Zivot u karipskim zemljama

Punte Cana (D.R.), San Huan (P.R.), Cancun (Mex.), Montego Bej (Jam.). Bolje da napisem da sam bio stacioniran tamo. Skoro po godinu dana u svakoj od tih zemalja.

Pa to je veliko iskustvo.Ja generalno znam da su Meksiko i Jamajka opasne za zivot ali opet nemam predrasude ni prema tim drzavama jer su i nas narod satanizovali 90 ih pa i mi sami znamo da nismo toliko losi kako su nas mediji u svijetu predstavljali.E sada sto se tice ostalih karipskih drzava o njima znam nesto ali ne mnogo.Mnogo mi je vaznije cuti nesto o tim drzavama od nekoga ko je zivio tamo i ima pravo iskustvo.Jer sta pisu mediji to je za mene nebitno

Sta smatras losim a sta dobrim u tim zemljama ?

Da li neko ima iskustva zivota u kapriskim zemljama kao sto su: Meksiko,Dominikanska republika ,Nikaragva,Jamajka,Porto Rico, Honduras,Gvatemala,El Salvador itd
U meksiku i nikaragvi proveo otprilike godinu dana. Najbolji narod na svijetu zivi u Nikaragvi. Meksiko je zemlja iz fantasy tv show sa krajnje zivopisnim ljudima. Posjetio Dominikansku r i Jamaicu ali kao da nijesam jer sam bio smjesten u resortu.

Imam drugara koji poznaje Karibe i Centralnu Ameriku kao svoj džep i otprilike ovo su neki njegovi utisci, ubedljivo najgori i najopasniji za život su ti El Salvador, Honduras i Gvatemala, Nikaragva je vec malo stabilnija i ozbiljnija zemlja i malo odskače od tih zemalja, Jamajka je kul, prelepa priroda, plaže, klopa, ljudi su ovako kul, pozitivni, gostoljubivi, čak ni standard im nije tako loš (recimo imaju malo veći GDP od nas), izrazito turistička zemlja (ali i tamo ima onih nekih sirotinjskih i potencijalno opasnih kvartova koji se baš ne preporučuju strancima i najbolje ih je zaobići), Meksiko je ogroman, pa ono zavisi kako gde, imaš neka mesta gde vladaju ti narko karteli i koja su potencijalno rizična a imaš i ona gde je opuštencija (mada ako ono gledaš svoja posla i ne izazivaš sudbinu verovatno nećeš imati problema), Bahami, Barbados, Devičanska Ostrva i tako ta neka ostrva su ono raj na zemlji ali treba ti i para da bi uživao, Portoriko je polusuverena zemlja i neformalno deo SAD-a, doduše imaju elemente državnosti, zastavu, himnu, neke svoje lokalne zakone, parlament, svoju reprezentaciju i olimpijski tim ali recimo nemaju svoju vojsku, svoju valutu, svog predsednika (predsednik SAD-a je ujedno i predsednik Portorika).

Otprilike najvise kritični su ti El Salvador, Gvatemala, Honduras i Belize (uz naravno Haiti koji je u jednoj specifičnoj i užasnoj i vanrednoj situaciji već duže vreme) a najbolji za život recimo Barbados, Bahami, Devičanska Ostrva, Sent Lusija, Sent Kits i Nevis, Martinik i tako ta neka ostrva (koja možda većini i nisu toliko poznata niti su nešto velika).
E da recimo reče mi da i Kostarika nije loša za život i otprilike ona je za te neke zemlje u okruženju nešto kao što je nama Slovenija, Austrija ili Nemačka.

U meksiku i nikaragvi proveo otprilike godinu dana. Najbolji narod na svijetu zivi u Nikaragvi. Meksiko je zemlja iz fantasy tv show sa krajnje zivopisnim ljudima. Posjetio Dominikansku r i Jamaicu ali kao da nijesam jer sam bio smjesten u resortu.

