Zivotni prioriteti & co.

tezim ravnotezi - kupujem naravno prvo ono sto mi treba... a onda napravim pauzu pa kupujem sebi iz zadovoljstva. otprilike od juna do septembra bitnije stvari za dete, od septembra do januara kupujem za kucu, a od februara do juna, za merak sebi :) pa dokle stignem. sad je suncano, lepo je vreme, vise vremena provodim napolju pa mi nije nekako logicno da dajem pare na kucu.

ja imam tupperware posude i vanglu za dizanje testa i onu presu za beli luk i ono sto secka jaja na sitno i ono sto sece jabuke na komade,a to bas nikada ne koristim
al zato nikada nemam odgovarajuce cipele uz suknju,pa ako nekako to ukombinujem,onda mi se ne slaze tasna,pa ako uspem i tasnu,onda nemam kaput koji bi isao uz to
i tako svugde idem u farmerkama i patikama,jer nista nemam da uparim
al zato imam i posudu za komisbrod i posudu za kuglov,al ni to ne koristim

Dodjem malopre u stan ono nemam nijednu kasiku cistu. :lol::roll:
Pa se setim da mi juce nova cimerka (koja ima 32 god, radi, znaci nije klinka) rece da nema escajg jer je to taaaaako cool :lol:
Btw, ima super tanjire, nisam joj bas zagledala ali vidim i serpe, danas je kuvala nesto , znaci ne jede van kuce, nego u stanu, ali eto nikada nema escejg, i da sobne papuce i to je cool (seticu se sta jos, znam da ima :think:)
A u kremama sigurno bar 150 e i u kozmetici za tusiranje i posle tusiranja (zauzela mi celu policu ali to je druga tema :lol:).
Da se ne lazemo, ja nemam mikser, tucak za meso i jos milion stvari u kuhinji. Pre bih kupila cipele nego mikser i to je tacno, ali escejg :eek:
Pogotovo sto to ima veze sa higijenom, ali 'ajde.
Tema nije o mojoj cimerki vec.. Kako pravite prioritete sa novcem i imate li ovakvih "nelogicnosti"? Postoji li nesto sto vam je neophodno u svakodnevnom zivotu,ali nemate jer je to cool? :lol:

:hvala:

Jes da nije tema, ali meni se tvoja cimerka baš dopada:hahaha: luda riba skroz.
Kada smo matori i ja počeli da živimo zajedno pre nekih trideset i kusur godina, kupili smo dva dušeka, dva tanjira, dve kašike, dve viljuške i samo JEDAN nož, noževe nisam volela tada, ne volim ih ni sada ('ladno oružje, šta li), dve čaše sa "nogicom" bile su dobre i za vino i za vodu, sve ostalo nam je bilo u kutijama, garderoba, cipele, knjige. Tako smo živeli više od dve godine. A tada su došla deca pa krenule nabavke, gomila nepotrebnih stvari, a sve kao trebaće. Sad smo ponovo sami, ako se ne računa ovo kuče od četiri kile, i ponovo nam je malo dovoljno. Ponekad supu jedemo iz istog tanjira, sve samo zajebancije radi, ali zato kuca ima i tanjir za klopu i činiju za vodu i tanjirče za koske, pa ti vidi:hahaha:

Racionalno trosim..grozim se kupovanja nepotrebnih stvari, sitnica na sitnice, samo zato sto je nesto jeftino ili skupo, zato sto je stvar IN a necu je nositi, koristiti, zato sto neko drugi ima vise i sl...ali nije mi ni tesko potrositi na stvari koje smatram potrebnima....
Pa tako ne mogu zamisliti kuhinju bez osnovnih stvari kao sto su mikser, vaga, pribor za jelo..itd..

Ne smeta mi da se neko posluzi mojim stvarima ali ocekujem da ce iste biti vracene u istom stanju i na isto mesto...ne volim nered i aljkavost, posebno kad su kuhnijski predmeti u pitanju....

e da...vaga...
nikad mi nije bilo jasno cemu to sluzi...u kuhnji...
jbga, kod mene svi "recepti" na solje/case/kasike/fildzane cak...:lol:

...:zcepanje:solje i soljice...gde li je Mirka sada....:rotf:

.... nemam vagu za kuhinju, imala poklonila detetu, neka ona malo vaga,
ja sam svije izvagala...ni onu za merenje kilaze nemam, al' tu cu da kupim,
kad dodje na red...

...tv-e mi je iz 2000-te, laptop iz 2007-me...frizider sa frizom iz 2008-me...
...tanjira, casa, solja i soljica imam dovoljno, escajga duplo vise...
...peglu i dasku, koje su skoro pa ne upotrebaljavane...
...a nedostaje mi mnogo toga, samo se ne potresam, bice svega ako
bude mene...:manikir:

ja vec drugu godinu nemam kadu u jednom kupatilui garnituru u gostinskoj sobi, ali zato redovno putujem negde:D

......da sam u situaciji kao ti, isto bih uradila....putovanja su putovanja....:)

....ja planiram da izbacim kadu, nikad mi nece biti jasno kojoj budali je palo na pamet da u ovolickom stanu napravi ovooliiikoooo kupatilo, sa sve
velikom kadooom.....

sta nemam, pa nemam pojma, nemam mikrotalasnu, nemam masinu za sudove, nemam usisivac za mrve (sve mi ovo treba), nemam sokovnik ni supersecko (i ovo mi treba) a treba mi da kupim i nove lonce a ne da koristim stare
imam escajg, ali mi treba jos jedan komplet onih svakodnevnih (imam dva kompleta za svecane prilike)
fali mi jos cebadi, posteljine, peskire, srpa itd. i ovog uvek fali, ne znam kako
isto i za stipaljke

i da, vrlo cesto kupimo sebi nesto sto nam ne treba (npr. gomilu novih ukrasnih vaza po kuci) umesto neceg od ovog
ili neku garderobu
ili trosimo na izlaske
nisu to prioriteti, nego vidim da mi fali kad mi neko dodje u goste

Ja priznajem samo SI sistem, a tamo šoljica neeeeeema :zplez:

...:lol::lol::lol:...a bilo je tako dobro zezanje sa tim soljicama....mislim da cu to
jednog dana prepricavati u starackom domu.....

