Zivot u Paragvaju

Чуо сам да је криминал на високој стопи, ал нек те то не брине. У Бразилу ноћу не можеш се шеташ слободно. Тако да ако ти је циљ да одеш туристички иди. У Парагвају можеш ноћу

Poslednja izmena:
У Бразилу ноћу не можеш се шеташ слободно.

Potpuno netačno, realno većina gradova u Brazilu su ti bezbedni kao evropski gradovi, doduše u tim nekim gradovima kao što je Rio imaš one neke favele i te neke krajeve u koje nije baš pametno zalaziti sam (pogotovo ako si stranac i turista) dok ostatkom grada možeš normalno da šetaš kad god hoćeš (iako naravno malo obazrivosti nije na odmet).

Inače gradovi na jugu Brazila kao što su Kuritiba, Porto Alegre, Florianopolis pa delimično i Sao Paulo (pogotovo unutrašnjost države Sap Paulo tipa Kampinas i tako neka mesta) su ti bezbedna bukvalno kao da si negde u Beču, Salzburgu ili tako negde, maltene možeš da spavaš na klupi.

Što se tiče konkretno Paragvaja iskreno ne znam, ali znam da Brazilci često idu tamo da kupuju neku robu pa da posle preprodaju, jer je sve jeftinije nego u Brazilu, inače koliko mi je poznato Paragvaj je onako relativno siromašna zemlja (e sad šta to znači ,ono standard im je recimo negde blizu našeg ili možda za nijansu lošiji nego kod nas), ono uglavnom imaš prestonicu Asunsion koja ako izuzmemo neke pojedine delove dosta lepo i moderno izgleda (sa primesama kolonijalne arhitekture) i uglavnom sve se nalazi tamo dok ostatak zemlje je već onako da kažemo problematičniji i zapušteniji, slično donekle kao i kod nas ono čim se malo makneš iz Beograda već postaje onako malo..........pogotovo recimo ka jugu kad se zaputiš ili istorku Srbije.
Inače što se tiče bezbednosti ono nisam nikad čuo da je Paragvaj nešto kao mnogo opasan ili nebezbedan ali verovatno sad nije ni neki sinonim za bezbednost , ali u svakom slučaju verujem da ima mnogo boljih, zanimljivijih, prosperitetnijih i razvijeniji zemlja u Južnoj Americi nego što je Paragvaj, mislim to ti je kao ono da se neko raspituje za Evropu pa se sad uhvati recimo za Srbiju ili šta ja znam Bosnu (mislim ne kažem da je to nešto loše ili da smo mi šugavi daleko od toga ali svakako daleko smo mi od nekog sinonima za neku prosperitetnu, razvijenu i uređenu zemlju i neki standard i ono kome je to prioritet verovatno kuca na pogrešna vrata, pa kontam slično je i sa Paragvajem u Južnoj Americi).

Чуо сам да је криминал на високој стопи, ал нек те то не брине. У Бразилу ноћу не можеш се шеташ слободно. Тако да ако ти је циљ да одеш туристички иди. У Парагвају можеш ноћу
Zanimljiva mi je zemlja jer nije velika 6 miliona stanovnika a ja pricam spanski kao srpski,idem logikom zemlja sto je manja bezbjednija je i nekako je u sijenci drugih Latinoamerickih zemalja

Potpuno netačno, realno većina gradova u Brazilu su ti bezbedni kao evropski gradovi, doduše u tim nekim gradovima kao što je Rio imaš one neke favele i te neke krajeve u koje nije baš pametno zalaziti sam (pogotovo ako si stranac i turista) dok ostatkom grada možeš normalno da šetaš kad god hoćeš (iako naravno malo obazrivosti nije na odmet).

Inače gradovi na jugu Brazila kao što su Kuritiba, Porto Alegre, Florianopolis pa delimično i Sao Paulo (pogotovo unutrašnjost države Sap Paulo tipa Kampinas i tako neka mesta) su ti bezbedna bukvalno kao da si negde u Beču, Salzburgu ili tako negde, maltene možeš da spavaš na klupi.

