l biste vi mene odrzali do smrti u funkciji? moze - super'. relano, ko stekne 200jura (nikad ne bih stedeo u tom smecu od valute) mesecno x 35 godina (420 meseci) = 84000 ojra. sasvim lepo.

Дозволите Јоко Оно,

Човек не живи сам за себе већ у заједници, друштву на чијем челу би требало да се налазе они који брину о општем добру. Можда ви можете да одвајате себи за пензију , за здравствено осигурање, за школовање деце, за " не дај Боже" ил можда да се замонашите па повучете у пештеру на тиховање .. Ал ни тада човек не сме бити сам већ у сталној вези са Свевишњим.....

Зато кажем није поента да се отуђимо од друштва и његових институција, већ ако можемо и колико можемо да вршимо притисак да оне раде боље, на корист свих грађана.... Ту може интернет да помогне,........ на жалост он има и својих лоших и опасних страна, али то је за неку другу тему ....

mislim da ne treba brkati Zivotno i Zdravstveno osiguranje.
Tip zdravstvenog osiguranja gde svi placamo a koriste bolesni je sasvim ok po mom misljenju.
zivotno osiguranje, onakvo kakvo je predstavljeno u polisi je sasvim realno. 3% dobitak, pa ti oces neces - ne moras. naravno, jako se protivim tipu poslovanja gde neko laze i maze a drugi profitira iz tih lazi.
licno mislim da ste svi vi koji ste postali zrtve prevare uradili to isto nekom drugom pa sad osecate kako bilo onima koje ste prevarili. na vama je da iskoristite katalizator koji ste dobili za ono najvaznije - rast Duse.

Back