zivotna misija ?

Ja se zapitam cemu sve, sta je fora zivota? Svi ns kraju umremo i onaj Bil Gates koji ima milijarde na racunu i onaj Sirijac sto ide peske u Nemacku radi boljeg zivota, i ti sto si se ozenio i imao decu i ti sto si bio sam ceo zivot, i ti sto si kresnuo pola sela i ti sto si umro nevin...

I sada postavljam pitanje ateistima, koja je vasa svrha ako cete nestati?
nisam ateista, ali pretpostavljam da se i te kako moze naci svrha zivota i bez vere u vecni zivot, Boga i sl.
nekome je svrha zivota da uziva, nekome da drugome pomogne ili ga usreci, nekome da bude zapamcen po nekom delu ili ko zna cemu... ima mnogo mogucnosti

da li po tvom misljenju svrha zivota ima smisla samo u kontekstu vecnog zivota?

nemamo mi pojma ni sta je privremeno ni sta nije privremeno

ako tako gledas na stvar, onda zivot nema nikakvog smisla i samoubistvo bi bio jedini logican odgovor na taj besmisao, a mi smo ipak rodjeni sa nagonom za zivotom i razmnozavanjem... nije to slucajno

uh, ybt.... šta ste ono pitali ateiste? :lol:

imao život smisla ili ne, dat nam je da ga živimo kako najbolje umemo.
a ko ne ume. nek se yebe... samoubije.
život sam po sebi nema smisao dok mu ga sami ne damo.
strah od samoubojstva ne postoji, to znajte... ne za ateiste.
ateisti su fajteri.

- - - - - - - - - -

doduše. to možda nema veze s religijom, al postje fajteri i pičkice, treće nema.

Ako se pitanje odnosi na to sta je smisao zivota, moj odgovor je - moc. Ja sam prihvatio tu tezu i mislim da je tacna. Koga zanima detaljnije objasnjenje nek procita Nietzsche-ovu knjigu The WIll to Power, ili nek pogleda film Scarface sa Al Pacinom gde on kaze ovako: "In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women". :))

Poslednja izmena:
Ala ste okrenuli na egzistenciju ovo temu. :)
Koja je svrha, pa mozda je i nema, zivis, umres, imao milijarde ili radio za 20 000 kod privatnika. Mozda eto je svrha, ono vreme koje zivis lepo provesti, ne kajati se mnogo za propustenim, biti srecan koliko mozes.

Na kraju, ni to nije bitno, ali eto, kada smo vec tu, zasto da koliko-toliko ne probamo da budemo srecni.

Back