...nemam ni ja poseban muzicki uredjaj, slusam ili sa kompa, ili ako bas budem
posebno raspolozena nadjem nesto na tv-u..kad ga vec imam...

...nemam tepih ni cipelarnik...e to mi treba..al zato imam ogledalo, velicine
ulaznih vrata...:zper:

Fali mi posuđa, fali mi escajga, zapravo fali mi svega u stanu, ali ne zbog toga što sam ulagala u nešto drugo,
jedva čekam da kupim mikser, i komplet posuđa, i escajg, posteljinu, šerpe, lonce...
Nego nije bilo zgodno da ulažem u sve to jer sam poslednjih godina živela na relaciji Beograd - Novi Sad - Crna Gora,
i stvarno nije jednostavno seliti sve 3 puta godišnje... zato sam pokupila od mojih neke osnovne stvari neophodne za život,
a ovih godina smo dečko i ja štedeli, da bi smo sad u junu mogli da ulažemo u sve to kad se stacioniramo u Beogradu :)

...nemam mikrotalasnu, vage i vagice, masinu za susenje vesa, masinu za pranje sudja, drvene podloge za lupanje mesa, sarpe i lonce samo osnovno, tiganje takodje, cediljke takodje, potrebna mi je cediljka za limun na baterije, potreban mi je aparat za kapucino da ne lupam vise sama izbacice me iz zgrade zbog buke...imam previse sokovnika, blendera, sve vrste tostera. Escajge i tanjire volim one sarene, moderne, velike, case i solje vise nego sto mi je potrebno jer me zabavljaju...tehnika mi je srednja ali volim sve da imam tipa racunar, liniju, tv, dvd. Ipod...Kod mene su se prioriteti menjali te mi sada vise ne trebaju vise kola, roleri, bicikle, ne trebaju mi ni recnici od kojih se nije moglo ranije proci pa su odleteli u podrum a potrebne su mi drugi stvari za dusu...

Živim u studentskom domu pa mi maltene ništa nije neophodno od posuđa, osim šolja za kafu i džezve. Bez svega ostalog bih mogla. Mada imam i gomilu tanjira i šerpu i čaše i escajg i čak i dva tiganja - jedan za jaja a drugi za palačinke :lol: ostalo mi još otkako sam živela u stanu, a palačinke sam napravila ravno nula puta. :lol:

Kad diplomiram i budem morala da pređem u stan prva stvar koju ću kupiti biće čaše za vino. :heart:

Inače, mesecima već sebi kukam kako mi treba eksterni hard disk, ali uvek nekako dam pare za neku garderobu :rumenka:

Dodjem malopre u stan ono nemam nijednu kasiku cistu. :lol::roll:
Pa se setim da mi juce nova cimerka (koja ima 32 god, radi, znaci nije klinka) rece da nema escajg jer je to taaaaako cool :lol:
Btw, ima super tanjire, nisam joj bas zagledala ali vidim i serpe, danas je kuvala nesto , znaci ne jede van kuce, nego u stanu, ali eto nikada nema escejg, i da sobne papuce i to je cool (seticu se sta jos, znam da ima :think:)
A u kremama sigurno bar 150 e i u kozmetici za tusiranje i posle tusiranja (zauzela mi celu policu ali to je druga tema :lol:).
Da se ne lazemo, ja nemam mikser, tucak za meso i jos milion stvari u kuhinji. Pre bih kupila cipele nego mikser i to je tacno, ali escejg :eek:
Pogotovo sto to ima veze sa higijenom, ali 'ajde.
Tema nije o mojoj cimerki vec.. Kako pravite prioritete sa novcem i imate li ovakvih "nelogicnosti"? Postoji li nesto sto vam je neophodno u svakodnevnom zivotu,ali nemate jer je to cool? :lol:

:hvala:

Ja nemam trpezarijski sto niti bilo kakav sto u stanu, nemam ni stolice (osim jedne na rasklapanje koju premestam od masine za sivenje do kompa, kako kad zatreba), nemam ni onaj mali sobni stocic (umesto njega imam veliki tabure), nemam nijednu policu za kozmetiku u kupatilu (cela kozmetika mi stane u pernicu i na zidic iza toalet solje), nemam sudova za popunjavanje kuhinje pa u gornjem delu kuhinje drzim knjige i CD-e (ne znam ni zasto sam ih napravila kad ne planiram da kupim vishak sudova), nemam TV niti bih ga ikad kupila, nemam nijedne elegantne cipele, nijedan sako, nijedne svilene carape, nijednu zlatnu ogrlicu, nemam nista u zamrzivacu osim leda i ponekad sladoled ili tortu... al zato imam tri industrijske masine na terasi koje mi uopste ne smetaju iako su velike i one su mi bile prvi ''namestaj'' koji sam unela u stan (:heart:), imam kuvarsku kapu koja stiti i najvece frizure, imam kile i kile tkanina po ormarima, imam preko trista kalema raznog konca i ogroman broj traka, dugmica, cibzara, samolepljivih tapeta, kojekakvih alata i boja...

Sve ove stvari koje nemam, nemam ni u planu da nabavim jer mi nikada nisu zatrebale niti ce zatrebati ako do sada nisu.

Poslednja izmena:

Back