ZIVOT U LONDONU

Dobar dan svima.Evo sve postove smo pročešljali,a o Engleskoj smo čuli sve naj bolje,čak smo i bili tamo... Tako da sad razmišljamo o mogućem preseljenju,s vremenom. Ko prvo ja sa bavim sljedećim poslovima:rad na zaštiti i sanaciji pokosa,rad na visinama,postavljanje čeličnih mreža protiv odrona na pokos usjeka,injektiranje kaverni,izvedba zaštitne ograde za prihvat odrona,radovi u izgradnji i rekonstrukciji cesta,postavljanje gabiona,postavljanje zaštitnih zidova(buka i sl.).
Imam više od 3 godine iskustva u ovom poslu,a prije toga sam radio u građevini kao pkv zidar. I tamo sam radio 4 godine. Supruga je kemijski tehničar bez iskustva. Imamo dvoje djece. Naj više me zanima kako stoji moja profesije u Engleskoj,i da li se tako nešto uopće radi tamo.Ako netko zna kakvu firmu tamo kojoj bi se mogao javiti nek stavi link.... Hvala svima unaprijed ps.engleski odlično znamo oboje
p.s.mi smo iz hr

Pa posto je tvoj posao usko specijalizovan, jedini nacin je da stupis u kontakt sa nekom firmom koja se time bavi u Skotskoj.

jer radio neko shemu sa OYSTER kartom u Londonu??..posao isao zesce do 31 maja ove godine ..od kad su promenili sistem 0..dnevno sam uzimao oko 300 funti-(prosek od decembra prosle godine..desavalo se oko 500 funti vikend danima )
..ako neko zna nesto za neku drugu sljaku nek napise ili nek mi posalje PM...

jer radio neko shemu sa OYSTER kartom u Londonu??..posao isao zesce do 31 maja ove godine ..od kad su promenili sistem 0..dnevno sam uzimao oko 300 funti-(prosek od decembra prosle godine..desavalo se oko 500 funti vikend danima )
..ako neko zna nesto za neku drugu sljaku nek napise ili nek mi posalje PM...

Ne razumem kakva je to posao zvani ”šema s oysterom”.
Možeš li da budeš malkice odredjeniji?

Pozdrav svima zainteresovanim za ovu temu.Imam turisticku vizu do novembra,bio sam 15 dana u junu, da li iko zna nacin da se legalno nadje bilo kakav posao i eventualno produzi boravak.
Legalno posao nikako ne mozes naci,na vizi pise NO WORK.Na crno se i moze naci posao ali ako nisi neki extra strucnjak ili se ne ozenis,ne mozes legalizovati boravak.Probaj da produzis vizu tako sto ces upisati ili skolu jezika ili mozda i faks neki.

Back