zivot u reklamama .

smrkavac

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
250
Sa tv nam se smiju lijepi mladi bogati ljudi koji reklamiraju nesto sto ce nas uciniti poput njih . Tako mcdonalds nigdje ne kaze da cete se zdebljati a kabelski operateri da ce vam zamrti obiteljski zivot kada svaki clan kucanstva bude zaljepljen za ekran . Ipak to uzimamo zdravo za gotovo i kupujemo kabelsku koja ce mumificirati oca uz nogomet ili baku uz slike istambula . Zasto volimo taj bjeg od stvarnosti i ne pricamo vise zajedno uz rucak ? U coca - cola reklamama obitelj jede skupa a kada ste vi zadnji puta skupa jeli ? Reklame za loto obecavaju megadobitke a ne kaze vam se da cete ko zadnji ovisnik zadnju paru dati na - porez na budale . Ugasimo tv i komp na tjedan dana i izvedimo djecu u zoo vrt makar po hladnoci !

Sa tv nam se smiju lijepi mladi bogati ljudi koji reklamiraju nesto sto ce nas uciniti poput njih . Tako mcdonalds nigdje ne kaze da cete se zdebljati a kabelski operateri da ce vam zamrti obiteljski zivot kada svaki clan kucanstva bude zaljepljen za ekran . Ipak to uzimamo zdravo za gotovo i kupujemo kabelsku koja ce mumificirati oca uz nogomet ili baku uz slike istambula . Zasto volimo taj bjeg od stvarnosti i ne pricamo vise zajedno uz rucak ? U coca - cola reklamama obitelj jede skupa a kada ste vi zadnji puta skupa jeli ? Reklame za loto obecavaju megadobitke a ne kaze vam se da cete ko zadnji ovisnik zadnju paru dati na - porez na budale . Ugasimo tv i komp na tjedan dana i izvedimo djecu u zoo vrt makar po hladnoci !
Kod mene u kući se jelo uvek za stolom i uvek svi zajedno... od kako živim sama jedem gde stignem i retko kad u društvu, mada mi se ne sviđa to.

- - - - - - - - - -

P. S. Nemam TV.

Mi obavezno jedemo skupa, suprug hrani jedno djete a ja drugo :zcepanje: jedino nam je konverzacija malo oskudna jel se svodi na, nemoj prosipati, ne pljuj, lepo zvaci, ne vrti se pasces ... i slico :zcepanje:
U reklamama nam prikazuju bajke, ko vjeruje da je to zivot sam je kriv ako ga nasamare, kablovsku placam prosto iz navike da mogu pogledati neki film ali cesce zaspim cim nadjem vremena, kompjuter mi se na poslu popne na glavu tako da ga kod kuce ne palim danima (srce me boli kada platim internet a u mjesec dana dva puta ukljucim racunar) :)

meni onaj jebbeni world of tanks...:/
al to meni ne truje mozak, nego izaziva kontraefekat...čak i da mi izazove pažnju i zainteresovanost jednog momenta, ono tipa e mogo bi malo da poigram...al ta navalencija počne da iritira i baš neću da igram online

i u zoo vrtu kupimo kokakolu i kokice

Ja insistiram bar na jednom zajednickom obroku dnevno, u zavisnosti od obaveza, skole, posla...ali funkcionise. Rucamo ili veceramo zajedno.
A moj muz insistira na deseparazaciji - nema sedenja po sobama uvece, vec smo svi u dnevnoj... ko gleda tv, ko cita nesto, ko tapka po igricama ili net...ali svi smo tu. Kao svako radi sta hoce a ustvari sve vreme nesto pricamo itd.
Za sada jos sve to dobro funkcionise...ali na lotou nikako da dobijemo :think:

meni onaj jebbeni world of tanks...:/
al to meni ne truje mozak, nego izaziva kontraefekat...čak i da mi izazove pažnju i zainteresovanost jednog momenta, ono tipa e mogo bi malo da poigram...al ta navalencija počne da iritira i baš neću da igram online
Bolje to batali . Ja poceo igrati tenis . E sad je problem sto tu postoje i timovi i ja napravim tim .
Tim postane najjaci u ligi i sada je problem jer ne mogu ostaviti svoje igrace na cijedilu .
Sve su te igre po istoj matrici a cilj je da ti se uzme lova ( na kraju je i uzmu ) .

Obicno jedem sam, ne volim guzvu, nije to krivica TV i reklama, vec eto, lepse mi je tako, a zbog rasporeda i obaveza jede ko kada stigne.
Neko bi rekao da je ruzno tako sto smo izolovani jedni od drugih, ali meni je super tako jer pokazalo se kada ljudi previse vremena provedu zajedno, krenu neka prepucavanja, ovako, svako u svoj kutak i milina, a druzenje po potrebi.

Bolje to batali . Ja poceo igrati tenis . E sad je problem sto tu postoje i timovi i ja napravim tim .
Tim postane najjaci u ligi i sada je problem jer ne mogu ostaviti svoje igrace na cijedilu .
Sve su te igre po istoj matrici a cilj je da ti se uzme lova ( na kraju je i uzmu ) .

ma ne, nisi shvatio...ja to ni ne igram...samo kažem šta me od banera iritira

Mi smo kao sa reklame... non stop zajedno... :zblesav:
Ali nije bitan kvantitet vec kvalitet.

Vidim se sa roditeljima skoro svaki dan
ali samo vikendom kad smo svi bez obaveza,
provedemo kvalitetno vreme, uz rucak, pitu,
osmeh, decu, druzenje... :)

Back