ŽIVOTINJE I ZEMLJOTRES

bilja3003

Primećen član
Poruka
602
Eto, dogodio se ovaj poslednji zemljotres. Bio je baš jak i dugo je trajao. Ja sam bila za lapom i kada je počelo da ljulja pošla sam u drugu sobu gde su spavala moja dva pekinezera da im se nađem. Kad ono, one spavaju, ni glavu nisu podigle! Razgovarala sam sa prijateljicama koje imaju razne vrste, što domaćih životinja, što ljubimaca. Od svih, reagovala je samo jedna maca. Interesuje me mišljenje stručnjaka, zašto je to tako? Da napomenem samo, ja živim na VI spratu, mada znam da to nije bitno.
Pozdrav svima.

Eto, dogodio se ovaj poslednji zemljotres. Bio je baš jak i dugo je trajao. Ja sam bila za lapom i kada je počelo da ljulja pošla sam u drugu sobu gde su spavala moja dva pekinezera da im se nađem. Kad ono, one spavaju, ni glavu nisu podigle! Razgovarala sam sa prijateljicama koje imaju razne vrste, što domaćih životinja, što ljubimaca. Od svih, reagovala je samo jedna maca. Interesuje me mišljenje stručnjaka, zašto je to tako? Da napomenem samo, ja živim na VI spratu, mada znam da to nije bitno.
Pozdrav svima.

Znas kako bilo pa proslo, svako za sebe, mozda su reagovali pre njega;), ali ti na to nisi obratila paznju,

Komšija sa kojim sam pričala o njihovoj reakciji, kaže da mu je kompletan stočni fond (dakle, svinje, koze, kokoške i ćurke) poludeo a psi (ima dva šteneta, mešance goniča) su se gurali kod njega i žene u naručje, preko ćerkice. Ne znam kako su ga podnele ove mačke koje hranim, ali "bludni sin", malac koji je odskitao nedelju dana ranije, vratio naprasno kod mame i brata. :lol: Imam utisak, inače, da su svi miševi pobegli napolje iz magacina. Muževe ćurke i svinje ne deluju potrešeno, apetit im je nepromenjen, mada u ispustu za ćurke ima dosta otpalih crepova, da je bio dan, sigurno bi bar tri stradale. A nema nešto ni slučajeva crvenog vetra (koji se kod svinja najčešće javlja posle stresa tipa grmljavine isl.) u veterinarskoj praksi mog muža.

Inače, ovde, u Kraljevu i okolini, je tek noćas počelo da ljulja, do sinoć su tresli.

Може бити да су кућним љубимцима чула умртвљена из разлога сигурности-имају склониште, обезбеђену храну, мажење и пажење, негу, и муштрају нас како хоће! Али зашто су мојој пријатељици у Медвеђи сви спавали као заклани? Она има два пса, немачког овчара и Westija, кокошке прасиће, ћурке итд. Није их ни пред земљотрес а ни за време љуљања држала у крилу (ћурке!!!), ипак све је било мирно. А моја друга пријатељица у ул. Краља Петра у Београду има две маце, једна је за време земљотреса спавала на леђима, а друга је та једина која се узнемирила! И које је објашњење за тако различито понашање? Ја мислим да човек ни то, поред пуно осталих ствари, НЕ РАЗУМЕ!

Moja Crnka je definitivno predosetila zemljotres, nekih 5 minuta pre potresa se uzmuvala, setala po stanu, cvilila, sedela na mestima na kojima inace nikad ne sedi, gledala u vrata, u prozor... A minut nakon potresa je legla u krevet da spava, tako smo pomocu naseg prirodnog seizmografa zakljucili da opasnosti od daljih zemljotresa ne postoji :mrgreen:

Па приметио сам да се накострешио, претворио му се реп у длакаву ручну гранату и трчао је по кући.
То се десило сатима пре земљотреса, па не знам да ли је дикретно повезано, али је интересантно да је исто реаговао кад је био неки следећи, слабији потрес два дана касније. Накнадно сам сазнао да је баш тада био опет земљотрес. Стварно не знам да ли има везе. Овај је још мало зрео за фиц-фиц интервенцију код вета, па можда га је био само ухватио предзнак пубертета. :)

Back