Životni san

Ova poslednja rečenica me nanovo i nanovo iritira, kažeš da su ti ostale još tri želje, ja ti dete iskreno zavidim.
Ne bih da opet budem negativna i da ti miniram temu, pa ću reći ovako: Dok sam bila mlada imala sam milion želja, da postanem manekenka, neko vreme sam se i time bavila i shvatila hvala Bogu na vreme da je to sranje na kvadrat pod uslovom da držiš do svog dostojanstva, mnogo sam želela da budem vaeterinar i pomažem bolesnim životinjama ali se panično bojim krvi i rana svake vrste, ostade i to kao neostvarena želja, želela sam da budem učiteljica, ni to mi nije uspelo da upišem, nisam umela niti jedan Hebeni instrument da sviram, a i totalni sam antisluhista, ali.......... kako to obično biva, završila sam najlakši od svih mogućih fakulteta - ekonomiju, samo bubaj do besvesti i to je to, ali ipak postadoh učiteljica nekim čudom i mojom prevelikom ljubavlju prema pisanoj reči i pravopisu.
Danas u ovim godinama imam samo jednu želju, da mi sinovi i muž budu živi, zdravi i dugovečni, sve ostale želje i snovi koje sam nekad kao mlada sanjala su mi neverovatno smešni i baš 'nako bezveze:)

Da, sve što sam poželela, ostvarilo mi se.Kao dete znala sam da ću u budućnosti plivati, klizati, jahati, voziti kola, putovati, i ostalo...jednostavno kažem HOĆU TO I TO. Kao i moj moto ovde:sve se može kad se hoće. ;)
Ako je nešto nemoguće pa ti kažu da nemaš šanse ili ne možeš jer si žensko ili zbog nečeg drugo, za mene je to izazov i rado bih da probam i znam da ću uspeti i prosto uživam u tome. Kako da znaš DA LI možeš da ostvariš a ZAŠTO su neke želje ostale neostvarene?
U tvom slučaju, svako može biti manekenka samo pod uslovom da su visoke i imaju male grudi.Kod tebe je ispalo obrnuto;) I budi sretna da si sada u normalnom okruženju. Svako dete voli životinje i to je normalno, ali kada dete seče žabu da mu vidi unutra a da mu se ne gadi, i intentzivno se time bavi, to je znak da je na putu da bude hirurg za ljude ili životinje.Zato nisi ti postala veterinar.
Imaš sklonost ka pisanju i pravopisu, umesto ekonomiste trebala si biti pisac ili novinar, recimo. ;) Ali ljude treba da prihvatiš onakve kakve jesu, pravopisu se uči odmalena a ne da ispravljaš 'staro stablo'. ;) Isto je i sa muzikom, ko ima sluha za to takođe se bavi muzikom. Ja nemam neki sluh za muziku jednostavno me ne vuče tome, jednu stvar bih da probam da sviram gitaru ali to će bude poslednje poslednje ako budem sve potrošila želje.

Ovde smo videle želje s dva različita pojma:realne i nerealne tako da s jedne strane deca jednostavno znaju ići tim putem a s druge strane promeniti pravac sve dok ne nađe sebe u tome.

Što se tiče porodice, to je najlepša želja svakoga da nekome poželi nešto lepo u životu bilo da su roditelji, bračni partneri,deca, prijatelji...što je sreća veća to je veće blagostanje.

Za kraj, pamtim mog bratanca kada je imao 6 godina pre polaska u školu, raspravljali smo o fizici :eek:, postavljao je ama teška pitanja za odrasle, znala sam da ja ne grešim da će on biti na putu da postane inžinjer, i evo sada diplomira o roku i među je najboljim studentima. :zper:

Poslednja izmena:
Životni poziv još odmalena što ste sanjali šta ćete da budete kada odrastete, da li vam se ispunilo?

Nacrtali ste sebi cilj da to ostvarite što pre ili prepuštate se spontano u životu kasnije kada
vam otvore sva vrata znate da je sada pravi čas da to uradite i ispunite? Ili se borite milom
ili silom da dođete do ostvarenja u životu?