Nikaragva dobri ljudi,a koji narod je tamo najveseliji gdje ima tamo najmanje negativnih i depresivnih ljudi

I kako mislis da su meksikanci zivopisan narod u kom smislu,da su puni anegdota

Imam drugara koji poznaje Karibe i Centralnu Ameriku kao svoj džep i otprilike ovo su neki njegovi utisci, ubedljivo najgori i najopasniji za život su ti El Salvador, Honduras i Gvatemala, Nikaragva je vec malo stabilnija i ozbiljnija zemlja i malo odskače od tih zemalja, Jamajka je kul, prelepa priroda, plaže, klopa, ljudi su ovako kul, pozitivni, gostoljubivi, čak ni standard im nije tako loš (recimo imaju malo veći GDP od nas), izrazito turistička zemlja (ali i tamo ima onih nekih sirotinjskih i potencijalno opasnih kvartova koji se baš ne preporučuju strancima i najbolje ih je zaobići), Meksiko je ogroman, pa ono zavisi kako gde, imaš neka mesta gde vladaju ti narko karteli i koja su potencijalno rizična a imaš i ona gde je opuštencija (mada ako ono gledaš svoja posla i ne izazivaš sudbinu verovatno nećeš imati problema), Bahami, Barbados, Devičanska Ostrva i tako ta neka ostrva su ono raj na zemlji ali treba ti i para da bi uživao, Portoriko je polusuverena zemlja i neformalno deo SAD-a, doduše imaju elemente državnosti, zastavu, himnu, neke svoje lokalne zakone, parlament, svoju reprezentaciju i olimpijski tim ali recimo nemaju svoju vojsku, svoju valutu, svog predsednika (predsednik SAD-a je ujedno i predsednik Portorika).

Otprilike najvise kritični su ti El Salvador, Gvatemala, Honduras i Belize (uz naravno Haiti koji je u jednoj specifičnoj i užasnoj i vanrednoj situaciji već duže vreme) a najbolji za život recimo Barbados, Bahami, Devičanska Ostrva, Sent Lusija, Sent Kits i Nevis, Martinik i tako ta neka ostrva (koja možda većini i nisu toliko poznata niti su nešto velika).
E da recimo reče mi da i Kostarika nije loša za život i otprilike ona je za te neke zemlje u okruženju nešto kao što je nama Slovenija, Austrija ili Nemačka.
.

Dominikanska republika ima plaze prelijepe

Ali kakve su zene po tim zemljama,hrana i koliki su troskovi zivota.Za jednog tipicnog balkanca koja bi zemlja bila najbolja,a koja bi zemlja bila najbolja za nekog atipicnog covjeka sa Balkana koji je ono svoj fazon
Tipicni balkanac nema sta da trazi u ovim zemljama. I bilo kakav balkanac da bi mu se svidio zivot u bilo kojoj od ovih zemalja( ne posjeta) morao bi da ima platu od makar 3000 dol. Uslov uslova je da nadjes stan na bas dobroj lokaciji sto ce te kostati od 1000 do 2000 dol. e tu dolazi Nikaragva gdje ako zaboravis da politika postoji mozes da iznajmis kucu u prelijepom kolonijalnom gradu Granadi za 600 dol i da uzivas kao lord. Svakako ako finansije nijesu problem onda je Meksiko city nenadmasan. Takav duh grada, arhitektura, ulicni zivot intenzivan a tek hrana boze moj. Tu se osjecas kao da si u filmu.
Naravno ako si malo vise sklon avanturistickom nacinu zivota ili si samotnjak , ove troskove mozes znacajno da smanjis. A sto se zena tice, generalno zene iz ovih drzava koje si nabrojao su vrlo ruzne tj manje od 5 posto su zgodne a te ti ne mozes da dobijes hahaha.

Beži od latinosa..Pre ili kasnije će te pojesti!
Tamo se živi pod stresom 24/7 sedmično.
Kostarika je uređena ali i skuplja od mnogih evropskih država. Ostalo zaboravi.
Ako si sa plavim očima i visok i nisi baš ružan, tražiće ti žene da ih plodiš..itd itd

Back