Što se tiče konkretno Paragvaja iskreno ne znam, ali znam da Brazilci često idu tamo da kupuju neku robu pa da posle preprodaju, jer je sve jeftinije nego u Brazilu, inače koliko mi je poznato Paragvaj je onako relativno siromašna zemlja (e sad šta to znači ,ono standard im je recimo negde blizu našeg ili možda za nijansu lošiji nego kod nas), ono uglavnom imaš prestonicu Asunsion koja ako izuzmemo neke pojedine delove dosta lepo i moderno izgleda (sa primesama kolonijalne arhitekture) i uglavnom sve se nalazi tamo dok ostatak zemlje je već onako da kažemo problematičniji i zapušteniji, slično donekle kao i kod nas ono čim se malo makneš iz Beograda već postaje onako malo..........pogotovo recimo ka jugu kad se zaputiš ili istorku Srbije.
Inače što se tiče bezbednosti ono nisam nikad čuo da je Paragvaj nešto kao mnogo opasan ili nebezbedan ali verovatno sad nije ni neki sinonim za bezbednost , ali u svakom slučaju verujem da ima mnogo boljih, zanimljivijih, prosperitetnijih i razvijeniji zemlja u Južnoj Americi nego što je Paragvaj, mislim to ti je kao ono da se neko raspituje za Evropu pa se sad uhvati recimo za Srbiju ili šta ja znam Bosnu (mislim ne kažem da je to nešto loše ili da smo mi šugavi daleko od toga ali svakako daleko smo mi od nekog sinonima za neku prosperitetnu, razvijenu i uređenu zemlju i neki standard i ono kome je to prioritet verovatno kuca na pogrešna vrata, pa kontam slično je i sa Paragvajem u Južnoj Americi).

Ne znam nemam iskustva,msm ja Spanski pricam kao i Srpski i to mi olaksava ,ti u kojim si sve zemljama Latinske Amerike bio i koju bi mi preporucio

Inače ajde to otprilike ovako da sročimo, Južna Amerika , ajde da se recimo fokusiramo na Brazil jer odatle znam dosta ljudi i imam informacije iz prve ruke, generalno država je ogromna, gradovi su ogromni, uglavnom ultra-moderni, napucani, razvnijeni, kosmopolitski, naravno o prirodi i klimi je suvišno govoriti, ljudi su uglavnom ovako dosta srdačni, topli, gostoljubivi, fini i nesebični ,itd , takođe recimo standard im je dosta bolji i generalno u poslednjih 20-ak godina ta srednja klasa je dosta ojačala i svakako živi se dosta bolje nego pre recimo 20 ili 30 godina (otprilike u onim razvijenim delovima Brazila, pogotovo jugu zemlje standard im je kao neki osrednji evropski, malo bolji od našeg i recimo na nivou možda Grčke, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske i tako nekih zemalja) i generalno da li je moguće naći neki solidan posao tamo i relativno normalno živeti tamo da moguće je (pogotovo u tim razvijenijim delovima zemlje) a sad da li je Brazil idealno mesto za one koji jure tako nešto, pa mislim da baš i nije, sad ako nekog zanima ta klasična gasterbajterska priča i ono da ide tamo da bi zaradio neke veće pare i vratio se ovamo sa novom mečkom i zidao neki dvorac na 4 sprata sa gipsanim labudovima i lavovima negde u okolini Požarevca ili negde u Dobanovcima e onda mislim da Južna Amerika (generalno) nije mesto za njega jer tamo se ide zbog drugih stvari, zbog iskustva, utisaka, zanimljive kulture, toplih, srdačnih i strastvenih ljudi, prelepe prirode,egzotike, prelepih gradova, dobre klope, fudbala, itd, mislim slično kao i kod nas što dolaze neki stranci, sigurno ne dolaze ovde ne znam iz Brazila, Kanade, Novog Zelanda, Irske ili odakle već ovde zbog standarda ili para već zbog tih nekih drugih stvari i uglavnom su to likovi koji ono ili dolaze ovde već nafatirani ili su neki uspešni digitalni nomadi i sigurno da ne zavise od ove države i ovdašnjih prilika (jer u suprotnom verovatno ne bi ni bili ovde).

Back