Da li je u pitanju samo jedna životna želja ili njih ima više, da li ste ispunjeni samim sobom?Da li ih ima još,
dok ste još živi nikad nije kasno da pokušate?

I pored ostvarenja šta vam je najlepše u životu da uradite?

Meni je ostalo samo još tri želje, prvu nadam se sledeće godine da to uradim, drugu volela bih i zbog ovu želju odrekla bih dve želje a treću ko zna! :D

Ispunilo mi se dosta mojih snova, naravno ne i svi, a i stvaram nove usput

hm, pa sad....

ne mogu reći da imam jedan san kojem težim.

većinom su to ciljevi koje sebi zadam ili koji mi se jednostavno sami nametnu u određenoj fazi.

do sada je sve bilo ok. tek sad počinje ono pravo.

posao, porodica, napredovanje.

sve ovo do sada je bilo temelj.

article-new-ehow-images-a05-ru-6d-use-vu-meter-800x800.jpg

bio san i ostavario se... :)

Životni poziv još odmalena što ste sanjali šta ćete da budete kada odrastete, da li vam se ispunilo?

Nacrtali ste sebi cilj da to ostvarite što pre ili prepuštate se spontano u životu kasnije kada
vam otvore sva vrata znate da je sada pravi čas da to uradite i ispunite? Ili se borite milom

Da li je u pitanju samo jedna životna želja ili njih ima više, da li ste ispunjeni samim sobom?Da li ih ima još,

Meni je ostalo samo još tri želje, prvu nadam se sledeće godine da to uradim, drugu volela bih i zbog ovu želju odrekla bih dve želje a treću ko zna! :D

zacrtavala, precrtavala, docrtavala... sad josh sam' da se snadjem s beleshkama :lol:

Ni ne sećam se šta sam, kad sam bila mala, htela postati kad porastem.
Sve mi nekako ide u hodu.
Ostvarila sam neke ciljeve koji su se rodili sticajem okolnosti i još puno njih se rađa, ali mora se ići polako :)
Tj. neke stvari bi išle i brže da ima kinte, 'vako sam zacrtala da zaradim za to što hoću ostvariti :lol:
A i da bih zaradila, morala sam sebi zacrtati cilj da učim.
U prevodu neću da pravim čorbu dok zeku nisam ulovila, ali ću krenuti od toga kakvu zamku mu postaviti, korak po korak.
I tako to na tu temu.

Kad sam bila mala pojma nisam imala sta bih bila kad porastem. Interesovalo me je mnogo toga, i neobicno mi je kad upoznam nekoga ko kaze "kad sam bio mali ja sam znao da cu uciti molekularnu biologiju" a ja do kraja osnovne jedva sam kapirala sta je fakultet uopste.
Imam vise interesovanja, idem u tri pravca pararelno i ide spontano - nista nisam planirala, sve je doslo na svoje.

Kad sam bio mali uvek sam hteo da budem profesor. Nije mi se ispunilo, bar ne do sada. Postao sam ono sto sam znao da cu da postanem jos od petog razreda osnovne. Ne mogu reci da sam to zeleo, da je to moj zivotni san. Jednostavno od kad znam za sebe nisam sebe zamisljao a radim nesto drugo osim toga. Ali ovo za profesora mi je uvek bila zelja, mozda se jos uvek ispuni. Sasvim je moguce.
A zivotnih zelja imam milion. Verovatno necu nikad ni stici sve da ostvarim.

Kad sam bio mali uvek sam hteo da budem profesor. Nije mi se ispunilo, bar ne do sada. Postao sam ono sto sam znao da cu da postanem jos od petog razreda osnovne. Ne mogu reci da sam to zeleo, da je to moj zivotni san. Jednostavno od kad znam za sebe nisam sebe zamisljao a radim nesto drugo osim toga. Ali ovo za profesora mi je uvek bila zelja, mozda se jos uvek ispuni. Sasvim je moguce.
A zivotnih zelja imam milion. Verovatno necu nikad ni stici sve da ostvarim.

Što je mnogo, mnogo je. :D Ali barem možeš da glavne želje svrstiš među 5 -10 na listi gde realnije moguće ostvariti.

Back